Kada pokrenete Word ili Excel, dobivate poruku "Compile error in hidden module" (Pogreška prevođenja u skrivenom modulu)

Prijevod članka Prijevod članka
ID članka: 307410 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

Na ovoj stranici

SIMPTOMI

Kada pokrećete ili zatvarate neki od programa popisanih u odjeljku "Odnosi se na", možda ćete dobiti poruku o pogrešci sličnu sljedećoj:
Compile error in hidden module: AutoExec
Compile error in hidden module: AutoExecNew
Compile error in hidden module: DistMon

K tome, u verzijama sustava Microsoft Windows 95, Microsoft Windows 98 ili Microsoft Windows Millennium Edition (Me) dobivate i sljedeću poruku o pogrešci:
Excel has performed an error in module excel.exe and will be closed. (Excel je izazvao pogrešku u modulu excel.exe te će se zatvoriti.)

K tome, u verzijama sustava Microsoft Windows XP, Microsoft Windows 2000 ili Microsoft Windows NT dobivate i sljedeću poruku o pogrešci:
Application name has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience. (Program je naišao na problem i mora se zatvoriti. Ispričavamo se zbog neugodnosti.)
Za prikaz detalja o potpisu pogreške kliknite vezu To see what data this error report contains, click here (Kliknite ovdje da biste pogledali podatke iz ovog izvješća o pogrešci) u dijaloškom okviru pogreške. Pojavljuje se sljedeći potpis pogreške, u kojem je App.exe naziv izvršne datoteke programa u kojem je došlo do pogreške. App.exemože se, na primjer, pojaviti kao "Winword.exe":

Naziv aplikacije   Verzija aplikacije Naziv modula Verzija modula  Pomak
------------------------------------------------------------------
<App.exe>  9.0.0.5302  Vbe6.dll   6.0.89.67    0000d799
				
Dodatne informacije potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
296493 Poruka o pogrešci: Microsoft Word has encountered a problem and needs to close (Microsoft Word naišao je na problem i mora se zatvoriti) (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)

UZROK

Taj se problem pojavljuje ako su zadovoljeni ovi uvjeti:
 • Mapa Startup za Microsoft Office ili Microsoft Excel sadrži bilo koju ili obje datoteke predložaka dodatka Adobe Acrobat PDFMaker:
  Pdfmaker.dot
  Pdfmaker.xla
 • Instaliran je protuvirusni softver Norton AntiVirus.

RJEŠENJE

Metoda 1: Preuzmite najnoviju verziju dodatka za Adobe Acrobat 5.0

Da biste nabavili ažurirani dodatak za Adobe Acrobat 5.0, posjetite sljedeće Adobeovo web-mjesto:
http://www.adobe.com/products/acrobat/update.html
Napomena Microsoft ne podržava preuzimanje i instaliranje dodataka s Adobeova web-mjesta. Pomoć morate zatražiti od Adobeove tehničke podrške.

Metoda 2: Premještanje datoteka

Premjestite datoteku Pdfmaker.dot i, ako postoji, datoteku Pdfmaker.xla iz mapa Startup za Office ili Excel u neku drugu mapu na tvrdom disku. Možete ih, na primjer, premjestiti u mapu My Documents (Moji dokumenti). Da biste to učinili, slijedite ove korake:
Napomena Budući da postoji više verzija sustava Microsoft Windows, koraci opisani u nastavku mogu se razlikovati na vašem računalu. Ako se razlikuju, upute za dovršenje tih koraka potražite u dokumentaciji koju ste dobili uz proizvod.
 1. Kliknite Start, pokažite na Search (Traži), a zatim kliknite For Files or Folders (Datoteke i mape).
 2. U okvir Search for file or folders named (Traži datoteke i mape s nazivom) upišite pdfmaker.dot pdfmaker.xla.
 3. U okviru Look In (Pogledaj u) kliknite pogon diska na kojem je instaliran sustav Windows, na primjer C:, a zatim Search Now (Traži sad).

  Datoteka Pdfmaker.dot nalazi se u jednoj od sljedećih mapa:
  • C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Startup (Word 2000)
  • C:\Program Files\Microsoft Office\Office 10\Startup (Word 2002)
  • C:\Documents and Settings\User Name\Application Data\Microsoft\Word\Startup

  Datoteka Pdfmaker.xla nalazi se u jednoj od sljedećih mapa:
  • C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Xlstart (Excel 2000)
  • C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\Xlstart (Excel 2002)
  • C:\Documents and Settings\User Name\Application Data\Microsoft\Excel\Xlstart
 4. U prozoru Rezultati pretraživanja desnom tipkom miša kliknite sve pronađene datoteke, a zatim kliknite Cut (Izreži).
 5. Na radnoj površini desnom tipkom miša kliknite mapu My Documents (Moji dokumenti), a zatim kliknite Paste (Zalijepi).

Metoda 3: Na Symantecovu web-mjestu potražite informacije o protuvirusnom programu Norton i ažuriranjima za taj proizvod

Da biste razriješili to ponašanje, potražite dodatne informacije i ažuriranja za proizvod na sljedećem Symantecovu web-mjestu:
http://www.symantec.com/techsupp/

DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije o otklanjanju drugih poteškoća s dodatkom Pdfmaker.dot potražite u člancima iz Microsoftove baze znanja pod brojevima
276001 Nakon nadogradnje na Word 2002 nema gumba Adobe Acrobata i dobivate poruku o pogrešci (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
235326 Poruka "Compile error in hidden module: RegistrationDB" (Pogreška prevođenja u skrivenom modulu: RegistrationDB) prilikom pokretanja programa Excel (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
291214 Poruka "Compile error in hidden module: RegistrationDB" (Pogreška prevođenja u skrivenom modulu: RegistrationDB) prilikom pokretanja programa Excel (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
Proizvodi drugih proizvođača koji se spominju u ovom članku proizvedeni su u tvrtkama neovisnima o Microsoftu. Microsoft ne daje posredna ni bilo kakva druga jamstva vezana uz performanse ili pouzdanost tih proizvoda.

Svojstva

ID članka: 307410 - Posljednja izmjena: 19. rujna 2011. - Revizija: 8.0
ODNOSI SE NA:
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2000 Standard Edition
Ključne riječi: 
kbstartprogram kberrmsg kbprb KB307410

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com