Αναγν. άρθρου: 307654 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την Κονσόλα αποκατάστασης μόνο όταν η ασφαλής λειτουργία και οι άλλες επιλογές εκκίνησης δεν λειτουργούν. Η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) συνιστάται μόνο αν είστε έμπειροι χρήστες και γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε βασικές εντολές για να αναγνωρίσετε και να εντοπίσετε σφάλματα σε προγράμματα οδήγησης και αρχεία. Επιπλέον, για να χρησιμοποιήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console), θα πρέπει να είστε διαχειριστές.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να πραγματοποιήσετε εκκίνηση της Κονσόλας αποκατάστασης:
 • Αν δεν μπορείτε να κάνετε εκκίνηση των Windows και δεν έχει γίνει εγκατάσταση της Κονσόλας αποκατάστασης στον υπολογιστή σας στο παρελθόν, μπορείτε να εκτελέσετε την κονσόλα αποκατάστασης από το CD εγκατάστασης.
  Για λεπτομέρειες, κάντε κλικ στην ενότητα "Τρόπος χρήσης της Κονσόλας αποκατάστασης".
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης στον υπολογιστή σας, για να την κάνετε διαθέσιμη, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να κάνετε επανεκκίνηση των Windows. Κατόπιν, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console) από τη λίστα των διαθέσιμων λειτουργικών συστημάτων κατά την εκκίνηση.
  Για λεπτομέρειες, κάντε κλικ στην ενότητα "Τρόπος εγκατάστασης της Κονσόλας αποκατάστασης".


Περισσότερες πληροφορίες

Τρόπος εγκατάστασης της Κονσόλας αποκατάστασης

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης στον υπολογιστή σας, για να είναι διαθέσιμη, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να κάνετε επανεκκίνηση στα Windows. Κατόπιν, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console) από τη λίστα των διαθέσιμων λειτουργικών συστημάτων κατά την εκκίνηση. Συνιστάται η εγκατάσταση της Κονσόλας αποκατάστασης σε σημαντικούς διακομιστές και στους σταθμούς εργασίας του προσωπικού του τμήματος τεχνολογιών πληροφορικής. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο εγκατάστασης της Κονσόλας αποκατάστασης σε υπολογιστή με Windows XP. Για να εγκαταστήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console), θα πρέπει να συνδεθείτε ως διαχειριστής.

Παρότι μπορείτε να εκτελέσετε την Κονσόλα αποκατάστασης κάνοντας εκκίνηση απευθείας από το CD των Windows XP, είναι πολύ πιο πρακτικό να ρυθμίσετε την Κονσόλα αποκατάστασης ως επιλογή εκκίνησης του μενού εκκίνησής σας. Για να εκτελέσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) απευθείας από το CD, ανατρέξτε στην ενότητα "Τρόπος χρήσης της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console)".

Για να εγκαταστήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console), ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Τοποθετήστε το CD των Windows XP στη μονάδα CD.
 2. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run).
 3. Στο πλαίσιο Άνοιγμα (Open), πληκτρολογήστε d:\i386\winnt32.exe /cmdcons όπου d είναι το γράμμα μονάδας δίσκου της μονάδας δίσκου CD. Για τα Microsoft Windows XP Professional x64 Edition, πληκτρολογήστε d:\amd64\winnt32.exe /cmdcons όπου d είναι το γράμμα μονάδας δίσκου της μονάδας δίσκου CD.
 4. Εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου Εγκατάστασης των Windows (Windows Setup). Το παράθυρο διαλόγου Εγκατάστασης των Windows (Windows Setup) περιγράφει την επιλογή Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console). Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes), για να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση. (Παρακάτω εμφανίζεται το στιγμιότυπο οθόνης για αυτό το βήμα).
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Το στιγμιότυπο οθόνης για αυτό το βήμα
 5. Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας, στο μενού εκκίνησης (Startup Menu) εμφανίζεται το στοιχείο "Κονσόλα αποκατάστασης των Microsoft Windows" (Microsoft Windows Recovery Console). (Παρακάτω εμφανίζεται το στιγμιότυπο οθόνης για αυτό το βήμα).
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Το στιγμιότυπο οθόνης για αυτό το βήμα
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση που έχει δημιουργηθεί μέσω της Διεθνούς Σύμβασης Ονομάτων (UNC) για να εγκαταστήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) από ένα κοινόχρηστο σημείο δικτύου.

Σημείωση Ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος παρόμοιο με το εξής:
Το πρόγραμμα Εγκατάστασης δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί, επειδή η έκδοση των Windows του υπολογιστή σας είναι νεότερη από την έκδοση του CD. (Setup cannot continue because the version of Windows on your computer is newer than the version on the CD.)
Εάν παρουσιαστεί αυτό το ζήτημα, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
898594 Εμφανίζεται ένα μήνυμα λάθους, εάν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) σε έναν υπολογιστή με Microsoft Windows XP Service Pack 2

Τρόπος χρήσης της Κονσόλας αποκατάστασης

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε υπηρεσίες, να διαμορφώσετε μονάδες δίσκου, να κάνετε ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων σε μια τοπική μονάδα δίσκου (συμπεριλαμβανομένων των μονάδων δίσκου που έχουν διαμορφωθεί για χρήση του συστήματος αρχείων NTFS), καθώς και να εκτελείτε πολλές άλλες διαχειριστικές εργασίες. Η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) είναι πολύ χρήσιμη αν χρειαστεί να επιδιορθώσετε τον υπολογιστή σας αντιγράφοντας ένα αρχείο από μια δισκέτα ή CD-ROM στον σκληρό δίσκο σας ή αν χρειαστεί να ρυθμίσετε ξανά τις παραμέτρους μιας υπηρεσίας που αποτρέπει τη σωστή εκκίνηση του υπολογιστή σας. 

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε εκκίνηση των Windows, μπορείτε να εκτελέσετε την Κονσόλα αποκατάστασης από τις δισκέτες εκκίνησης των Windows XP ή το CD-ROM των Windows. 

Μετά την εγκατάσταση των Windows XP στον υπολογιστή σας, για να κάνετε εκκίνηση του υπολογιστή και να χρησιμοποιήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης. Απαιτούνται οι δισκέτες εκκίνησης ή το CD-ROM των Windows XP.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας Δισκετών εκκίνησης (Startup disks) για τα Windows XP (δεν περιλαμβάνονται στα Windows XP), κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
310994 Απόκτηση δισκετών εκκίνησης του προγράμματος Εγκατάστασης (Setup) των Windows XP
Σημείωση Για να ξεκινήσετε τον υπολογιστή από το CD-ROM των Windows XP, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του βασικού συστήματος εισόδου/εξόδου (BIOS) του υπολογιστή, για να ξεκινά από τη μονάδα CD-ROM. 

Για να εκτελέσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) από τις δισκέτες εκκίνησης ή το CD-ROM των Windows XP, χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα βήματα:
 1. Τοποθετήστε τη δισκέτα εκκίνησης των Windows XP στη μονάδα δισκέτας ή τοποθετήστε το CD-ROM των Windows XP στη μονάδα CD και κατόπιν ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή. 

   Εάν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στις επιλογές που απαιτούνται για την εκκίνηση του υπολογιστή από τη μονάδα CD.
 2. Όταν εμφανιστεί η οθόνη "Καλώς ορίσατε στο πρόγραμμα Εγκατάστασης" (Welcome to Setup), πιέστε το πλήκτρο R, για να ξεκινήσει η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
 3. Εάν έχετε έναν υπολογιστή διπλής ή πολλαπλής εκκίνησης, επιλέξτε την εγκατάσταση στην οποία πρέπει να έχετε πρόσβαση από την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
 4. Όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή. Εάν δεν υπάρχει κωδικός πρόσβασης διαχειριστή, απλώς πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 5. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τις κατάλληλες εντολές, για να διαγνώσετε και να επιδιορθώσετε την εγκατάστασή σας των Windows XP.

  Για μια λίστα με τις διαθέσιμες εντολές της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console), πληκτρολογήστε recovery console commands ή help στη γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.

  Για πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη εντολή, πληκτρολογήστε help όνομα_εντολής στη γραμμή εντολών και κατόπιν πατήστε το πλήκτρο ENTER.
 6. Για έξοδο από την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) και επανεκκίνηση του υπολογιστή, πληκτρολογήστε την εντολή exit στη γραμμή εντολών και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER.

Τρόπος χρήσης της γραμμής εντολών της Κονσόλας αποκατάστασης

Όταν χρησιμοποιείτε την Κονσόλα αποκατάστασης, εργάζεστε σε μια ειδική γραμμή εντολών αντί για τη συνήθη γραμμή εντολών των Windows. Η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) διαθέτει τον δικό της μεταγλωττιστή εντολών. Για να καταχωρήσετε αυτόν το μεταγλωττιστή εντολών, η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) σάς ζητά να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης του τοπικού διαχειριστή.

Μετά την εκκίνηση της Κονσόλας αποκατάστασης, μπορείτε να πιέσετε το πλήκτρο F6 για να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης SCSI ή RAID άλλου κατασκευαστή, εάν ένα παρόμοιο πρόγραμμα οδήγησης είναι απαραίτητο για πρόσβαση στον σκληρό δίσκο. Αυτή η γραμμή εντολών λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

Η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) ξεκινά έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα. Όταν εμφανιστεί το μενού της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console), εμφανίζεται μια αριθμημένη λίστα των εγκαταστάσεων των Windows που υπάρχουν σε αυτόν τον υπολογιστή. (Συνήθως, υπάρχει μόνο η καταχώρηση c:\Windows.) Πιέστε έναν αριθμό πριν να πιέσετε το πλήκτρο ENTER, ακόμα και αν εμφανίζεται μόνο μία καταχώρηση. Εάν πιέσετε το πλήκτρο ENTER χωρίς να επιλέξετε έναν αριθμό, γίνεται επανεκκίνηση του υπολογιστή και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. (Παρακάτω εμφανίζεται το στιγμιότυπο οθόνης για αυτό το βήμα).
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
Το στιγμιότυπο οθόνης για αυτό το βήμα

Όταν σας ζητηθεί το %SystemRoot% (συνήθως C:\Windows), μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τις διαθέσιμες εντολές για την Κονσόλα αποκατάστασης.

Ενέργειες εντολών

 
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed
Η ακόλουθη λίστα περιγράφει τις διαθέσιμες εντολές για την Κονσόλα αποκατάστασης
 • Attrib Αλλάζει τα χαρακτηριστικά ενός αρχείου ή υποκαταλόγου.
 • Batch Εκτελεί εντολές που προσδιορίζετε στο αρχείο κειμένου Inputfile. Η παράμετρος Outputfile διατηρεί την έξοδο των εντολών. Εάν παραλείψετε την παράμετρο Outputfile, τα δεδομένα εξόδου εμφανίζονται στην οθόνη.
 • Bootcfg Τροποποιεί το αρχείο Boot.ini για ρύθμιση παραμέτρων της εκκίνησης και αποκατάσταση.
 • CD (Chdir) Λειτουργεί μόνο στους καταλόγους του συστήματος της τρέχουσας εγκατάστασης των Windows, σε αφαιρούμενα μέσα, στον ριζικό κατάλογο οποιουδήποτε διαμερίσματος σκληρού δίσκου ή στα αρχεία προέλευσης της τοπικής εγκατάστασης.
 • Chkdsk Ο διακόπτης /p εκτελεί την εντολή Chkdsk, ακόμα και στην περίπτωση που η μονάδα δίσκου δεν έχει σήμανση τροποποίησης. Ο διακόπτης /r εντοπίζει τους κατεστραμμένους τομείς και ανακτά αναγνώσιμες πληροφορίες. Αυτός ο διακόπτης υποδηλώνει τη χρήση του διακόπτη /p. Η εντολή Chkdsk απαιτεί την εντολή Autochk. Η εντολή Chkdsk πραγματοποιεί αυτόματη αναζήτηση για το αρχείο Autochk.exe στο φάκελο εκκίνησης. Εάν η εντολή Chkdsk δεν καταφέρει να εντοπίσει το αρχείο στο φάκελο εκκίνησης, πραγματοποιεί αναζήτηση για το CD-ROM Εγκατάστασης των Windows 2000. Εάν η εντολή Chkdsk δεν μπορέσει να εντοπίσει το CD-ROM εγκατάστασης, ζητά από το χρήστη τη θέση του αρχείου Autochk.exe.
 • Cls Απαλείφει το περιεχόμενο της οθόνης.
 • Copy Αντιγράφει ένα αρχείο σε μια θέση προορισμού. Από προεπιλογή, ο προορισμός δεν μπορεί να είναι αφαιρούμενο μέσο και δεν είναι δυνατή η χρήση χαρακτήρων μπαλαντέρ. Η αντιγραφή ενός συμπιεσμένου αρχείου από το CD-ROM Εγκατάστασης των Windows 2000 αποσυμπιέζει αυτόματα το αρχείο.
 • Del (Delete) Διαγράφει ένα αρχείο. Λειτουργεί στους καταλόγους του συστήματος της τρέχουσας εγκατάστασης των Windows, σε αφαιρούμενα μέσα, στον ριζικό κατάλογο οποιουδήποτε διαμερίσματος σκληρού δίσκου ή στα αρχεία προέλευσης της τοπικής εγκατάστασης. Από προεπιλογή, δεν είναι δυνατή η χρήση χαρακτήρων μπαλαντέρ.
 • Dir Εμφανίζει μια λίστα όλων των αρχείων, περιλαμβανομένων των κρυφών αρχείων και των αρχείων συστήματος.
 • Disable Απενεργοποιεί μια υπηρεσία συστήματος ή ένα πρόγραμμα οδήγησης των Windows. Η παράμετρος υπηρεσία_ή_πρόγραμμα_οδήγησης είναι το όνομα της υπηρεσίας ή του προγράμματος οδήγησης που θέλετε να απενεργοποιήσετε. Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την εντολή για να απενεργοποιήσετε μια υπηρεσία, εμφανίζει τον αρχικό τύπο εκκίνησης της υπηρεσίας, πριν να αλλάξει τον τύπο σε SERVICE_DISABLED. Σημειώστε τον αρχικό τύπο εκκίνησης, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή enable, για να ξεκινήσετε πάλι την υπηρεσία.
 • Diskpart Διαχειρίζεται διαμερίσματα σε τόμους σκληρού δίσκου. Η επιλογή /add δημιουργεί νέο διαμέρισμα. Η επιλογή /delete διαγράφει κάποιο υπάρχον διαμέρισμα. Η μεταβλητή "συσκευή" είναι το όνομα συσκευής για ένα νέο διαμέρισμα (όπως \συσκευή\harddisk0). Η μεταβλητή "μονάδα_δίσκου" είναι το γράμμα μονάδας δίσκου για ένα διαμέρισμα που διαγράφετε (για παράδειγμα, D). "Διαμέρισμα" είναι το όνομα διαμερίσματος που διαγράφετε, (για παράδειγμα: \συσκευή\harddisk0\διαμέρισμα1) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για τη μεταβλητή "μονάδα_δίσκου". Η μεταβλητή "μέγεθος" είναι το μέγεθος, σε megabyte, ενός νέου διαμερίσματος.
 • Enable Ενεργοποιεί μια υπηρεσία συστήματος ή ένα πρόγραμμα οδήγησης των Windows. Η μεταβλητή υπηρεσία_ή_πρόγραμμα_οδήγησης είναι το όνομα της υπηρεσίας ή του προγράμματος οδήγησης που θέλετε να ενεργοποιήσετε και η τύπος_έναρξης είναι ο τύπος εκκίνησης για μια ενεργοποιημένη υπηρεσία. Ο τύπος εκκίνησης χρησιμοποιεί μία από τις ακόλουθες μορφές:
  SERVICE_BOOT_START
  SERVICE_SYSTEM_START
  SERVICE_AUTO_START
  SERVICE_DEMAND_START
 • Exit Κλείνει την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) και κατόπιν ξεκινά πάλι τον υπολογιστή.
 • Expand Αναπτύσσει ένα συμπιεσμένο αρχείο. Η μεταβλητή "προέλευση" είναι το αρχείο που θέλετε να αναπτύξετε. Από προεπιλογή, δεν είναι δυνατή η χρήση χαρακτήρων μπαλαντέρ. Η μεταβλητή "προορισμός" είναι ο κατάλογος για το νέο αρχείο. Από προεπιλογή, ο προορισμός δεν μπορεί να είναι αφαιρούμενο μέσο και δεν μπορεί να είναι μόνο για ανάγνωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή attrib για να καταργήσετε το χαρακτηριστικό "μόνο για ανάγνωση" (read-only) από τον κατάλογο προορισμού. Η επιλογή /f:filespec απαιτείται, αν η θέση προέλευσης περιέχει περισσότερα από ένα αρχεία. Αυτή η επιλογή επιτρέπει χαρακτήρες μπαλαντέρ. Ο διακόπτης /y απενεργοποιεί την ερώτηση για την επιβεβαίωση της αντικατάστασης. Ο διακόπτης /d καθορίζει ότι τα αρχεία δεν θα αναπτύσσονται και εμφανίζει έναν κατάλογο των αρχείων στη θέση προέλευσης.
 • Fixboot Εγγράφει έναν νέο τομέα εκκίνησης στο διαμέρισμα συστήματος.
 • Fixmbr Επιδιορθώνει τον κύριο κώδικα εκκίνησης του διαμερίσματος εκκίνησης. Η μεταβλητή "συσκευή" είναι ένα προαιρετικό όνομα, που καθορίζει τη συσκευή η οποία απαιτεί νέα κύρια εγγραφή εκκίνησης (Master Boot Record). Παραλείψτε αυτήν τη μεταβλητή όταν η θέση προορισμού είναι η συσκευή εκκίνησης.
 • Format Διαμορφώνει ένα δίσκο. Ο διακόπτης /q εκτελεί γρήγορη διαμόρφωση. Ο διακόπτης /fs καθορίζει το σύστημα αρχείων.
 • Help Εάν δεν χρησιμοποιείτε τη μεταβλητή εντολών για να καθορίσετε μια εντολή, η εντολή help παραθέτει όλες τις εντολές που υποστηρίζει η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
 • Listsvc Εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες και τα προγράμματα οδήγησης που υπάρχουν στον υπολογιστή.
 • Logon Εμφανίζει τις εγκαταστάσεις των Windows που εντοπίστηκαν και ζητά τον κωδικό πρόσβασης του τοπικού διαχειριστή για αυτές τις εγκαταστάσεις. Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή, για να μεταβείτε σε άλλη εγκατάσταση ή υποκατάλογο.
 • Map Εμφανίζει τις αντιστοιχίσεις συσκευών που είναι ενεργές τη συγκεκριμένη στιγμή. Συμπεριλάβετε την επιλογή arc, για να καθορίσετε τη χρήση των διαδρομών ARC (Advanced RISC Computing) (η μορφή του Boot.ini) αντί για τις διαδρομές συσκευών των Windows.
 • MD (Mkdir) Λειτουργεί μόνο στους καταλόγους του συστήματος της τρέχουσας εγκατάστασης των Windows, σε αφαιρούμενα μέσα, στον ριζικό κατάλογο οποιουδήποτε διαμερίσματος σκληρού δίσκου ή στα αρχεία προέλευσης της τοπικής εγκατάστασης.
 • More/Type Εμφανίζει το καθορισμένο αρχείο κειμένου στην οθόνη.
 • Rd (Rmdir) Λειτουργεί μόνο στους καταλόγους του συστήματος της τρέχουσας εγκατάστασης των Windows, σε αφαιρούμενα μέσα, στον ριζικό κατάλογο οποιουδήποτε διαμερίσματος σκληρού δίσκου ή στα αρχεία προέλευσης της τοπικής εγκατάστασης.
 • Ren (Rename) Λειτουργεί μόνο μέσα στους καταλόγους του συστήματος της τρέχουσας εγκατάστασης των Windows, σε αφαιρούμενα μέσα, στον ριζικό κατάλογο οποιουδήποτε διαμερίσματος σκληρού δίσκου ή στα αρχεία προέλευσης της τοπικής εγκατάστασης. Δεν μπορείτε να καθορίσετε μια νέα μονάδα δίσκου ή διαδρομή ως τη θέση προορισμού.
 • Set Εμφανίζει και ρυθμίζει τις μεταβλητές περιβάλλοντος της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console).
 • Systemroot Ορίζει τον τρέχοντα κατάλογο σε %SystemRoot%.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed

Κανόνες Κονσόλας αποκατάστασης

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed
Όταν εργάζεστε με την Κονσόλα αποκατάστασης, ισχύουν αρκετοί κανόνες περιβάλλοντος. Πληκτρολογήστε set, για να δείτε το τρέχον περιβάλλον. Από προεπιλογή, οι κανόνες είναι οι εξής:
 • AllowAllPaths = FALSE, που αποτρέπει την πρόσβαση σε καταλόγους και υποκαταλόγους έξω από την εγκατάσταση συστήματος που επιλέξατε όταν καταχωρήσατε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
 • AllowRemovableMedia = FALSE, που αποτρέπει την πρόσβαση σε αφαιρούμενα μέσα ως προορισμό για τα αρχεία που αντιγράφονται.
 • AllowWildCards = FALSE, που αποτρέπει την υποστήριξη χαρακτήρων μπαλαντέρ για εντολές όπως copy και del.
 • NoCopyPrompt = FALSE, που σημαίνει ότι η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) θα σας ζητά επιβεβαίωση κατά την αντικατάσταση ενός υπάρχοντος αρχείου.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed

Τρόπος διαγραφής της Κονσόλας αποκατάστασης

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed
Για να διαγράψετε την Κονσόλα αποκατάστασης:
 1. Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κάντε κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου (My Computer) και κατόπιν κάντε διπλό κλικ στον σκληρό δίσκο όπου εγκαταστήσατε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
 2. Στο μενού Εργαλεία (Tools), κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές φακέλων (Folder Options) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή (View).
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων (Show hidden files and folders), κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος (Hide protected operating system files) για να καταργήσετε την επιλογή του και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 4. Στον ριζικό φάκελο, διαγράψτε το φάκελο Cmdcons και το αρχείο Cmldr.
 5. Στον ριζικό φάκελο, κάντε δεξιό κλικ στο αρχείο Boot.ini και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).
 6. Κάντε κλικ για να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Μόνο για ανάγνωση (Read-only) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

  Προειδοποίηση: Η εσφαλμένη τροποποίηση του αρχείου Boot.ini ίσως να εμποδίσει την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι διαγράψατε μόνο την καταχώρηση για την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console). Επίσης, επαναφέρετε το χαρακτηριστικό του αρχείου Boot.ini στην κατάσταση μόνο για ανάγνωση μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Ανοίξτε το αρχείο Boot.ini από το Σημειωματάριο (Notepad) των Microsoft Windows και καταργήστε την καταχώρηση για την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console). Μοιάζει με το εξής:
  C:\cmdcons\bootsect.dat="Microsoft Windows Recovery Console" /cmdcons
 7. Αποθηκεύστε το αρχείο και κλείστε το.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed

Τρόπος εγκατάστασής της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console) στη διάρκεια μιας εγκατάστασης χωρίς παρακολούθηση

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed
Για να εγκαταστήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) στη διάρκεια μιας εγκατάστασης των Windows χωρίς παρακολούθηση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ενότητα [GuiRunOnce] του αρχείου unattend.txt.
Command1="διαδρομή\winnt32 /cmdcons /unattend"
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του αρχείου Unattend.txt, ανατρέξτε στον οδηγό Deployment Planning Guide του Windows 2000 Server Resource Kit.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed

Αναφορές

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολιτικές ομάδας, για να αλλάξετε τους κανόνες και να επεκτείνετε την ισχύ που διαθέτετε στην Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη διαδικασία, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
310497 Τρόπος χρήσης των πολιτικών ομάδων για να προσθέσετε περισσότερη ισχύ στην Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft:
314058 Περιγραφή της Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP για προχωρημένους χρήστες

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 307654 - Τελευταία αναθεώρηση: Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 - Αναθεώρηση: 11.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbcip KB307654

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com