ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Ενεργοποίηση καταγραφής των Wiadebug.log στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 307001 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Από προεπιλογή, η υπηρεσία λήψης εικόνων Windows (WIA) καταγράφει σφάλματα σε ένα αρχείο που ονομάζεται Wiadebug.log στο στοφάκελος_WindowsΦάκελος. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο ενεργοποίησης της καταγραφής στο αρχείο Wiadebug.log.

Ενεργοποίηση της καταγραφής του αρχείου Wiadebug.log

Οι πληροφορίες που συνδέεται στην υπηρεσία WIA σε αυτό το αρχείο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο κατά την ανάπτυξη του προγράμματος οδήγησης. Το επίπεδο σύνδεσης ελέγχεται από μια καταχώρηση στο μητρώο. Για WIA, αυτό το κλειδί βρίσκεται στο ακόλουθο κλειδί μητρώου, όπουMODULE_NAMEείναι το όνομα της λειτουργικής μονάδας κατάλληλη δυαδική:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\StillImage\Debug\MODULE_NAME\DebugFlags
Για την υπηρεσία WIA, κατάλληλη δυαδική λειτουργικής μονάδας είναι Wiaservc.dll.

Η τιμή τουDebugFlagsΕλέγχει το επίπεδο καταγραφής. Η ακόλουθη λίστα περιγράφει τρεις από τις ρυθμίσεις:
  • 0x00000001: Εμφανίζει μηνύματα σφάλματος.
  • 0x00000002: Εμφάνιση προειδοποιητικών μηνυμάτων
  • 0x00000004: Εμφανίζει μηνύματα ανίχνευσης.
Η τιμή για τοDebugFlagsείναι μια τιμή σημαίας; δηλαδή, διαφορετικές ρυθμίσεις μπορεί να διαβαστεί μαζί. Για να ενεργοποιήσετε την καταγραφή για σφάλματα, προειδοποιήσεις και τα ίχνη όλα ταυτόχρονα, ορισμόςDebugFlagsTo0x0000007.

Εάν αλλάξετε την τιμή τηςDebugFlags, διακόψτε την υπηρεσία WIA (stisvc) και στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση για να ισχύσουν οι αλλαγές.

Για να διακόψετε την υπηρεσία ακίνητου ειδώλου, ανοίξτε μια γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:
net stop stisvc
Για να ξεκινήσει η υπηρεσία ακίνητου ειδώλου, ανοίξτε μια γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:
net start stisvc
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καταγραφή υπερβολική μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των επιδόσεων. Αυξήστε το επίπεδο καταγραφής, μόνο όταν προσπαθήσετε να λύσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Αφού διορθώσετε το πρόβλημα, ορίστε το επίπεδο καταγραφής για το αρχικό επίπεδο.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Το ακόλουθο σενάριο περιγράφει ένα συνηθισμένο πρόβλημα και περιγράφει πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες στο αρχείο Wiadebug.log για την επίλυση του προβλήματος.

Σενάριο: Εσάς έχουν συντάξει ένα πρόγραμμα για να δοκιμάσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης σαρωτή που είναι υπό επεξεργασία. Μία από τις δοκιμές, επιχειρείτε να ρυθμίσετε το σαρωτή κουκκίδες ανά ίντσα (dpi) για τη ρύθμιση1200, αλλά Προσέξτε ότι αυτή η ενέργεια θα παράγει σφάλμα.

Τα ακόλουθα δεδομένα καταγράφεται στο Wiadebug.log:
wiasGetChangedValueLong, επικύρωση prop 6147 απέτυχε hr: 0x80070057
wiasUpdateScanRect, CheckXResAndUpdate απέτυχε (0x80070057)
CDrvWrap::WIA_drvValidateItemProperties κλήσης με το σφάλμα προγράμματος οδήγησης:
drvValidateItemProperties με hr = 0x80070057
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η συμπεριφορά είναι τυπική, εάν ένα πρόγραμμα εγγράφει μια μη έγκυρη τιμή.

Αυτές τις καταχωρήσεις καταγραφής υποδεικνύει ότι το πρόγραμμα οδήγησης αναφέρει ότι το πρόγραμμα δημιούργησε μια μη έγκυρη τιμή. Είναι δεν καταργήσετε αυτές τις πληροφορίες από το ποιο είναι το ακριβές πρόβλημα. Εάν αυξάνει το επίπεδο καταγραφής WIA προειδοποιητικά μηνύματα αναφοράς, καθώς και τα σφάλματα, οι ακόλουθες πληροφορίες καταχωρούνται στο Wiadebug.log: wiasValidateItemProperties, μη έγκυρη τιμή LIST για:
propID) οριζόντια ανάλυση, τιμή = 1200
Οι έγκυρες τιμές είναι οι εξής:
  • 75
  • 100
  • 150
  • 200
  • 300
  • 600
wiasGetChangedValueLong, επικύρωση prop 6147 απέτυχε hr: 0x80070057
wiasUpdateScanRect, CheckXResAndUpdate απέτυχε (0x80070057)
CDrvWrap::WIA_drvValidateItemProperties κλήσης με το σφάλμα προγράμματος οδήγησης:
drvValidateItemProperties με hr = 0x80070057
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η συμπεριφορά είναι τυπική, εάν το πρόγραμμα καταγράφει μια μη έγκυρη τιμή.

Το αποτέλεσμα εμφανίζει την ιδιότητα οριζόντια ανάλυση προκαλεί την αποτυχία. Το πρόγραμμα επιχειρεί να ορίσετε την ανάλυση1200, αλλά δεν περιλαμβάνει τη λίστα των υποστηριζόμενων αναλύσεων1200Επομένως ο Βοηθός επικύρωσης υπηρεσία WIA (wiasValidateItemProperties) απορρίπτει την αίτηση για να ορίσετε αυτήν την τιμή.

Τώρα που έχετε εντοπίσει το πρόβλημα, μπορείτε να καθορίσετε εάν θέλετε να αναθεωρήσετε το πρόγραμμα οδήγησης ή το πρόγραμμα. Εάν ο σαρωτής προδιαγραφές επιτρέπουν να υποστηρίζει όλες τις αναλύσεις μεταξύ 100 και 1400 dpi, το πρόγραμμα οδήγησης πρέπει να μπορεί να χειριστεί την αίτηση για 1200 dpi. Εάν ο σαρωτής δεν υποστηρίζει αυτήν τη ρύθμιση, αλλάξτε το πρόγραμμα έτσι ώστε δεν επιχειρεί να ορίσετε την οριζόντια ανάλυση σε μια τιμή που δεν είναι έγκυρη για αυτήν την ιδιότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόγραμμα πρέπει να ελέγξει ότι η τιμή είναι έγκυρη πριν να προσπαθήσετε να ορίσετε μια ιδιότητα σε αυτήν την τιμή.
Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 307001 - Τελευταία αναθεώρηση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbhowtomaster kbmt KB307001 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:307001

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com