Τρόπος απενεργοποίησης της απλής κοινής χρήσης και τρόπος ορισμού δικαιωμάτων σε έναν κοινόχρηστο φάκελο στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 307874 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR307874
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Εισαγωγή

Το άρθρο αυτό αφορά χρήστες υπολογιστών που αποτελούν μέρος ενός δικτύου ή χρήστες που έχουν έναν μόνο υπολογιστή ο οποίος έχει περισσότερους από έναν λογαριασμούς χρηστών.

Από προεπιλογή, η απλή κοινή χρήση αρχείων είναι ενεργοποιημένη στους περισσότερους υπολογιστές που βασίζονται στα Windows XP. Εάν είναι ενεργοποιημένη η απλή κοινή χρήση αρχείων, όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας σας έχουν πρόσβαση στους κοινόχρηστους φακέλους σας. Αν είναι απενεργοποιημένη η απλή κοινή χρήση αρχείων, τα μέλη της ομάδας εργασίας δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κοινόχρηστα αρχεία σας αν δεν επιλέξετε να χρησιμοποιείτε από κοινού συγκεκριμένους φακέλους ή μονάδες δίσκου με χρήστες ή ομάδες που έχετε επιλέξει.

Εάν ενεργοποιηθεί η απλή κοινή χρήση αρχείων, εμφανίζεται το περιβάλλον χρήστη απλής κοινής χρήσης αρχείων αντί για τις καρτέλες Ασφάλεια (Security) και Κοινή χρήση (Sharing). Από προεπιλογή, αυτό το νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη υλοποιείται στα Windows XP Home Edition και στα Windows XP Professional, εάν είστε μέλος μιας ομάδας εργασίας. Εάν απενεργοποιήσετε την απλοποιημένη κοινή χρήση, εμφανίζονται οι κλασικές καρτέλες Ασφάλεια (Security) και Κοινή χρήση (Sharing) και μπορείτε να καθορίσετε τους χρήστες και τις ομάδες που θα έχουν πρόσβαση στους κοινόχρηστους φακέλους του υπολογιστή σας.

Σημείωση Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την απλή κοινή χρήση αρχείων στα Windows XP Home Edition.

Απενεργοποίηση της απλής κοινής χρήση αρχείων

Για να απενεργοποιήσουμε εμείς την απλή κοινή χρήση αρχείων, μεταβείτε στην ενότητα "Αυτόματη επίλυση". Εάν προτιμάτε να επιλύσετε το ζήτημα μόνοι σας, μεταβείτε στην ενότητα "Επίλυση από το χρήστη (Let me fix it myself)".

Αυτόματη επίλυση

Για να απενεργοποιήσετε την απλή κοινή χρήση αρχείων, κάντε κλικ στην παρακάτω σύνδεση Επίλυση του προβλήματος. Στο παράθυρο διαλόγου Λήψη αρχείου που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση και στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα σε αυτόν τον οδηγό.

Επίλυση του προβλήματος
Αυτόματη επίλυση της Microsoft 50053
<

Σημείωση Ο οδηγός αυτός ενδέχεται να είναι διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά. Ωστόσο, η αυτόματη επιδιόρθωση λειτουργεί και για άλλες εκδόσεις γλώσσας των Windows.

Σημείωση Αν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή που παρουσιάζει το πρόβλημα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αυτόματες επιδιορθώσεις σε μια μονάδα δίσκου flash ή σε ένα CD και να τις εκτελέσετε αργότερα στον υπολογιστή που θέλετε.

Επιλύθηκε το πρόβλημα;

 • Ελέγξτε εάν έχει επιλυθεί το πρόβλημα. Εάν το ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξης.
 • Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα οποιαδήποτε σχόλιά σας. Για σχόλια ή για αναφορά ζητημάτων με αυτήν τη λύση, αναρτήστε το σχόλιό σας στο ιστολόγιο "Αυτόματη επίλυση". Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επίλυση από το χρήστη

Για να απενεργοποιήσετε την απλή κοινή χρήση αρχείου μόνοι σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ο Υπολογιστής μου (My Computer).
 2. Από το μενού Εργαλεία (Tools), κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές φακέλων (Folder Options).
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή (View).
 4. Στην ενότητα Ρυθμίσεις για προχωρημένους (Advanced Settings), κάντε κλικ για να καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Χρήση απλής κοινής χρήσης αρχείων (Συνιστάται) (Use simple file sharing (Recommended)).
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Επιλύθηκε το πρόβλημα;

Ελέγξτε εάν έχει επιλυθεί το πρόβλημα. Εάν το ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξης.

Ρύθμιση δικαιωμάτων σε κοινόχρηστο φάκελο

Για κοινή χρήση ενός φακέλου ή μιας μονάδας δίσκου με συγκεκριμένους χρήστες ή ομάδες

Σημείωση Για κοινή χρήση φακέλων και μονάδων δίσκων, θα πρέπει να συνδεθείτε ως μέλος μίας από τις εξής μονάδες:
 • Administrators
 • Server Operators
 • Power Users
Για να κάνετε κοινή χρήση ενός φακέλου ή μονάδας δίσκου με συγκεκριμένους χρήστες ή ομάδες, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κάντε κλικ στην επιλογή Εξερεύνηση (Explore) και, στη συνέχεια, εντοπίστε το φάκελο ή τη μονάδα δίσκου των οποίων θέλετε να κάνετε κοινή χρήση.
 2. Κάντε δεξιό κλικ στο φάκελο ή στη μονάδα δίσκου και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Κοινή χρήση και ασφάλεια (Sharing and Security).
 3. Στην καρτέλα Κοινή χρήση (Sharing), κάντε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση αυτού του φακέλου (Share this folder).

  Σημειώσεις
  • Εάν ο φάκελος είναι ήδη κοινόχρηστος, κάντε κλικ στο κουμπί Νέα κοινή χρήση και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το νέο όνομα κοινόχρηστου στοιχείου.
  • Εάν δεν εμφανίζεται η καρτέλα Κοινή χρήση (Sharing), ανατρέξτε στην ενότητα "Αντιμετώπιση προβλημάτων".
 4. Για να αλλάξετε το όνομα του κοινόχρηστου στοιχείου για τον κοινόχρηστο φάκελο ή τη μονάδα δίσκου, πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα στο πλαίσιο Όνομα κοινόχρηστου στοιχείου (Share name). Οι υπόλοιποι χρήστες βλέπουν το νέο κοινόχρηστο όνομα όταν συνδέονται σε αυτόν τον κοινόχρηστο φάκελο ή την κοινόχρηστη μονάδα δίσκου. Το πραγματικό όνομα του φακέλου ή της μονάδας δίσκου δεν αλλάζει.

  Σημείωση Για να αποκρύψετε τον κοινόχρηστο φάκελο, πληκτρολογήστε $ ως χαρακτήρα του κοινόχρηστου ονόματος. Αφού το κάνετε αυτό, οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να βλέπουν αυτόν τον κοινόχρηστο φάκελο όταν θα πραγματοποιούν αναζήτηση χρησιμοποιώντας το παράθυρο "Ο Υπολογιστής μου (My Computer)" ή την Εξερεύνηση των Windows (Windows Explorer). Ωστόσο, θα εξακολουθούν να μπορούν να περιηγηθούν στον κοινόχρηστο φάκελο.
 5. Για να προσθέσετε ένα σχόλιο σχετικά με τον κοινόχρηστο φάκελο ή τη μονάδα δίσκου, πληκτρολογήστε το κείμενο στο πλαίσιο Σχόλιο (Comment).
 6. Για να περιορίσετε τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα με τον κοινόχρηστο φάκελο ή τη μονάδα δίσκου, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Αριθμός επιτρεπόμενων χρηστών (Allow this number of users) στην περιοχή Όριο χρηστών (User limit) και στη συνέχεια επιλέξτε ή πληκτρολογήστε τον αριθμό των χρηστών.

  Σημείωση Στα Windows XP Professional, ο αριθμός χρηστών περιορίζεται σε 10 ή λιγότερους.
 7. Για να ορίσετε δικαιώματα κοινής χρήσης σε έναν κοινόχρηστο φάκελο ή μονάδα δίσκου, κάντε κλικ στην επιλογή Δικαιώματα (Permissions). Κάντε κλικ στο στοιχείο Προσθήκη (Add) ή Κατάργηση (Remove) για να προσθέσετε ή να καταργήσετε ομάδες ή χρήστες και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα πλαίσια ελέγχου που αντιστοιχούν στην εκχώρηση ή άρνηση δικαιωμάτων για χρήστες ή ομάδες.
 8. Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους για πρόσβαση χωρίς σύνδεση, κάντε κλικ στο κουμπί Προσωρινή αποθήκευση (Caching).
 9. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Σημείωση Για να επιτρέψετε σε συγκεκριμένους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον κοινόχρηστο φάκελο μετά την απενεργοποίηση της απλής κοινής χρήσης αρχείων, πρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους τόσο των δικαιωμάτων NTFS στην καρτέλα Ασφάλεια (Security) όσο και του δικαιώματος κοινής χρήσης στην καρτέλα Κοινή χρήση (Sharing) του κοινόχρηστου φακέλου. Τα δικαιώματα NTFS μπορούν να οριστούν σε ένα διαμέρισμα χρησιμοποιώντας μόνο το σύστημα αρχείων NTFS. Εάν καταργήσετε την ομάδα Everyone από τα δικαιώματα NTFS, η πρόσβαση στον κοινόχρηστο φάκελο δεν είναι δυνατή μέσω δικτύου.

Διαχείριση όλων των κοινόχρηστων φακέλων από μία θέση

Αυτή η μέθοδος απευθύνεται σε έμπειρους χρήστες. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την αντιμετώπιση προβλημάτων για προχωρημένους, ίσως θελήσετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον γνωστό σας ή να επικοινωνήσετε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Για πληροφορίες σχετικά με αυτή τη διαδικασία, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
http://support.microsoft.com/contactus
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συμπληρωματικό πρόγραμμα "Κοινόχρηστοι φάκελοι" για εργασία με τους κοινόχρηστους φακέλους σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το συμπληρωματικό πρόγραμμα για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε κοινόχρηστους φακέλους, να προβάλετε μια λίστα όλων των ατόμων που είναι συνδεδεμένα με έναν κοινόχρηστο φάκελο μέσω δικτύου, να αποσυνδέσετε ένα ή το σύνολο αυτών των ατόμων, να προβάλετε μια λίστα με τα αρχεία που ανοίχτηκαν από απομακρυσμένους χρήστες και να κλείσετε ένα ή το σύνολο των ανοιχτών αρχείων. Για να ξεκινήσετε το συμπληρωματικό πρόγραμμα "Κοινόχρηστοι φάκελοι" (Shared Folders), ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start) και, στη συνέχεια, κάντε δεξιό κλικ στην επιλογή Ο Υπολογιστής μου (My Computer).
 2. Κάντε κλικ στην εντολή Διαχείριση (Manage) και κατόπιν κάντε κλικ στο στοιχείο Κοινόχρηστοι φάκελοι (Shared Folders) στην ενότητα Εργαλεία συστήματος (System Tools).

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Αν η καρτέλα Κοινή χρήση (Sharing)δεν εμφανίζεται

Χρησιμοποιήστε το συμπληρωματικό πρόγραμμα Υπηρεσίες (Services), για να ξεκινήσετε την υπηρεσία διακομιστή. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel).
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιδόσεις και Συντήρηση (Performance and Maintenance), στη συνέχεια στην επιλογή Εργαλεία διαχείρισης (Administrative Tools) και τέλος κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Υπηρεσίες (Services).

  Σημείωση Εάν ο Πίνακας ελέγχου (Control Panel) ανοίγει στην κλασική προβολή, κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία διαχείρισης (Administrative Tools) και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Υπηρεσίες (Services).
 3. Κάντε δεξιό κλικ στην υπηρεσία Διακομιστής (Server) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Έναρξη (Start).

Επόμενα βήματα

Αν δεν σας βοήθησε καμία από αυτές τις μεθόδους, μπορεί να θέλετε να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ή να θέλετε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία παροχής Internet (ISP) ή με τον διαχειριστή δικτύου για βοήθεια. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε την τοποθεσία των Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης Πελατών της Microsoft στο Web για να βρείτε άλλες λύσεις στο πρόβλημά σας. Στην τοποθεσία της Εξυπηρέτησης Πελατών της Microsoft στο Web περιλαμβάνονται υπηρεσίες όπως: Εάν εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα μετά τη χρήση των παραπάνω τοποθεσιών της Microsoft στο Web ή δεν μπορείτε να βρείτε λύση στην τοποθεσία της Εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft στο Web, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση για να επικοινωνήσετε με το Τμήμα υποστήριξης.
http://support.microsoft.com/contactus

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 307874 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013 - Αναθεώρηση: 12.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbmsifixme kbfixme kbacwsurvey kbhowtomaster KB307874

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com