Показване, използване и изчистване на "Моите последни документи" в менюто "Старт" на Windows XP

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 307875 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.

За да продължите да получавате актуализации на защитата за Windows, трябва да използвате Windows XP със Service Pack 3 (SP3). За повече информация посетете следния уеб сайт на MicrosoftПриключва поддръжката за някои версии на Windows

Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

КРАТКО ИЗЛОЖЕНИЕ

Папката "Моите последни документи" в менюто Старт на Windows XP показва списък от последните използвани от вас файлове и документи. В тази статия се описва показването, използването и изчистването на папката "Моите последни документи".

Показване на папката "Моите последни документи"

За показване на папката "Моите последни документи" в менюто Старт:
 1. Щракнете с десния бутон на мишката върху Старт и изберете Свойства. Ако менюто Старт вече е показано на екрана, щракнете с десния бутон върху празно място в менюто Старт и изберете Свойства.
 2. Щракнете върху Персонализиране.
 3. Щракнете върху раздела Разширени.
 4. Под Последни документи поставете отметка в квадратчето List my most recently opened documents (Показвай списък на моите последно отваряни документи), натиснете OK и пак OK. Следващият път, когато щракнете върху Старт, командата Моите последни документи ще се покаже в менюто Старт.

Отваряне на наскоро използван документ

За да отворите наскоро използван от вас документ, щракнете върху Старт, насочете мишката към Моите последни документи и щракнете върху файла, който искате да отворите.

Изтриване на съдържанието на папката "Моите последни документи"За да изтрием файловете в папката Моите последни документи вместо вас, преминете към раздела "Решете моя проблем". Ако предпочитате да решите проблема сами, отидете на раздела "Нека реша проблема сам".

Решете моя проблемЗа да решите автоматично този проблем, щракнете върху бутона или връзката Fix it. Щракнете върху Изпълнение в диалоговия прозорец Изтегляне на файлове и следвайте стъпките в съветника "Fix it".

Решаване на проблема
Microsoft Fix it 50534


Забележки
 • Възможно е този съветник да е само на английски език. Автоматичната корекция обаче работи и за други езикови версии на Windows.
 • Ако не използвате проблемния компютър, можете да запишете решението "Fix it" на флаш устройство или компактдиск и след това да го изпълните на проблемния компютър.

След това отидете на раздела "Това реши ли проблема?".Нека реша проблема сам

За да изтриете списъка Моите последни документи, изпълнете следните действия:
 1. Щракнете с десния бутон на мишката върху Старт и изберете Свойства. Ако менюто Старт вече е показано на екрана, щракнете с десния бутон върху празно място в менюто Старт и изберете Свойства.
 2. Щракнете върху Персонализиране.
 3. Щракнете върху раздела Разширени.
 4. Под Последни документи поставете отметка в квадратчето Изчисти списъка, щракнете върху OK и пак върху OK. Последните използвани от вас документи се премахват от папката "Моите последни документи". Имайте предвид, че при това действие документите не се изтриват от твърдия диск.

Отстраняване на неизправности

Някои програми не могат да добавят файлове в папката "Моите последни документи". В този случай използваният от вас наскоро документ ще липсва в списъка. Ако искате да отворите документ, който не присъства в списъка Моите последни документи, изберете Търсене в менюто Старт, за да потърсите този документ.

БИБЛИОГРАФИЯ

За да получите допълнителна информация за менюто "Старт" в Windows XP, щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
279767 Описание на менюто "Старт" в Windows XP

Това реши ли проблема?

 • Проверете дали е проблемът е решен. Ако е решен, не е необходимо да четете по-нататък в този раздел. Ако проблемът не е решен, може да се обърнете към поддръжката.
 • Ще ви бъдем признателни за предоставената от вас обратна информация. За да предоставите обратна информация или да съобщите за проблеми с това решение, добавете коментар в блога "Решете моя проблем" или ни изпратете имейл.Свойства

ID на статията: 307875 - Последна рецензия: 26 септември 2011 г. - Редакция: 3.0
ВАЖИ ЗА:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Ключови думи: 
kbhowto kbhowtomaster kbmsifixme kbfixme KB307875

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com