A Start menü „Legutóbbi dokumentumok” mappájának megjelenítése, használata és törlése Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 307875 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows biztonsági frissítéseihez, futtassa a Service Pack 3 (SP3) szervizcsomaggal bővített Windows XP rendszert. További információért keresse fel a Microsoft következő webhelyétMegszűnik egyes verziók támogatása – Windows

Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Windows XP rendszerben a Start menü Legutóbbi dokumentumok mappája a legutóbb használt fájlok és dokumentumok listáját tartalmazza. A cikk bemutatja, miként jelenítheti meg és használtja a Legutóbbi dokumentumok mappát, valamint hogyan törölheti a mappa tartalmát.

A Legutóbbi dokumentumok mappa megjelenítése

A Start menü Legutóbbi dokumentumok mappájának megjelenítése:
 1. Kattintson a jobb gombbal a Start gombra, és kattintson a Tulajdonságok parancsra. Ha a Start menü már látható, kattintson a jobb gombbal a Start menü egy üres területére, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 2. Kattintson a Testreszabás elemre.
 3. Kattintson a Speciális fülre.
 4. A legutóbb használt dokumentumok szakaszban jelölje be A legutóbb megnyitott dokumentumok listázása jelölőnégyzetet, ezután kattintson az OK gombra, majd megint az OK gombra. Amikor a következő alkalommal a Start gombra kattint, a Legutóbbi dokumentumok parancs már látható lesz a Start menüben.

Egy legutóbb használt dokumentum megnyitása

Egy legutóbb használt dokumentum megnyitásához kattintson a Start gombra, mutasson a Legutóbbi dokumentumok pontra, majd kattintson arra az elemre, amelyet meg kíván nyitni.

A Legutóbbi dokumentumok mappa tartalmának törléseHa azt szeretné, hogy a Legutóbbi dokumentumok mappa tartalmának törlése automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50534


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse a javítást egy flash meghajtóra vagy egy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

A Legutóbbi dokumentumok mappa listájának törléséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a jobb gombbal a Start gombra, és kattintson a Tulajdonságok parancsra. Vagy, ha a Start menü már látható, kattintson a jobb gombbal a Start menü egy üres területére, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 2. Kattintson a Testreszabás elemre.
 3. Kattintson a Speciális fülre.
 4. A legutóbb használt dokumentumok szakaszban kattintson a Lista törlése elemre, ezután kattintson az OK gombra, majd megint az OK gombra. A legutóbb használt dokumentumok el lettek távolítva a Legutóbbi dokumentumok mappából. Fontos megjegyezni, hogy ez a művelet nem törli a dokumentumokat a merevlemezről.

Hibaelhárítás

Néhány alkalmazás nem ad hozzá elemeket a Legutóbbi dokumentumok mappa tartalmához. Ebben az esetben a legutóbb használt dokumentum nem jelenik meg a listán. Ha olyan dokumentumot szeretne megnyitni, amely nem szerepel a Legutóbbi dokumentumok között, a fájl megtalálásához kattintson a Start menü Keresés parancsára.

Hivatkozások

A Windows XP rendszer Start menüjéről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
279767 A Windows XP rendszer Start menüjének ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Szívesen várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 307875 - Utolsó ellenőrzés: 2011. július 29. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbmsifixme kbfixme KB307875
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com