Τρόπος έναρξης του προγράμματος Εγκατάστασης (Setup) από το MS-DOS στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 307848 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR307848
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο εκκίνησης του προγράμματος Εγκατάστασης (Setup) των Windows XP στη γραμμή εντολών.

Περισσότερες πληροφορίες

Προετοιμασία εκτέλεσης του προγράμματος Εγκατάστασης (Setup)

Πριν να εγκαταστήσετε τα Windows XP, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
 1. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό του υπολογιστή σας είναι συμβατό με τα Windows XP. Για τις νεότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα και για να κάνετε λήψη και εγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης του αναφερόμενου υλικού, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία Windows Hardware Quality Labs της Microsoft στο Web (στα αγγλικά):
  http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος για τα λειτουργικά συστήματα των Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
  314865 Απαιτήσεις συστήματος για λειτουργικά συστήματα των Windows XP
 2. Διαβάστε τα ακόλουθα έγγραφα από το CD-ROM των Windows ΧΡ (όπου Μονάδα_δίσκου είναι η μονάδα δίσκου που περιέχει το CD-ROM των Windows XP). Τα έγγραφα αυτά περιέχουν πληροφορίες που σας βοηθούν να προετοιμαστείτε για την εγκατάσταση.
  • Μονάδα_δίσκου:\Docs\Read1st.txt: Αυτό το έγγραφο περιέχει σημαντικές πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που δεν συμπεριλήφθηκαν στην τεκμηρίωση ή σε οποιοδήποτε άλλο αρχείο .txt του CD-ROM.
  • Μονάδα_δίσκου:\Docs\RelNotes.htm: Αυτό το έγγραφο περιέχει τις σημειώσεις έκδοσης των Windows XP.
  • Μονάδα_δίσκου:\Readme.htm: Αυτό το έγγραφο περιέχει πρόσφατες ή άλλες πληροφορίες που συμπληρώνουν την τεκμηρίωση των Windows XP.
 3. Δημιουργήστε ένα διαμέρισμα στον σκληρό δίσκο και διαμορφώστε το με το σύστημα αρχείων FAT ή FAT32.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία διαμερίσματος, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
  255867 Τρόπος χρήσης εργαλείων Fdisk και Format για δημιουργία διαμερισμάτων ή νέα δημιουργία διαμερισμάτων στον σκληρό δίσκο
  Σημείωση Το πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup) των Windows XP απαιτεί τουλάχιστον 383 MB ελεύθερο χώρο στο δίσκο για την αντιγραφή των αρχείων εγκατάστασης.

Εκκίνηση του προγράμματος Εγκατάστασης (Setup) των Windows XP στη γραμμή εντολών

Για να ξεκινήσετε τα Windows XP στη γραμμή εντολών, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
 1. Τοποθετήστε το CD-ROM των Windows XP στη μονάδα CD-ROM ή στη μονάδα DVD-ROM.
 2. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σε μια γραμμή εντολών με υποστήριξη CD-ROM. Εάν στον υπολογιστή σας δεν υπάρχει ήδη εγκατεστημένο το MS-DOS ή δεν μπορείτε να ξεκινήσετε σε γραμμή εντολών από το μενού Εκκίνηση (Boot), κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου που ακολουθεί για να προβάλετε το άρθρο στη Γνωσιακή Βάση της Microsoft (Knowledge Base):
  187632 Τρόπος δημιουργίας Δισκέτας εκκίνησης (Startup Disk) των Windows 98 που υποστηρίζει το FAT32
 3. Ξεκινήστε το SMARTDrive, αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει το αρχείο Smartdrv.exe, πληκτρολογήστε smartdrv και πατήστε το πλήκτρο ENTER. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το SMARTDrive, το πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup) των Windows XP μπορεί να αντιγράφει αρχεία στον σκληρό δίσκο με αργό ρυθμό.
 4. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε μονάδα_δίσκου: και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER, (όπουμονάδα_δίσκου είναι η μονάδα δίσκου που περιέχει το CD-ROM των Windows XP).
 5. Πληκτρολογήστε cd i386 και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 6. Πληκτρολογήστε winnt και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. Το πρόγραμμα Εγκατάστασης των Windows XP ξεκινά.
 7. Πληκτρολογήστε τη διαδρομή προς τα αρχεία εγκατάστασης των Windows XP και πατήστε το πλήκτρο ENTER. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε d:\i386.

  Το πρόγραμμα Εγκατάστασης των Windows (Setup) αντιγράφει αρχεία στον σκληρό δίσκο. Όταν αντιγραφούν τα αρχεία, θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα:
  Το μέρος του προγράμματος Εγκατάστασης που βασίζεται σε MS-DOS ολοκληρώθηκε.
  Το πρόγραμμα Εγκατάστασης θα ξεκινήσει πάλι τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή,
  το πρόγραμμα Εγκατάστασης των Windows XP θα συνεχιστεί.

  Εάν υπάρχει μια δισκέτα στη μονάδα A:, αφαιρέστε την.

  Πατήστε το πλήκτρο ENTER, για να ξεκινήσει πάλι ο υπολογιστής σας και να συνεχιστεί το πρόγραμμα Εγκατάστασης των Windows XP.

  (The MS-DOS based part of The Setup Program Is complete.
  The Setup program will now restart your computer. After your computer restarts,
  the Windows XP Setup program will continue.

  If there is a floppy disk in drive A:, remove it now.

  Press ENTER to restart your computer and continue Windows XP Setup.)
 8. Αφαιρέστε όλες τις δισκέτες από τον υπολογιστή και πατήστε το πλήκτρο ENTER. Γίνεται επανεκκίνηση του υπολογιστή και το πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup) των Windows XP συνεχίζεται. Πιέστε το πλήκτρο ENTER, για να συνεχίσετε.
 9. Ακολουθήστε τα βήματα για να επιλέξετε και να διαμορφώσετε ένα διαμέρισμα, στο οποίο θα εγκαταστήσετε τα Windows XP. Εάν ο σκληρός σας δίσκος περιέχει μόνο ένα διαμέρισμα, μην το διαγράψετε από τη λίστα των υπαρχόντων διαμερισμάτων. Το πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup) των Windows XP έχει αντιγράψει τα αρχεία εγκατάστασης στο διαμέρισμα αυτό.

  Αργότερα μπορείτε να μετατρέψετε το διαμέρισμα που έχει διαμορφωθεί με το FAT32 σε σύστημα αρχείων NTFS.

  Το πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup) αντιγράφει τα αρχεία που είναι απαραίτητα για το πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup) των Windows XP και στη συνέχεια γίνεται επανεκκίνηση του υπολογιστή. Εάν επιλέξετε να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου χρησιμοποιώντας το σύστημα αρχείων NTFS, τα Windows ελέγχουν τη μονάδα δίσκου για σφάλματα και στη συνέχεια ξεκινούν πάλι. Το πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup) των Windows XP θα συνεχιστεί σε περιβάλλον εργασίας με γραφικά (GUI).
 10. Ακολουθήστε τα βήματα του "Οδηγού διαχείρισης της εγκατάστασης των Windows" (Windows Setup Wizard) για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των Windows XP.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 307848 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2007 - Αναθεώρηση: 5.2
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowtomaster KB307848

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com