Σημειώσεις έκδοσης για την εγκατάσταση των Windows XP 64-Bit Edition

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 306856 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Περίληψη

Σημειώσεις έκδοσης για το πρόγραμμα εγκατάστασης
Τα Microsoft Windows XP 64-Bit Edition

(c) 2001 Microsoft Corporation. Κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όταν εγκαθιστάτε ένα νέο λειτουργικό σύστημα, πρέπει να κάνετε αρκετές επιλογές. Το Windows XP Οδηγό εγκατάστασης, σε συνδυασμό με αυτό το έγγραφο, θα καθοδηγήσει τις επιλογές σας και πώς να συνδέσετε τον υπολογιστή σας σε ένα δίκτυο.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ: Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε το αρχείο Read1st.txt στο CD των Windows XP 64-Bit Edition. Αυτό το αρχείο περιέχει πρόσφατες πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες κατά το χρόνο της δημοσίευσης, καθώς και σημειώσεις προεγκατάστασης ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εγκατάστασης.

Περισσότερες πληροφορίες

Πριν να ξεκινήσετε

Πριν να εγκαταστήσετε τα Windows XP 64-Bit Edition, διαβάστε αυτήν την ενότητα για να βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας ικανοποιεί τις ελάχιστες απαιτήσεις και ότι έχετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε στη διάρκεια της εγκατάστασης.

Απαιτήσεις υλικού

Πριν να εγκαταστήσετε τα Windows XP, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί τις ακόλουθες ελάχιστες απαιτήσεις υλικού:
733 megahertz (MHz) που βασίζεται σε Intel Itanium microprocessor1 gigabyte (GB) μνήμης RAM (ελάχιστη) 6 gigabyte (GB) ελεύθερου χώρου στον σκληρό δίσκο (ελάχιστο) για την οθόνη SetupVGA ή betterKeyboardMouse ή συμβατό κατάδειξης deviceCD-ROM
Για εγκατάσταση δικτύου:

Κάρτα προσαρμογέα δικτύου των Windows XP συμβατότητα και σχετικές cableAccess στο κοινόχρηστο στοιχείο δικτύου που περιέχει τα αρχεία εγκατάστασης

Έλεγχος συμβατότητας υλικού και λογισμικού

Αυτόματη εγκατάσταση των Windows XP ελέγχει το υλικό και λογισμικό και αναφέρει ενδεχόμενες διενέξεις. Για να διασφαλίσετε μια επιτυχημένη εγκατάσταση, όμως, θα πρέπει να προσδιορίσετε εάν το υλικό του υπολογιστή σας είναι συμβατό με τα Windows XP 64-Bit Edition πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε μια κάρτα βίντεο υψηλής ποιότητας για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών ή εάν χρησιμοποιείτε περιφερειακά υπολογιστή εκτός από τις ελάχιστες απαιτήσεις υλικού που αναφέρεται στην προηγούμενη ενότητα.

Μπορείτε να προβάλετε τη λίστα συμβατότητας υλικού (HCL) στη Microsoft Τοποθεσία στο Web: http://www.Microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx
ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ: Τα Windows XP 64-Bit Edition υποστηρίζουν μόνο τις συσκευές που παρατίθενται στη λίστα HCL. Εάν το υλικό σας δεν είναι στη λίστα, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του υλικού και ρωτήστε εάν υπάρχει ένα πρόγραμμα οδήγησης των Windows XP 64-Bit Edition για το στοιχείο.
Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυναμικής ενημέρωσης για να εξασφαλιστεί ότι λαμβάνετε τα πιο ενημερωμένα αρχεία εγκατάστασης για τα Windows XP 64-Bit Edition.

Συγκέντρωση πληροφοριών δικτύου

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε αν ο υπολογιστής σας συμμετέχει σε τομέα ή ομάδα εργασίας. Εάν δεν γνωρίζετε ποια ρύθμιση να επιλέξετε ή εάν ο υπολογιστής σας δεν θα είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο, ενεργοποιήστε την επιλογή ομάδα εργασίας. (Μπορείτε να συμμετέχετε σε τομέα, μετά την εγκατάσταση των Windows XP.)

Εάν ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο, αίτηση τις ακόλουθες πληροφορίες από το διαχειριστή του δικτύου σας, πριν να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης: Όνομα σας όνομα_υπολογιστή διεύθυνση ομάδας εργασίας ή domainTCP/IP (αν το δίκτυό σας δεν διαθέτει διακομιστή πρωτοκόλλου Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)) Για να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, πρέπει να έχετε το σωστό υλικό εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας και πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με ένα καλώδιο δικτύου.

Απαιτήσεις διαμέρισης δίσκων για σταθμούς εργασίας που βασίζονται σε τεχνολογία Itanium

Υπολογιστές που βασίζονται σε τεχνολογία Itanium έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις διαμέρισης. Δύο διαμερίσματα δημιουργούνται αυτόματα κατά την εγκατάσταση των Windows XP για πρώτη φορά στον υπολογιστή σας.
Το πρώτο διαμέρισμα είναι ένα διαμέρισμα FAT περίπου 100 Megabytes(MB). Ονομάζεται διαμέρισμα συστήματος EFI, το διαμέρισμα αυτό χρησιμοποιείται για την αποθήκευση προγραμμάτων και αρχείων πληροφοριών που χρησιμοποιεί διασύνδεση επεκτάσιμου υλικολογισμικού (EFI) για την αυτόματη εκκίνηση των Windows XP.Το διαμέρισμα δεσμευμένο Microsoft (MSR) είναι ένα διαμέρισμα 32 MB που επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να εκτελεί λειτουργίες που απαιτούν δεσμευμένο χώρο στο δίσκο, όπως η μετατροπή ενός δίσκου από βασικό σε δυναμικό.
Το διαμέρισμα συστήματος EFI είναι το πρώτο διαμέρισμα στον σκληρό σας δίσκο και το διαμέρισμα MSR είναι το δεύτερο διαμέρισμα. Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς σκληρούς δίσκους, το διαμέρισμα MSR είναι το πρώτο διαμέρισμα του δεύτερου σκληρού δίσκου σας και όλων των επόμενων σκληρών δίσκων. Μόνο ένα διαμέρισμα συστήματος EFI είναι αναγκαία για έναν υπολογιστή και πρέπει να είναι στη μονάδα δίσκου εκκίνησης.

Για πληροφορίες σχετικά με τα βοηθητικά προγράμματα EFI, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που παρέχεται από τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ: Το συνιστώμενο ελάχιστο μέγεθος διαμερίσματος για την εγκατάσταση των Windows XP 64-Bit Edition είναι 6 GB.

Εγκατάσταση των Windows XP 64-Bit Edition

Το πρόγραμμα εγκατάστασης για τα Windows XP 64-Bit Edition χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση είναι εγκατάσταση σε λειτουργία κειμένου. Κατά τη φάση αυτή, το πρόγραμμα εγκατάστασης αντιγράφει αρχεία στον υπολογιστή, ελέγχει το υλικό σας και ρυθμίζει τις παραμέτρους της εγκατάστασης. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε πολλά διαμερίσματα κατά τη φάση αυτή. Ο υπολογιστής σας θα ξεκινήσει πάλι στο τέλος αυτής της φάσης.

Η δεύτερη φάση είναι σε λειτουργία GUI. Κατά τη φάση αυτή, το πρόγραμμα Εγκατάστασης συλλέγει πληροφορίες, όπως τοπικές ρυθμίσεις, το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και πληροφορίες δικτύου. Επανεκκίνηση του υπολογιστή σας ξανά όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Εγκατάσταση για πρώτη φορά

Το πρόγραμμα Εγκατάστασης δημιουργεί το διαμέρισμα συστήματος EFI και το διαμέρισμα MSR αυτόματα. Συνιστάται να δημιουργήσετε ένα μεμονωμένο διαμέρισμα δεδομένων όχι λιγότερο από 6 GB για την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

Για να εγκαταστήσετε τα Windows XP σε έναν καθαρό υπολογιστή:
 1. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό του υπολογιστή σας που βασίζεται σε Itanium έχει ρυθμιστεί σωστά και ότι όλα τα στοιχεία είναι προσαρτημένα όπως πρέπει να είναι.
 2. Ενεργοποίηση του υπολογιστή.
 3. Τοποθετήστε το CD των Windows XP 64-Bit Edition στη μονάδα CD-ROM.
 4. Όταν σας ζητηθεί στη Διαχείριση εκκίνησης EFI, εκκίνησης στη μονάδα CD-ROM.

  Όταν δείτε "Πιέστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από CD-ROM...", πιέστε ένα πλήκτρο και ξεκινά την εγκατάσταση των Windows XP σε λειτουργία κειμένου.

  Εάν το CD δεν ξεκινήσει αυτόματα, εκκίνηση στο κέλυφος EFI, το CD-ROM επιλογή μονάδας δίσκου και πληκτρολογήστε:

  Setupldr

  και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.

  Σημείωση: Το πρόγραμμα Εγκατάστασης να δημιουργήσετε το διαμέρισμα συστήματος EFI και το διαμέρισμα MSR αυτόματα. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε μόνοι σας το διαμέρισμα συστήματος EFI, αλλά συνιστάται να δημιουργήσετε αυτό το διαμέρισμα εγκατάστασης.
 5. Όταν σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε τα Windows, καθορίζουν το μέγεθος του διαμερίσματος δεδομένων σας. Το συνιστώμενο ελάχιστο μέγεθος για την εγκατάσταση των Windows XP 64-Bit Edition είναι 6 GB.
 6. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση σε λειτουργία GUI, ο υπολογιστής επανεκκινείται αυτόματα.

Εγκατάσταση μιας ενημερωμένης έκδοσης

Εγκατάσταση μιας νεότερης έκδοσης των Windows XP 64-Bit Edition επάνω σε μια προηγούμενη έκδοση είναι απλή. Το πρόγραμμα Εγκατάστασης εντοπίζει και εγκαθιστά τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης ή δημιουργεί μια αναφορά για συσκευές που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν, ώστε να μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το υλικό και λογισμικό είναι συμβατό με τα Windows XP 64-Bit Edition.

Για να ενημερώσετε από το CD:

 1. Τον υπολογιστή σας και ξεκινήστε τα Windows XP 64-Bit Edition.
 2. Τοποθετήστε το CD της ενημερωμένης έκδοσης των Windows XP 64-bit Edition στη μονάδα CD-ROM.

  Εάν τα Windows εντοπίσουν αυτόματα το CD, εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου CD των Windows XP. Κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάσταση των Windows για να ξεκινήσετε την αναβάθμιση.

  Διαφορετικά, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή εκτέλεση. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή, αντικαθιστώντας "d", εάν είναι απαραίτητο, με το γράμμα που έχει αντιστοιχιστεί στη μονάδα CD-ROM:

  d:\ia64\winnt32.exe
 3. Πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 4. Επιλέξτε αναβάθμιση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
 5. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Συλλογή πληροφοριών χρήστη και υπολογιστή

Εγκατάσταση των Windows XP σάς βοηθά να συγκεντρώσετε πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας. Παρόλο που μεγάλο μέρος αυτής της διαδικασίας εγκατάστασης είναι αυτόματο, ίσως χρειαστεί να δώσετε πληροφορίες ή να επιλέξετε ρυθμίσεις στις ακόλουθες σελίδες, ανάλογα με τη ρύθμιση παραμέτρων του υπολογιστή σας:

Άδεια χρήσης. Εάν συμφωνείτε με τους όρους και θέλετε να συνεχίσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, ενεργοποιήστε την επιλογή με την ετικέτα "Αποδέχομαι."Ειδικές επιλογές. Προσαρμόστε την εγκατάσταση των Windows XP, τη γλώσσα και τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας για νέες εγκαταστάσεις. Μπορείτε να ορίσετε τα Windows XP για να χρησιμοποιήσετε πολλές γλώσσες και τοπικές ρυθμίσεις.Τοπικές ρυθμίσεις. Αλλάξτε τις τοπικές ρυθμίσεις συστήματος και χρήστη για διαφορετικές περιοχές και γλώσσες.Εξατομίκευση του λογισμικού σας. Πληκτρολογήστε το πλήρες όνομα του ατόμου στο οποίο αυτό το αντίγραφο των Windows XP με άδεια χρήσης και, προαιρετικά, του οργανισμού.Όνομα υπολογιστή και κωδικός πρόσβασης διαχειριστή. Πληκτρολογήστε ένα μοναδικό όνομα υπολογιστή που διαφέρει από άλλα ονόματα υπολογιστή, ομάδας εργασίας ή τομέα στο δίκτυό σας. Το πρόγραμμα εγκατάστασης προτείνει ένα όνομα υπολογιστή, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το όνομα.

Το πρόγραμμα Εγκατάστασης δημιουργεί αυτόματα ένα λογαριασμό διαχειριστή κατά την εγκατάσταση. Όταν χρησιμοποιείτε αυτόν το λογαριασμό, έχετε πλήρη δικαιώματα στις ρυθμίσεις του υπολογιστή και να δημιουργήσετε λογαριασμούς χρηστών στον υπολογιστή. Συνδεθείτε ως διαχειριστής μετά την εγκατάσταση των Windows XP σάς παρέχει δικαιώματα διαχείρισης που χρειάζεστε για να συνδεθείτε και να διαχειριστείτε τον υπολογιστή σας. Καθορίστε έναν κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό διαχειριστή. Για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει πάντα να αντιστοιχίσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό διαχειριστή. Φροντίζει για την απομνημόνευση και την προστασία κωδικού πρόσβασης.Ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας. Επαληθεύστε την ημερομηνία και ώρα για την περιοχή, επιλέξτε την κατάλληλη ζώνη ώρας και στη συνέχεια επιλέξτε εάν θέλετε τα Windows XP για να ρυθμίσετε αυτόματα για τη θερινή ώρα.Ρυθμίσεις δικτύου. Εκτός αν είστε προχωρημένος χρήστης, επιλέξτε τυπικές ρυθμίσεις για τις παραμέτρους δικτύου. Για να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο προγράμματα-πελάτες δικτύου, υπηρεσίες και πρωτόκολλα, επιλέξτε "προσαρμοσμένες ρυθμίσεις".Ομάδα εργασίας ή τομέας υπολογιστή. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, πρέπει να συμμετάσχετε σε ομάδα εργασίας ή τομέα. Για λεπτομέρειες και στις δύο αυτές τις επιλογές, ανατρέξτε στην ενότητα "Παροχή πληροφοριών δικτύου" στην ενότητα 2.5 αυτού του εγγράφου.Οδηγός αναγνώρισης δικτύου. Εάν ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο, αυτός ο οδηγός σάς ζητά να προσδιορίσετε τους χρήστες που θα χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας. Κάθε άτομο με λογαριασμό στον υπολογιστή, μπορείτε να αντιστοιχίσετε διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης.

Παροχή πληροφοριών δικτύου

Κατά τη διάρκεια ή μετά τη διαδικασία εγκατάστασης, πρέπει να συμμετάσχετε σε μια ομάδα εργασίας ή τομέα. Εάν δεν θα εργάζεστε σε δίκτυο, ενεργοποιήστε την επιλογή συμμετοχής σε ομάδα εργασίας.

Συμμετοχή σε ομάδα εργασίας

Μια ομάδα εργασίας είναι ένας ή περισσότεροι υπολογιστές με το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας (για παράδειγμα, ένα δίκτυο peer-to-peer). Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να συμμετοχή σε ομάδα εργασίας, πληκτρολογώντας απλώς την ομάδα εργασίας όνομα--δεν χρειάζεστε ειδικά δικαιώματα για να συμμετάσχετε σε μια ομάδα εργασίας. Πρέπει να δώσετε ένα υπάρχον ή νέο όνομα ομάδας εργασίας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα της ομάδας εργασίας που προτείνει το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows XP.

Συμμετοχή σε τομέα

Ο λογαριασμός υπολογιστή προσδιορίζει τον τομέα του υπολογιστή σας ενώ ο λογαριασμός χρήστη προσδιορίζει στον υπολογιστή σας.

Ένας τομέας είναι μια συλλογή υπολογιστών που ορίζεται από το διαχειριστή δικτύου. Σε αντίθεση με τη συμμετοχή σε ομάδα εργασίας, το οποίο μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, η συμμετοχή σε τομέα απαιτεί δικαιώματα από το διαχειριστή του δικτύου.

Για να συμμετάσχετε σε έναν τομέα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, που ήδη πρέπει να έχουν έναν υπάρχοντα λογαριασμό υπολογιστή στον τομέα που θέλετε να συνδέσετε ή να έχετε δικαιώματα για να δημιουργήσετε ένα. Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε ένα νέο όνομα λογαριασμού υπολογιστή. Πριν να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows XP, ζητήστε από το διαχειριστή του δικτύου σας για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό υπολογιστή. Ή, εάν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα, μπορείτε να δημιουργήσετε το λογαριασμό κατά τη διαδικασία εγκατάστασης και να γίνετε μέλος του τομέα. Για να συμμετάσχετε σε έναν τομέα, πρέπει να παρέχετε το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Σημείωση: Εάν δυσκολεύεστε να συμμετάσχετε σε έναν τομέα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, γίνετε μέλος μιας ομάδας εργασίας και, στη συνέχεια, συνδεθείτε με τον τομέα αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των Windows XP.

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη

Ο λογαριασμός χρήστη προσδιορίζει το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, τις ομάδες που είναι μέλη, που έχουν πρόσβαση σε πόρους δικτύου, και σας προσωπικά αρχεία και ρυθμίσεις. Κάθε άτομο που χρησιμοποιεί τακτικά τον υπολογιστή θα πρέπει να έχετε ένα λογαριασμό χρήστη. Ο λογαριασμός χρήστη προσδιορίζεται από ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, τα οποία πληκτρολογεί ο χρήστης κατά τη σύνδεση στον υπολογιστή. Μπορείτε να δημιουργήσετε μεμονωμένους λογαριασμούς χρήστη μετά τη σύνδεση με τον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή.

Για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό χρήστη:

 1. Συνδεθείτε στον υπολογιστή ως χρήστης με δικαιώματα διαχειριστή.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας ελέγχου και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών.
 3. Εάν ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε έναν τομέα, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται.

  Εάν ο υπολογιστής σας δεν είναι σε τομέα, στην περιοχή επιλογή μιας εργασίας, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία νέου λογαριασμού, και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Επιλογές εγκατάστασης για προχωρημένους

Αυτή η ενότητα παρέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες και μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των Windows XP.

Συστήματα αρχείων

Πριν να εγκαταστήσετε τα Windows XP 64-Bit Edition, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο σύστημα αρχείων που θα χρησιμοποιήσετε. Ένα σύστημα αρχείων είναι η μέθοδος με την οποία οι πληροφορίες αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο.

Τα Windows XP υποστηρίζουν το σύστημα αρχείων NTFS ή από το αρχείο συστήματα πίνακα εκχώρησης αρχείων (FAT ή FAT32). Για να ρυθμίσετε παραμέτρους διπλής εκκίνησης, θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα αρχείων για όλα τα διαμερίσματά σας: FAT32 ή NTFS.

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: 102 Διαμέρισμα συστήματος MB EFI θα χρησιμοποιήσει αυτόματα το σύστημα αρχείων FAT. Δεν πρέπει να το αλλάξετε αυτό, επειδή χρησιμοποιεί άλλο σύστημα αρχείων θα προκαλέσει προβλήματα.

ΣΎΣΤΗΜΑ ΑΡΧΕΊΩΝ NTFS

Το σύστημα αρχείων NTFS είναι το προτεινόμενο σύστημα αρχείων για χρήση με τα Windows XP. Διαθέτει όλες τις βασικές δυνατότητες του FAT και παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα έναντι των συστημάτων αρχείων FAT και FAT32:
Το αρχείο καλύτερα securityBetter compressionSupport δίσκος για μεγάλους σκληρούς δίσκους, έως 2 terabyte (TB). (Το μέγιστο μέγεθος μονάδας δίσκου για το NTFS είναι πολύ μεγαλύτερο από μονάδων δίσκου διαμορφωμένων ως FAT και μεγαλώνει το μέγεθος μονάδας δίσκου, όπως επιδόσεις με το σύστημα NTFS δεν υποβαθμίζονται, όπως συμβαίνει με το σύστημα FAT.)

FAT και FAT32

Το FAT32 είναι μια εμπλουτισμένη έκδοση του συστήματος αρχείων FAT, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μονάδες δίσκου που κυμαίνονται από 512 MB έως 32 GB. FAT και FAT32 προσφέρουν συμβατότητα με λειτουργικά συστήματα εκτός των Windows XP.

Διαμερίσματα δίσκου

Δημιουργία διαμερισμάτων δίσκου είναι ένας τρόπος διαίρεσης του σκληρού δίσκου έτσι ώστε κάθε ενότητα να λειτουργεί ως ξεχωριστή μονάδα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα για να παρέχουν μια θέση για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων ή για διπλή εκκίνηση με άλλο λειτουργικό σύστημα. Όταν δημιουργείτε διαμερίσματα σε ένα δίσκο, μπορείτε να διαιρέσετε το δίσκο σε μία ή περισσότερες περιοχές που μπορούν να διαμορφωθούν για χρήση από ένα σύστημα αρχείων FAT32 ή NTFS.

Κατά την εγκατάσταση λειτουργίας κειμένου, μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαγράψετε τα διαμερίσματα. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για τη δημιουργία διαμερισμάτων:

Τουλάχιστον 6 GB συνιστάται για την εγκατάσταση των Windows XP 64-Bit Edition. Ένα διαμέρισμα αυτού του μεγέθους παρέχει ευελιξία για την προσθήκη μελλοντικών ενημερώσεων, εργαλεία λειτουργικού συστήματος ή άλλων αρχείων.Κατά την εγκατάσταση, πρέπει να δημιουργήσετε και να το μέγεθος μόνο του διαμερίσματος που θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows XP. Μετά την εγκατάσταση των Windows XP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση δίσκων για περαιτέρω διαμέρισμα στον μη εκχωρημένο χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διαχείριση δίσκων, ανοίξτε το Κέντρο Βοήθειας και υποστήριξης από το μενού "Έναρξη" στη Βοήθεια των Windows XP.

Τροποποίηση της διαχείρισης εκκίνησης EFI

Η Διαχείριση εκκίνησης EFI σας δίνει τη δυνατότητα για εκκίνηση σε κέλυφος, στα Windows XP ή άλλο λειτουργικό σύστημα ή στη μονάδα δίσκου CD-ROM. Ο υπολογιστής σας θα προσπαθήσει για εκκίνηση σε κάθε μία από τις επιλογές της λίστας, αρχίζοντας με την πρώτη επιλογή, μέχρι να εντοπίσει μια έγκυρη καταχώρηση εκκίνησης. Μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των στοιχείων του μενού εκκίνησης. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εκκίνηση πρώτα σε κέλυφος, μπορείτε να κάνετε το πρώτο στοιχείο του μενού εκκίνησης κελύφους. Εάν εγκαταστήσετε περισσότερα από ένα λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να επιλέξετε το οποίο παρατίθεται πρώτα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε άλλες αλλαγές στο μενού διαχείρισης εκκίνησης, όπως μετονομασία επιλογής εκκίνησης ή εξαγωγή επιλογών εκκίνησης σε δισκέτα.

Για να κάνετε αλλαγές στις επιλογές εκκίνησης:

 1. Εκκίνηση στο κέλυφος EFI.
 2. Μεταβείτε στον σκληρό δίσκο. Σκληρός σας δίσκος είναι κανονικά τοποθετημένος στις θέσεις fs0 ή fs1. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε:

  fs0:

  και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 3. Μεταβείτε στο φάκελο Msutil. Τύπος:

  CD msutil

  και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER. Εάν δεν υπάρχει φάκελος Msutil, δεν βρίσκεστε στη σωστή θέση.

  Δοκιμάστε μια διαφορετική επιλογή fs.
 4. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα nvrboot.efi, για να τροποποιήσετε τις επιλογές διαχείρισης εκκίνησης EFI.
  Για να ξεκινήσετε, πληκτρολογήστε

  nvrboot

  και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 5. Κάντε τις αλλαγές στις επιλογές εκκίνησης. Για παράδειγμα, για να μετονομάσετε μια επιλογή εκκίνησης, πληκτρολογήστε m τροποποίηση και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας. Για να μετακινήσετε μια επιλογή εκκίνησης στην κορυφή του μενού επιλογών εκκίνησης, χρησιμοποιήστε την εντολή ώθησης. Για να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο των επιλογών εκκίνησης σε δισκέτα, χρησιμοποιήστε την εντολή "Εξαγωγή".
Για πρόσθετες πληροφορίες, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
286647 Περιεχόμενα αρχείου Windows XP Read1st.txt

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 306856 - Τελευταία αναθεώρηση: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 - Αναθεώρηση: 7.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbinfo kbmt KB306856 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:306856

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com