Spellen toevoegen of verwijderen in Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 307768 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In dit artikel wordt stapsgewijs beschreven hoe een beheerder spellen kan toevoegen of verwijderen op computers met Windows XP.

Voor Windows XP-computers in een domein kunt u een installatiepunt maken waarbij geen spellen worden geïnstalleerd, maar als u dat niet hebt gedaan, wilt u misschien spellen verwijderen van bepaalde werkstations. Als u de spellen hebt verwijderd uit het installatiepakket, wilt u voor bepaalde gebruikers mogelijk toch een of meer spellen installeren.

Spellen toevoegen of verwijderen in Windows XP

 1. Zorg ervoor dat de cd-rom van Windows XP in het cd-rom-station is geplaatst. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
 2. Dubbelklik op Software.
 3. Klik op Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen.
 4. Klik in de wizard Windows-onderdelen op Bureau-accessoires en hulpprogramma's (op de tekst, niet op het selectievakje) en klik op Details.
 5. Kies een van de volgende methoden.
  • Als het selectievakje Ontspanning niet is ingeschakeld (er zijn geen spellen geïnstalleerd) en u wilt alle spellen installeren, schakel dan het selectievakje Ontspanning in. Klik op OK en klik op Volgende.
  • Als het selectievakje Ontspanning niet is ingeschakeld (er zijn geen spellen geïnstalleerd) en u wilt een of meer spellen installeren, dubbelklik dan op Ontspanning (op de tekst, niet het selectievakje) en schakel de selectievakjes in voor de spellen die u wilt installeren. Klik achtereenvolgens op OK, OK en Volgende.
  • Als het selectievakje Ontspanning is ingeschakeld en de achtergrond van het selectievakje is wit (alle spellen zijn geïnstalleerd), en u wilt alle spellen verwijderen, schakel dan het selectievakje Ontspanning uit. Klik op OK en op Volgende.
  • Als het selectievakje Ontspanning is ingeschakeld en de achtergrond van het selectievakje is wit (alle spellen zijn geïnstalleerd), en u wilt enkele spellen verwijderen, dubbelklikt dan op Ontspanning (op de tekst, niet het selectievakje) en schakel de selectievakjes uit van de spellen die u wilt verwijderen. Klik achtereenvolgens op OK, OK en Volgende.
  • Als het selectievakje Ontspanning is ingeschakeld en de achtergrond van het selectievakje is grijs (een of meer spellen zijn geïnstalleerd), en u wilt alle spellen verwijderen, schakel dan het selectievakje Ontspanning uit. Klik op OK en klik op Volgende.
  • Als het selectievakje Ontspanning is ingeschakeld en de achtergrond van het selectievakje is grijs (een of meer spellen zijn geïnstalleerd), en u wilt enkele spellen verwijderen, dubbelklik dan op Ontspanning (op de tekst, niet het selectievakje) en schakel de selectievakjes uit van de spellen die u wilt verwijderen. Klik achtereenvolgens op OK, OK en Volgende.
In Windows XP zijn de spellen FreeCell, Hartenjagen, Mijnenveger, Pinball, Patience en Spider Solitaire standaard opgenomen.


Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 307768 - Laatste beoordeling: woensdag 8 januari 2014 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbhowto kbhowtomaster KB307768

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com