PROCEDURE: Log boek registratie van Wiadebug.log in Windows XP inschakelen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 307001 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Standaard de Windows Image Acquisition (WIA)-service fouten registreert in een bestand met de naam Wiadebug.log in deWindows-mapmap. Dit artikel wordt beschreven hoe u log boek registratie in het bestand Wiadebug.log.

Log bestand Wiadebug.log

De informatie die de WIA-service zich in dit bestand kan zeer handig zijn tijdens de ontwikkeling van stuur programma's. De log boek registratie niveau wordt beheerd door een vermelding in het register. Voor WIA, deze sleutel bevindt zich in de volgende registersleutel, waarbijModule_nameis de naam van het juiste binaire module:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\StillImage\Debug\Module_name\DebugFlags
De juiste binaire module is Wiaservc.dll voor de WIA-service.

De waarde inDebugFlagsHiermee bepaalt u het registratie niveau. De volgende lijst bevat drie instellingen:
  • 0x00000001: Foutberichten weer gegeven.
  • 0x00000002: Waarschuwings berichten weer geven
  • 0x00000004: Tracerings berichten weer geven.
De waarde voorDebugFlagseen vlag waarde; dat wil zeggen kunnen verschillende instellingen samen worden gelezen. Als u log boek registratie voor fouten, instellen waarschuwingen en sporen tegelijkDebugFlagsnaar0x0000007.

Als u de waarde vanDebugFlags, de WIA-service (stisvc) stoppen en opnieuw starten om de wijzigingen van kracht te laten worden.

De Still Image-service wilt stoppen, open een opdrachtprompt en voer de volgende opdracht:
net stop stisvc
De Still Image-service wilt starten, opent u een opdrachtprompt en voer de volgende opdracht:
net start stisvc
OPMERKING: Buitensporige registratie kan leiden tot een aanzienlijke daling van de prestaties. Het registratie niveau verhoogt alleen wanneer u probeert een bepaald probleem op te lossen. Nadat u het probleem hebt verholpen, stelt u het registratie niveau het oorspronkelijke niveau.

Problemen oplossen

In het volgende scenario wordt een typisch probleem beschreven en wordt beschreven hoe u de gegevens in het bestand Wiadebug.log kunt gebruiken om het probleem te verhelpen.

Scenario: U hebt een programma testen een stuur scannerstuurprogramma dat in ontwikkeling is geschreven. Voor één van de tests die u probeert te stellen dots per inch (dpi) de instelling van de scanner1200, maar u ziet dat deze actie een fout oplevert.

In Wiadebug.log de volgende gegevens vastgelegd:
wiasGetChangedValueLong, 6147 mislukt hr prop valideren: 0x80070057
wiasUpdateScanRect, CheckXResAndUpdate is mislukt (0x80070057)
CDrvWrap::WIA_drvValidateItemProperties, het aanroep ende stuur programma fout:
drvValidateItemProperties met hr = 0x80070057
OPMERKING: Dit is normaal als een programma een ongeldige waarde schrijft.

Deze log boek vermeldingen geven aan dat het stuur programma meldt dat het programma heeft een ongeldige waarde geschreven. Is het niet duidelijk uit deze informatie het probleem precies is. Als u het registratie niveau WIA rapport waarschuwingen, evenals de fouten toeneemt, de volgende informatie vastgelegd in Wiadebug.log: wiasValidateItemProperties, ongeldige waarde in een lijst voor:
propID) horizontale resolutie, waarde = 1200
Geldige waarden zijn:
  • 75
  • 100
  • 150
  • 200
  • 300
  • 600
wiasGetChangedValueLong, 6147 mislukt hr prop valideren: 0x80070057
wiasUpdateScanRect, CheckXResAndUpdate is mislukt (0x80070057)
CDrvWrap::WIA_drvValidateItemProperties, het aanroep ende stuur programma fout:
drvValidateItemProperties met hr = 0x80070057
OPMERKING: Dit is normaal als het programma een ongeldige waarde schrijft.

De uitvoer geeft aan dat de fout wordt veroorzaakt door de eigenschap horizontale resolutie. Het programma probeert de resolutie instellen1200, maar niet de lijst van ondersteunde resoluties opgenomen1200; Daarom weigert de WIA-service validatie helper (wiasValidateItemProperties) het verzoek deze waarde in te stellen.

Nu dat u het probleem hebt geïdentificeerd, kunt u bepalen of het stuur programma of het programma herzien. Als de scanner specificaties voor ondersteuning van alle resoluties tussen 100 en 1400 dpi, moet het stuur programma kunnen verwerken van een aanvraag voor 1200 dpi. Als de scanner deze instelling niet ondersteunt, moet u het programma wijzigen zodat deze niet wordt geprobeerd de horizontale resolutie instellen op een waarde die is niet geldig voor deze eigenschap. In dit geval moet het programma controleren waarde geldig is voordat u probeert een eigenschap instellen op deze waarde.
Eigenschappen

Artikel ID: 307001 - Laatste beoordeling: maandag 28 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbhowto kbhowtomaster kbmt KB307001 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:307001

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com