ID articol: 307859 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Aveți posibilitatea să specificați că fișierele cu anumite extensii ale numelui de fișier trebuie deschise întotdeauna de același program. De asemenea, asocierea unui tip existent de fișiere se poate fi modifica la un alt program. Lucrați cu asocieri de fișiere în Microsoft Windows Explorer sau Computerul meu. Acest articol descrie modalitatea de modificare a asocierii fișierelor în Microsoft Windows XP.

Cum se modifică asocierile de fișiere

Se poate modifica asocierea unei extensii a numelui de fișier de la un program la altul. De exemplu, preferați să deschideți fișierele text (.txt) în procesorul de text preferat, astfel încât să aveți posibilitatea să formatați textul. În mod implicit, fișierele text sunt asociate cu Microsoft Notepad. În mod implicit, tipurile cunoscute de fișiere au extensiile numelui de fișier ascunse.

Pentru a vedea toate extensiile de fișiere

 1. În meniul Instrumente din Computerul meu sau Windows Explorer, faceți clic pe Opțiuni folder.
 2. Faceți clic pe fila Vizualizare.
 3. Debifați caseta de selectare Se ascund extensiile pentru tipurile de fișiere cunoscute.

Pentru a modifica asocierile de fișiere

 1. Faceți clic cu butonul din dreapta pe extensia a cărei asociere doriți să o modificați, apoi faceți clic pe Deschidere cu.
 2. În caseta de dialog Deschidere cu, faceți clic pe programul în care doriți să se deschidă fișierul sau pe Răsfoire pentru a găsi programul căutat.
 3. Bifați caseta de selectare Programul selectat va deschide întotdeauna acest tip de fișier.

Cum se creează asocierile de fișiere pentru tipuri de fișiere neasociate

Este posibil creați o asociere pentru un tip de fișiere care nu este asociat cu niciun program din computer. Există două motive obișnuite pentru această acțiune:
 • Un program, cum ar fi o bază de date, produce rapoarte cu extensii care nu sunt înregistrate în Windows XP.
 • Primiți atașări la mesajele de poștă electronică ce sunt create într-un program care nu este instalat pe computerul dvs., dar există un program instalat care poate citi fișierele respective.
Pentru a crea o asociere de fișiere:
 1. Faceți clic cu butonul din dreapta pe un fișier cu extensia a cărei asociere doriți să o modificați, apoi faceți clic pe Deschidere sau faceți dublu clic pe fișier.
 2. Windows XP afișează o casetă de dialog care arată că nu există niciun program asociat cu acest fișier. Caseta de dialog oferă două posibilități pentru crearea unei asocieri:
  • Utilizarea serviciului Web pentru a găsi programul corespunzător
  • Selectarea programului dintr-o listă
  Dacă nu doriți găsirea și descărcarea software-ului care deschide acest tip de fișiere, cea mai bună alegere este selectarea programului dintr-o listă.

 3. Windows afișează o casetă de dialog care afișează programele instalate pe computer. Dacă programul de utilizat pentru acest tip de fișiere nu este listat, faceți clic pe Răsfoire pentru a găsi software-ul corespunzător. Bifați caseta de selectare Programul selectat va deschide întotdeauna acest tip de fișier.
Proprietă?i

ID articol: 307859 - Ultima examinare: 11 august 2006 - Revizie: 2.1
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbhowtomaster KB307859

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com