Bestanden op een cd-rw verwijderen in Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 306641 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Als uw computer is uitgerust met een cd-recorder die cd-rw-schijven ondersteunt, kunt u de herschrijfbare schijf wissen en opnieuw gebruiken. In dit artikel wordt beschreven hoe u in Windows XP bestanden van een cd-rw-schijf kunt wissen.

Bestanden wissen van een cd-rw-schijf

Ga als volgt te werk om bestanden van een cd-rw-schijf te wissen:
  1. Dubbelklik op Deze computer op het bureaublad.
  2. Klik in Deze computer met de rechtermuisknop op het cd-station en klik op Openen. Windows geeft een tijdelijk opslaggebied weer waar de bestanden worden bewaard totdat ze naar de cd worden gekopieerd. Bestanden en/of mappen in het tijdelijke opslaggebied worden vermeld onder Bestanden die zijn voorbereid om op cd te zetten.
  3. Klik in het deelvenster Cd-r-taken op De bestanden op deze cd-rw wissen. Het dialoogvenster De wizard Cd branden wordt weergegeven. Klik op Volgende. Het dialoogvenster De cd wissen wordt weergegeven en op de voortgangsbalk kunt u zien hoe ver het proces gevorderd is.
  4. Als het proces is voltooid, wordt een bericht in het systeemvak weergegeven, waarna u de cd-rw-schijf kunt gebruiken.Opmerking Niet alle cd's kunnen worden gewist. Als de cd die u gebruikt niet kan worden gewist, is deze functie niet beschikbaar.

Probleemoplossing

U kunt cd-rw-schijven wissen en opnieuw opnemen, maar dit type schijf kan niet in andere apparaten, zoals in cd-spelers voor audio, worden afgespeeld.

Gebruik in dat geval alleen cd-r-schijven. Op dit type schijf kan slechts één keer worden opgenomen, maar cd-r-schijven kunnen wel in de meeste cd-spelers en cd-romstations worden afgespeeld.

Eigenschappen

Artikel ID: 306641 - Laatste beoordeling: dinsdag 4 oktober 2005 - Wijziging: 1.1
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
kbhowto kbhowtomaster kbsound KB306641

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com