Cum se sincronizează timpul cu serviciul Windows Time în Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 307897 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie modul de sincronizare a timpului pe computere utilizând serviciul Windows Time.

În Microsoft Windows XP, serviciul Windows Time sincronizează automat ceasul intern al computerului dvs. cu celelalte ceasuri din rețea. Sursa de timp pentru această sincronizare variază în funcție de asocierea computerului la un domeniu Active Directory sau la un grup de lucru.

Pentru computerele care fac parte dintr-un grup de lucru, setările pentru sincronizarea orei trebuie configurate manual. Există posibilitatea să identificați un computer ca sursă locală de timp fiabilă prin configurarea serviciului Windows Time al acelui computer pentru a utiliza o sursă de timp a cărei precizie este cunoscută, fie prin utilizarea unui hardware special, fie prin utilizarea unei surse de timp disponibile pe Internet. Aveți posibilitatea să configurați manual toate celelalte computere din grupul de lucru pentru a sincroniza timpul lor cu această sursă locală de timp.

Pentru computerele care aparțin unui domeniu Active Directory, serviciul Windows Time se auto-configurează automat utilizând serviciul Windows Time care este disponibil pe controlerele de domeniu. Serviciul Windows Time configurează un controler de domeniu din domeniul său ca sursă de timp fiabilă și se sincronizează periodic cu această sursă. Aceste setări pot fi modificate sau suprascrise, în funcție de cerințele specifice.

Cum se sincronizează timpul unui computer membru al unui domeniu Active Directory

 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Toate programele, spre Accesorii, apoi faceți clic pe Prompt comandă.
 2. Tastați w32tm /resync, apoi apăsați ENTER.

Cum se sincronizează un server de timp intern cu o sursă externă

 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Toate programele, spre Accesorii, apoi faceți clic pe Prompt comandă.
 2. Tastați următoarea linie, unde listăparteneri este o listă de nume DNS sau adrese IP ale surselor de timp corespunzătoare, apoi apăsați ENTER.
  w32tm /config /syncfromflags:manual /manualpeerlist:listăparteneri
 3. Tastați w32tm /config /update, apoi apăsați ENTER.
Note
 • Cea mai comună utilizare a acestei proceduri este sincronizarea sursei interne de timp cu autoritate a rețelei cu o sursă de timp externă foarte precisă. Însă, această procedură se poate executa pe orice computer Windows XP.
 • În situația în care computerul nu ajunge la servere, procedura nu reușește și în jurnalul de evenimente se scrie o intrare.
 • Aveți posibilitatea să utilizați computerele pe Internet pentru a furniza informații precise de timp. De exemplu, utilizați NIST (National Institute of Standards and Technology), care furnizează serviciul NIST Network Time.

Cum se configurează serviciile

Cum se pornește, oprește, pune în pauză, reia sau se repornește un serviciu

Notă Pentru a efectua această procedură, trebuie să faceți Log on ca administrator sau ca membru al grupului de administratori. De asemenea, dacă aveți computerul conectat la o rețea, setările politicii de rețea pot împiedica efectuarea acestei proceduri.
 1. Faceți clic pe Start, pe Panou de control, pe Performanță și Întreținere, pe Instrumente de administrare, apoi faceți dublu clic pe Servicii.
 2. În panoul Detalii, faceți clic pe serviciu.
 3. În meniul Action, faceți clic pe Start, Stop, Pause, Resume sau Restart.
 4. Pentru a configura parametrii de pornire a unui serviciu, faceți clic cu butonul din dreapta pe serviciu, faceți clic pe Properties, apoi tastați parametrii în caseta Start parameters înainte să faceți clic pe Start. Aceste setări sunt utilizate o singură dată și nu sunt salvate. Caracterul bară oblică inversă (\) este tratat drept caracter de evitare; tastați două bare oblice inverse pentru fiecare bară oblică inversă dintr-un parametru.
Note
 • Dacă se pornește, oprește sau se repornește un serviciu, toate serviciile dependente de acesta sunt de asemenea afectate.
 • Modificarea setărilor implicite ale serviciilor poate împiedica funcționarea corectă a unor servicii cheie. Modificați cu precauție setările Startup Type și Log On As pentru serviciile care sunt configurate pentru a porni automat.

Cum se configurează modul de pornire a unui serviciu

Notă Trebuie să faceți Log on ca administrator sau ca membru al grupului de administratori pentru a efectua această procedură. De asemenea, dacă aveți computerul conectat la o rețea, setările politicii de rețea pot împiedica efectuarea acestei proceduri.
 1. Faceți clic pe Start, pe Panou de control, pe Performanță și Întreținere, pe Instrumente de administrare, apoi faceți dublu clic pe Servicii.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe serviciul pe care doriți să îl configurați, apoi faceți clic pe Properties.
 3. Faceți clic pe fila General, apoi, în caseta Startup type, faceți clic pe Automatic, Manual sau Disabled.
 4. Pentru a preciza contul de utilizator pe care serviciul îl poate utiliza pentru a efectua Log on, faceți clic pe fila Log On, apoi utilizați una din următoarele metode:
  • Pentru a preciza că serviciul utilizează contul LocalSystem, faceți clic pe Local System account.
  • Pentru a preciza că serviciul utilizează contul LocalService, faceți clic pe This account, apoi tastați NT AUTHORITY\LocalService.
  • Pentru a preciza că serviciul utilizează contul NetworkService, faceți clic pe This account, apoi tastați NT AUTHORITY\NetworkService.
  • Pentru a specifica un alt cont, faceți clic pe This account, pe Browse, apoi specificați un cont în caseta de dialog Selectare utilizator. Când ați terminat, faceți clic pe OK.
 5. Tastați parola pentru contul de utilizator în caseta Password și în caseta Confirm password, apoi faceți clic pe OK.
Note
 • Modificarea setărilor implicite ale serviciilor poate împiedica funcționarea corectă a unor servicii cheie. Modificați cu precauție setările Startup Type și Log On As pentru serviciile care sunt configurate pentru a porni automat.
 • Dacă activați sau dezactivați un serviciu și apare o problemă la pornirea computerului, este posibil să se poată porni computerul în Modul protejat. Apoi, se poate schimba configurația serviciului sau se poate restabili configurația implicită.
 • Dacă bifați caseta Allow service to interact with desktop, serviciul este configurat astfel încât să furnizeze o interfață cu utilizatorul pe desktop. Această caracteristică este disponibilă numai dacă faceți clic pe Local System account și numai dacă serviciul este configurat pentru a interacționa cu spațiul de lucru.

Depanare

Pot apărea clienți nesincronizați cu serverele dacă serviciul Windows Time a fost oprit manual. Pentru a rezolva această problemă, porniți serviciul Windows Time.

Pentru a porni serviciul Windows Time:
 1. Faceți clic pe Pornire, indicați spre Toate programele, spre Accesorii, apoi faceți clic pe Prompt comandă.
 2. Tastați net start w32time, apoi apăsați ENTER.

Proprietă?i

ID articol: 307897 - Ultima examinare: 18 octombrie 2007 - Revizie: 1.6
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbhowtomaster kbresolve KB307897

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com