ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Εκκίνηση του υπολογιστή με τις "Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις" (Last Known Good Configuration)

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 307852 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR307852
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο χρήσης της επιλογής "Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις" (Last Known Good Configuration) στα Windows XP.

Η επιλογή "Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις" (Last Known Good Configuration) είναι μια επιλογή επαναφοράς, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις που λειτούργησαν. Η επιλογή "Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις" (Last Known Good Configuration) επαναφέρει πληροφορίες μητρώου και ρυθμίσεις προγραμμάτων οδήγησης οι οποίες ίσχυαν την τελευταία φορά που είχε γίνει επιτυχής εκκίνηση του υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε την επιλογή "Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις" (Last Known Good Configuration), όταν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τα Windows XP έπειτα από μια αλλαγή στον υπολογιστή σας ή όταν υποψιάζεστε ότι μια αλλαγή, που μόλις κάνατε, ενδέχεται να δημιουργήσει δυσκολίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, αν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τα Windows XP μετά την εγκατάσταση ενός νέου προγράμματος οδήγησης για τον προσαρμογέα οθόνης ή αν έχετε εγκαταστήσει ένα ακατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης και δεν έχετε ακόμη κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Όταν κάνετε εκκίνηση του υπολογιστή με χρήση των τελευταίων γνωστών και σωστών ρυθμίσεων, τα Windows XP επαναφέρουν πληροφορίες στο παρακάτω κλειδί μητρώου:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet
Σημειώστε ότι οι αλλαγές που είχαν γίνει σε άλλα κλειδιά μητρώου παραμένουν.

Τρόπος εκκίνησης του υπολογιστή σας με την επιλογή "Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις" (Last Known Good Configuration)

Για να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τις τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις:
  1. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας.
  2. Όταν εμφανιστεί το μήνυμα "Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που θα ξεκινήσει" (Please select the operating system to start), πιέστε το πλήκτρο F8.
  3. Όταν εμφανιστεί το Μενού επιλογών για προχωρημένους των Windows (Windows Advanced Options), χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να κάνετε την επιλογή Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις (οι πιο πρόσφατες ρυθμίσεις σας που λειτούργησαν) (Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked)) και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο ENTER.
  4. Αν λειτουργούν και άλλα λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να ενεργοποιήσετε την επιλογή Microsoft Windows XP και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο ENTER.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

  • Η επιλογή "Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις" (Last Known Good Configuration) παρέχει έναν τρόπο επαναφοράς από ζητήματα ρύθμισης, όπως προγράμματα οδήγησης που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα και τα οποία ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για το υλικό του υπολογιστή σας. Δεν διορθώνει ζητήματα που προκαλούνται εξαιτίας προγραμμάτων οδήγησης ή αρχείων που λείπουν ή που έχουν καταστραφεί.
  • Η επιλογή "Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις" (Last Known Good Configuration) χρησιμοποιεί πληροφορίες που είχαν αποθηκευτεί την τελευταία φορά που τερματίσατε τον υπολογιστή σας, για να επαναφέρει τις ρυθμίσεις μητρώου και τα προγράμματα οδήγησης. Για αυτόν το λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτήν την επιλογή μόνο αν μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπολογιστή με επιτυχία, πριν από την επαναφορά του συστήματος χρησιμοποιώντας τις τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις.
  • Αφού ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τις τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις, οι αλλαγές που είχαν γίνει από την τελευταία επιτυχημένη εκκίνηση χάνονται.

ΑΝΑΦΟΡΕΣΓια πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επαναφορά των Windows XP, κάντε κλικ στους αριθμούς των άρθρων παρακάτω, για να προβάλετε τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
306084 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Επαναφορά των Windows XP σε προηγούμενη κατάσταση
306546 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Χρήση της δυνατότητας "Επαναφορά" (Roll Back Driver), για την επαναφορά μιας προηγούμενης έκδοσης ενός προγράμματος οδήγησης συσκευής

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 307852 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbhowtomaster KB307852

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com