Τρόπος διαχείρισης αποθηκευμένων ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης σε έναν υπολογιστή τομέα στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 306992 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο διαχείρισης αποθηκευμένων ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης σε έναν υπολογιστή που είναι μέλος τομέα.

Τα αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης είναι μια ασφαλής επιλογή για την αποθήκευση πληροφοριών κωδικών πρόσβασης. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να εισαγάγετε ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης για διάφορους πόρους και εφαρμογές δικτύου (όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) μόνο μία φορά και, στη συνέχεια, τα Windows να παρέχουν αυτόματα αυτές τις πληροφορίες, για τις επόμενες επισκέψεις σας σε αυτούς τους πόρους χωρίς τη δική σας παρέμβαση.

Περισσότερες πληροφορίες

Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά με ένα διακομιστή ή μια τοποθεσία Web, σας ζητείται το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης. Όταν πληκτρολογείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για τον πόρο και μετά κάνετε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Απομνημόνευση κωδικού πρόσβασης (Remember my password), οι πληροφορίες σύνδεσης αποθηκεύονται με το λογαριασμό χρήστη. Κατά την επόμενη σύνδεσή σας με τον ίδιο πόρο, αυτές οι αποθηκευμένες πιστοποιήσεις χρησιμοποιούνται για τον αυτόματο έλεγχο της ταυτότητάς σας.

Όταν αποθηκεύεται μια πιστοποίηση με την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Απομνημόνευση κωδικού πρόσβασης (Remember my password) στην ερώτηση για το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, που εμφανίζεται κατά τη σύνδεση με έναν πόρο, η πιστοποίηση αποθηκεύεται με τη γενικότερη δυνατή μορφή. Για παράδειγμα, κατά την πρόσβαση σε έναν συγκεκριμένο διακομιστή ενός τομέα, η πιστοποίηση είναι δυνατό να αποθηκευτεί ως *.τομέας.com (όπου τομέας είναι το όνομα του τομέα). Η αποθήκευση μιας διαφορετικής πιστοποίησης για έναν διαφορετικό διακομιστή αυτού του τομέα δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση της πιστοποίησης. Η νέα πιστοποίηση αποθηκεύεται χρησιμοποιώντας πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

Κατά την πρόσβαση σε έναν πόρο, το πακέτο ελέγχου ταυτότητας πραγματοποιεί αναζήτηση στα "Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης" για την πιστοποίηση που ταιριάζει με τον συγκεκριμένο πόρο. Εάν εντοπιστεί, θα χρησιμοποιηθεί από το πακέτο ελέγχου ταυτότητας χωρίς αλληλεπίδραση εκ μέρους σας. Εάν δεν εντοπιστεί κάποια πιστοποίηση, επιστρέφεται ένα σφάλμα ελέγχου ταυτότητας στο πρόγραμμα που επιχείρησε να πραγματοποιήσει πρόσβαση σε αυτόν τον πόρο. Στη συνέχεια, σας ζητείται το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης.

Είναι δυνατή η διαχείριση με μη αυτόματο τρόπο των πιστοποιήσεων που αποθηκεύονται στα "Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης", κάνοντας κλικ στην επιλογή Διαχείριση των κωδικών πρόσβασης του δικτύου μου (Manage my network passwords) στο λογαριασμό χρήστη τον οποίο θέλετε να αλλάξετε.
Στο παράθυρο διαλόγου Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης (Stored User Names and Passwords), μπορείτε να προσθέσετε μια νέα καταχώρηση, να καταργήσετε μια υπάρχουσα καταχώρηση ή να προβάλετε τις ιδιότητες για την επεξεργασία μιας υπάρχουσας καταχώρησης.

Τρόπος διαχείρισης αποθηκευμένων ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αν χρησιμοποιείτε λογαριασμό διαχειριστή για τη σύνδεση στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel).
 2. Στον Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών (User Accounts) στην περιοχή Επιλογή κατηγορίας (Pick a category), για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Λογαριασμοί χρηστών (User Accounts).
 3. Στην καρτέλα Χρήστες (Users), κάντε κλικ στο χρήστη που θέλετε και κατόπιν κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους (Advanced).
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαχείριση κωδικών πρόσβασης (Manage Passwords), για να ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης (Stored User Names and Passwords). Ενδέχεται να εμφανιστεί μια λίστα αποθηκευμένων ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης παρόμοια με την εξής:
  *.Microsoft.com
  Passport.Net\*(Passport)
Εάν χρησιμοποιείτε περιορισμένο λογαριασμό χρήστη για σύνδεση στον υπολογιστή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε Control Userpasswords2 και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο ENTER.

  Σημείωση Ενδέχεται να εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα:
  Πρέπει να είστε μέλος της ομάδας "Διαχειριστές" σε αυτόν τον υπολογιστή για να ανοίξετε τους λογαριασμούς χρηστών. Έχετε συνδεθεί ως user name και αυτός ο λογαριασμός δεν είναι μέλος της ομάδας διαχειριστών.
  Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης μόλις το σύστημα σάς ζητήσει να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή του υπολογιστή.
 2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους (Advanced) και κατόπιν κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση κωδικών πρόσβασης (Manage Passwords).

Για να προσθέσετε μια καταχώρηση

 1. Στο παράθυρο διαλόγου Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης (Stored User Names and Passwords), κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη (Add) για να ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες πληροφορίες σύνδεσης (Logon Information Properties).
 2. Στο πλαίσιο Διακομιστής (Server), πληκτρολογήστε το όνομα του διακομιστή ή του κοινόχρηστου στοιχείου που θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αστερίσκο ως χαρακτήρα "μπαλαντέρ". Τα ακόλουθα παραδείγματα καταχωρήσεων είναι έγκυρα ονόματα διακομιστών:
  *.Microsoft.com
  \\Server\Share
 3. Στο πλαίσιο Όνομα χρήστη (User name), πληκτρολογήστε το όνομα του λογαριασμού χρήστη που έχει δικαίωμα πρόσβασης στον πόρο. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη με τη μορφή ονόματος Διακομιστής\Χρήστης ή Χρήστης@τομέας.com. Ακολουθούν παραδείγματα έγκυρων καταχωρήσεων ονομάτων χρήστη:
  Microsoft\Χρήστης
  Χρήστης@microsoft.com
 4. Στο πλαίσιο Κωδικός πρόσβασης (Password), πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης για τον χρήστη που καταχωρήσατε στο βήμα 3 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.
 5. Στο παράθυρο διαλόγου Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης (Stored User Names and Passwords), κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (Close).

Για να καταργήσετε μια καταχώρηση

 1. Στο παράθυρο διαλόγου Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικών πρόσβασης (Stored User Names and Passwords), κάντε κλικ στα διαπιστευτήρια που θέλετε και , στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση (Remove). Εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα:
  Οι επιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης θα διαγραφούν. (The selected logon information will be deleted.)
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
 3. Στο παράθυρο διαλόγου Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης (Stored User Names and Passwords), κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (Close).

Για να επεξεργαστείτε μια καταχώρηση

 1. Στο παράθυρο διαλόγου Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικών πρόσβασης (Stored User Names and Passwords), κάντε κλικ στα διαπιστευτήρια που θέλετε και , στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες (Properties). Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες πληροφοριών σύνδεσης (Logon Information Properties).
 2. Αλλάξτε τα στοιχεία που θέλετε και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί OK.

  Εάν θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης τομέα για το λογαριασμό χρήστη που καθορίζεται στο πλαίσιο Όνομα χρήστη (User name), κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή (Change). Πληκτρολογήστε τον παλιό και τον νέο κωδικό πρόσβασης στα αντίστοιχα πλαίσια, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο Επιβεβαίωση νέου κωδικού (Confirm new password) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK. Αλλάζει ο κωδικός πρόσβασης τομέα.
 3. Στο παράθυρο διαλόγου Αποθηκευμένα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης (Stored User Names and Passwords), κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (Close).

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Όταν αποθηκεύετε πληροφορίες λογαριασμού χρήστη για απομακρυσμένους πόρους με αυτόν τον τρόπο, οποιοσδήποτε αποκτά πρόσβαση στο λογαριασμό χρήστη που χρησιμοποιείτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση και σε αυτούς τους πόρους που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Για αυτόν το λόγο, συνιστάται ιδιαιτέρως η χρήση ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης για το λογαριασμό των Windows XP που χρησιμοποιείτε.

Αναφορές

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start) και κατόπιν κάντε κλικ στην επιλογή Βοήθεια και υποστήριξη (Help and Support). Στο πλαίσιο Αναζήτηση (Search), πληκτρολογήστε δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης (creating strong passwords) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκίνηση αναζήτησης (Start searching). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση αποθηκευμένων ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft:
306541 Τρόπος διαχείρισης αποθηκευμένων ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης σε έναν υπολογιστή που δεν είναι μέλος τομέα στα Windows XP
281660 Συμπεριφορά αποθηκευμένων ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης
Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 306992 - Τελευταία αναθεώρηση: Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowtomaster KB306992

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com