Artikkelin tunnus: 307874 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Johdanto

Tämä artikkeli on tarkoitettu käyttäjille, jotka käyttävät verkkoon kuuluvaa tietokonetta tai joilla on yksittäinen useamman kuin yhden käyttäjätilin sisältävä tietokone.

Oletusarvon mukaan yksinkertainen tiedostonjako on käytössä useimmissa Windows XP -tietokoneissa. Jos yksinkertainen tiedostonjako on käytössä, kaikki työryhmäsi jäsenet pystyvät käyttämään jaettuja kansioitasi. Jos yksinkertainen tiedostonjako on poistettu käytöstä, työryhmäsi jäsenet eivät pysty käyttämään jaettuja kansioitasi, ellet jaa tiettyjä kansioita tai asemia valitsemiesi käyttäjien tai ryhmien kanssa.

Jos yksinkertainen tiedostonjako on käytössä, näyttöön tulee yksinkertaisen tiedostonjaon käyttöliittymä Suojaus- ja Jakaminen-välilehtien sijaan. Oletusarvon mukaan tämä uusi käyttöliittymä on käytössä sekä Windows XP Home Editionissa että Windows XP Professionalissa, jos työskentelet työryhmässä. Jos poistat yksinkertaisen tiedostonjaon käytöstä, perinteiset Suojaus- ja Jakaminen-välilehdet tulevat näyttöön, ja voit määrittää, mitkä käyttäjät ja ryhmät voivat käyttää tietokoneesi jaettuja kansioita.

Huomautus Et pysty poistamaan yksinkertaista tiedostonjakoa käytöstä Windows XP Home Editionissa.

Yksinkertaisen tiedostonjaon poistaminen käytöstä

Jos haluat, että yksinkertainen tiedostonjako poistetaan käytöstä puolestasi, siirry Korjaa ongelma puolestani -osaan. Jos haluat tehdä tämän mieluummin itse, siirry Haluan korjata ongelman itse -osaan.

Korjaa ongelma puolestani

Jos haluat poistaa yksinkertaisen tiedostonjaon käytöstä, napsauta seuraavaa Korjaa tämä ongelma -linkkiä. Valitse näyttöön tulevassa Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Suorita ja noudata sitten tämän ohjatun toiminnon ohjeita.

Korjaa tämä ongelma
Microsoftin Fix it -ratkaisu 50053


Huomautus Tämä ohjattu toiminto saattaa olla saatavana vain englanninkielisenä. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa.

Huomautus Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, voit tallentaa automaattisen korjauksen muistitikkuun tai CD-levylle ja suorittaa sen sitten tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.

Korjasiko tämä ongelman?

 • Tarkista, onko ongelma korjattu. Jos ongelmaa ei ole korjattu, voit ottaa yhteyttä tukeen.
 • Arvostamme palautettasi. Voit antaa meille palautetta tai ilmoittaa tämän ratkaisun kanssa ilmenevistä ongelmista jättämällä kommentin Fix it for me (korjaa ongelma puolestani) -blogiin tai lähettämällä meille sähköpostia.

Haluan korjata ongelman itse

Voit poistaa yksinkertaisen tiedostonjaon käytöstä itse seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Oma tietokone.
 2. Valitse Työkalut-valikosta Kansion asetukset.
 3. Valitse Näytä-välilehti.
 4. Poista Lisäasetukset-osassa Käytä yksinkertaista tiedostonjakoa (suositus) -valintaruudun valinta.
 5. Valitse OK.

Korjasiko tämä ongelman?

Tarkista, onko ongelma korjattu. Jos ongelmaa ei ole korjattu, voit ottaa yhteyttä tukeen.

Jaetun kansion käyttöoikeuksien määrittäminen

Kansion tai aseman jakaminen tiettyjen käyttäjien tai ryhmien kanssa

Huomautus Kansioiden ja asemien jakaminen edellyttää, että olet kirjautuneena jäsenenä, joka kuuluu johonkin seuraavista ryhmistä:
 • Järjestelmänvalvojat
 • Palvelinoperaattorit
 • Tehokäyttäjät
Voit jakaa kansion tai aseman tiettyjen käyttäjien tai ryhmien kanssa seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta hiiren kakkospainikkeella, valitse Resurssienhallinta ja etsi sitten kansio tai asema, jonka haluat jakaa.
 2. Napsauta kansiota tai asemaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Jakaminen ja suojaus.
 3. Valitse Jakaminen-välilehdessä Tämä kansio jaetaan.

  Huomautuksia
  • Jos kansio on jo jaettu, valitse Uusi jakonimi ja kirjoita sitten uusi jakonimi.
  • Jos Jakaminen-välilehti ei ole näkyvissä, lue Vianmääritys-osa.
 4. Jos haluat muuttaa jaetun kansion tai aseman jakonimeä, kirjoita uusi nimi Jakonimi-ruutuun. Muut käyttäjät näkevät uuden jakonimen, kun he muodostavat yhteyden tähän jaettuun kansioon tai asemaan. Itse kansion tai aseman nimi ei muutu.

  Huomautus Jos haluat piilottaa jaetun kansion, kirjoita jakonimen viimeiseksi merkiksi $. Kun teet tämän, muut käyttäjät eivät pysty näkemään tätä jaettua kansiota, kun he etsivät Oma tietokone -toiminnon tai Resurssienhallinnan avulla, mutta he kuitenkin pystyvät siirtymään jaettuun kansioon.
 5. Jos haluat lisätä kommentin jaetusta kansiosta tai asemasta, kirjoita teksti Kommentti-ruutuun.
 6. Jos haluat rajoittaa niiden käyttäjien määrää, jotka pystyvät muodostamaan yhteyden jaettuun kansioon tai asemaan samanaikaisesti, valitse Käyttäjärajoitus-kohdassa Salli ja valitse tai kirjoita sitten käyttäjien määrä.

  Huomautus Windows XP Professionalissa käyttäjien määrä voi olla enintään 10.
 7. Jos haluat määrittää jaetun kansion tai aseman jako-oikeudet, valitse Käyttöoikeudet. Lisää tai poista ryhmiä tai käyttäjiä valitsemalla Lisää tai Poista ja valitse sitten käyttäjien tai ryhmien käyttöoikeuksien sallimisen tai estämisen valintaruudut.
 8. Jos haluat määrittää offline-käytön asetukset, valitse Välimuisti.
 9. Valitse OK.
Huomautus Jos haluat antaa tietyille käyttäjille oikeudet käyttää jaettua kansiota sen jälkeen, kun yksinkertainen tiedostonjako on poistettu käytöstä, määritä jaetulle kansiolle sekä NTFS-oikeudet Suojaus-välilehdessä että jako-oikeudet Jakaminen-välilehdessä. NTFS-oikeudet voidaan määrittää osiolle vain NTFS-tiedostojärjestelmän avulla. Jos poistat Kaikki-ryhmän NTFS-oikeuksista, et pysty käyttämään jaettua kansiota verkon välityksellä.

Kaikkien jaettujen kansioiden hallinta yhdestä sijainnista

Tämä tapa on tarkoitettu kokeneille tietokoneiden käyttäjille. Jos et halua tehdä vianmäärityksen lisätoimia, pyydä apua joltakin tuntemaltasi käyttäjältä tai ota yhteyttä tukeen. Lisätietoja tämän tekemisestä on seuraavassa Microsoftin WWW-sivustossa:
http://support.microsoft.com/contactus
Jaetut kansiot -laajennuksen avulla voit käsitellä jaettuja kansioitasi. Tämän laajennuksen avulla voit luoda ja hallita jaettuja kansioita, tarkastella kaikkien jaettuun kansioon verkon välityksellä yhteydessä olevien käyttäjien luetteloa, katkaista yhden käyttäjän yhteyden tai kaikkien käyttäjien yhteydet, tarkastella etäkäyttäjien avaamien tiedostojen luetteloa ja sulkea yhden avoimen tiedoston tai kaikki avoimet tiedostot. Voit käynnistää Jaetut kansiot -laajennuksen seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella Oma tietokone -kuvaketta.
 2. Valitse Hallinta ja valitse sitten Järjestelmätyökalut-kohdassa Jaetut kansiot.

Vianmääritys

Jos Jakaminen-välilehti ei ole näkyvissä

Käynnistä Palvelin-palvelu Palvelut-laajennuksen avulla. Voit tehdä tämän seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli.
 2. Valitse Suorituskyky ja ylläpito, valitse Valvontatyökalut ja kaksoisnapsauta sitten Palvelut-kohtaa.

  Huomautus Jos Ohjauspaneeli avautuu perinteisessä näkymässä, valitse Valvontatyökalut ja kaksoisnapsauta sitten Palvelut-kohtaa.
 3. Napsauta Palvelin-palvelua hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Käynnistä.

Seuraavat vaiheet

Jos nämä ohjeet eivät auttaneet ongelman ratkaisemisessa, pyydä jotakin tuntemaasi käyttäjää auttamaan sinua. Voit myös ottaa yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi tai pyytää apua verkonvalvojalta. Voit myös löytää muita ratkaisuja ongelmaasi käyttämällä Microsoftin asiakastuen WWW-sivustoa. Microsoftin asiakastuen WWW-sivusto tarjoaa esimerkiksi seuraavat palvelut:
 • Knowledge Base -tietokanta, jonka artikkeleista voidaan etsiä: Etsi teknisen tuen tietoja ja Microsoft-tuotteiden ongelmien korjaamiseen suunniteltuja työkaluja.
 • Ratkaisukeskukset: Tarkastele tuotekohtaisia usein kysyttyjä kysymyksiä (FAQ) ja valikoituja tukitietoja.
 • Microsoftin asiakastuen uutisryhmät: Ota yhteyttä muihin käyttäjiin ja Microsoftin MVP (Most Valuable Professional) -asiantuntijoihin.
 • Muut tukivaihtoehdot: Kysy kysymys, ota yhteyttä Microsoftin asiakastukeen tai anna palautetta Internetin avulla.
Jos sinulla on yhä ongelmia näiden Microsoftin WWW-sivustojen käyttämisen jälkeen tai et löydä ratkaisua ongelmaan Microsoftin tukipalveluiden WWW-sivustosta, ota yhteyttä tukeen napsauttamalla seuraavaa linkkiä.
http://support.microsoft.com/contactus

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 307874 - Viimeisin tarkistus: 6. kesäkuuta 2013 - Versio: 8.1
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional
Hakusanat: 
kbmsifixme kbfixme kbacwsurvey kbhowtomaster KB307874

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com