Cikk azonosítója: 306759 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows biztonsági frissítéseihez, futtassa a Service Pack 3 (SP3) szervizcsomaggal bővített Windows XP rendszert. További információkért tekintse meg a Microsoft következő webhelyétMegszűnik egyes Windows-verziók támogatása

Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

Ez a cikk leírja, hogyan módosítható a Távoli asztal figyelésre használt portja.

Megjegyzés A Mac Távoli asztali kapcsolat ügyfélprogramja csak a 3389. számú port használatát támogatja. A 3389. számú port az alapértelmezett port.

További információ


A Microsoft Windows XP Professional rendszerben a Távoli asztal szolgáltatással egy másik, távoli számítógépről csatlakozhat a számítógépéhez.

Figyelem! A Microsoft Windows XP rendszer Távoli segítségnyújtás alkalmazása esetleg nem működik megfelelően, ha más figyelőportot ad meg.

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
307711 A Távoli segítségnyújtás alkalmazás meghívófájlja nem a helyes portszámot tartalmazza


Ha automatikusan szeretné végrehajtani a Távoli asztal figyelőportjának módosítását, ugorjon az „Automatikus javítás” című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50595


Megjegyzések
 • Írjon be egy 1025 és 65535 közötti egész portszámot a PortNumber szövegmezőbe az automatikus megoldás telepítése közben. Győződjön meg arról, hogy az új portszámot nem használja más alkalmazás.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

A Távoli asztal figyelésre használt portjának módosításához hajtsa végre a következő lépéseket.

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben
 1. Indítsa el a beállításszerkesztőt.
 2. Keresse meg a beállításjegyzék következő alkulcsát, majd kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber
 3. A Szerkesztés menüben kattintson a Módosítás lehetőségre, majd kattintson a Decimális elemre.
 4. Írja be az új portszámot, majd kattintson az OK gombra.
 5. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.
 6. Indítsa újra a számítógépet.
Megjegyzés Amikor a Távoli asztali kapcsolattal próbál csatlakozni ehhez a számítógéphez, az új portot kell beírnia. Lehetséges, hogy a tűzfal beállításaiban engedélyeznie kell az új portszámot, mielőtt a számítógéphez csatlakozik a Távoli asztali kapcsolat használatával.
304304 A Windows XP rendszer Távoli asztal ügyfélszolgáltatásának beállítása egy adott porttal létesítendő kapcsolat létrehozására

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Szívesen várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306759 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 27. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows Remote Desktop Connection for Macintosh
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Professional
Kulcsszavak: 
kbregistry kbsyssettings kbenv kbhowto kbnetwork kbfixme kbmsifixme KB306759
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com