Τρόπος εμφάνισης, χρήσης και απαλοιφής του φακέλου "Πρόσφατα έγγραφα" του μενού "Έναρξη" στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 307875 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR307875

Για να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφάλειας για τα Windows, βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε τα Windows XP με το Service Pack 3 (SP3). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσίατης Microsoft στο Web: Η υποστήριξη λήγει για κάποιες εκδόσεις των Windows

Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Ο φάκελος "Πρόσφατα έγγραφα" στο μενού Έναρξη των Windows XP εμφανίζει μια λίστα των αρχείων και εγγράφων που χρησιμοποιήσατε πιο πρόσφατα. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εμφανίσετε, να χρησιμοποιήσετε και να απαλείψετε το φάκελο "Πρόσφατα έγγραφα".

Για την εμφάνιση του φακέλου "Πρόσφατα έγγραφα"

Για να εμφανίσετε το φάκελο "Πρόσφατα έγγραφα" στο μενού Έναρξη:
 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες. Ή, εάν το μενού Έναρξη εμφανίζεται ήδη, κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στο μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους.
 4. Κάτω από την περιοχή Πρόσφατα έγγραφα (Recent documents), κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Λίστα των πρόσφατα ανοιγμένων αρχείων μου (List my most recently opened documents) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ και, στη συνέχεια, πατήστε OK. Την επόμενη φορά που θα κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη, η εντολή Πρόσφατα έγγραφα θα εμφανίζεται στο μενού Έναρξη.

Για να ανοίξετε ένα πρόσφατα χρησιμοποιημένο έγγραφο

Για να ανοίξετε ένα πρόσφατα χρησιμοποιημένο έγγραφο, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Πρόσφατα έγγραφα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο που θέλετε να ανοίξετε.

Για την απαλοιφή των περιεχομένων του φακέλου "Πρόσφατα έγγραφα"Για να κάνουμε εμείς απαλοιφή των περιεχομένων του φακέλου Πρόσφατα έγγραφα, μεταβείτε στην ενότητα "Αυτόματη επίλυση". Εάν προτιμάτε να επιλύσετε το ζήτημα μόνοι σας, μεταβείτε στην ενότητα "Επίλυση από το χρήστη".

Αυτόματη επίλυσηΓια αυτόματη επίλυση αυτού του προβλήματος, κάντε κλικ στο κουμπί ή στη σύνδεση Επίλυση (Fix it). Επιλέξτε Εκτέλεση (Run) στο παράθυρο διαλόγου Λήψη αρχείου (File Download) και ακολουθήστε τα βήματα στον Οδηγό επίλυσης.

Επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος
Αυτόματη επίλυση της Microsoft 50534


Σημειώσεις
 • Αυτός ο οδηγός ενδέχεται να είναι διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά. Ωστόσο, η αυτόματη επίλυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εκδόσεις γλώσσας των Windows.
 • Αν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή που έχει το πρόβλημα, αποθηκεύστε τη λύση αυτόματης επίλυσης σε μια μονάδα flash ή σε κάποιο CD και, στη συνέχεια, εκτελέστε τη στον υπολογιστή που εμφανίζει το πρόβλημα.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα "Επιλύθηκε το πρόβλημα;".Επίλυση από το χρήστη

Για να κάνετε εκκαθάριση της λίστας Πρόσφατα έγγραφα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες. Ή, εάν το μενού Έναρξη εμφανίζεται ήδη, κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στο μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους.
 4. Κάτω από την περιοχή Πρόσφατα έγγραφα (Recent documents), κάντε κλικ στην επιλογή Απαλοιφή λίστας, κατόπιν στο κουμπί OK και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί OK. Τα πιο πρόσφατα χρησιμοποιημένα έγγραφά σας καταργούνται από το φάκελο "Πρόσφατα έγγραφα". Σημειώστε ότι αυτή η ενέργεια δεν διαγράφει τα έγγραφα από τον σκληρό σας δίσκο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Ορισμένα προγράμματα δεν μπορούν να προσθέσουν στοιχεία στο φάκελο "Πρόσφατα έγγραφα". Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόσφατα χρησιμοποιημένο έγγραφο δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα έγγραφο το οποίο δεν υπάρχει στη λίστα Πρόσφατα έγγραφα, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση του μενού Έναρξη για να αναζητήσετε αυτό το στοιχείο.

Αναφορές

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το μενού "Έναρξη" στα Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft:
279767 Περιγραφή του μενού "Έναρξη" στα Windows XP

Επιλύθηκε το πρόβλημα;

 • Ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί, έχετε ολοκληρώσει τις εργασίες σας σε αυτή την ενότητα. Εάν το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την υποστήριξη.
 • Εκτιμούμε ιδιαίτερα τα σχόλιά σας. Για να στείλετε σχόλια ή να αναφέρετε τυχόν ζητήματα που αφορούν αυτή τη λύση, αφήστε το σχόλιό σας στο ιστολόγιο "Αυτόματη επίλυση" ή στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 307875 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 - Αναθεώρηση: 3.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbhowtomaster kbmsifixme kbfixme KB307875

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com