Как да конфигурирате устройства като използвате Device Manager в Windows XP

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 307970 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

Обобщение

Тази статия описва стъпка по стъпка как можете да конфигурирате устройства с помощта на Диспечер на устройствата в Windows XP. Когато инсталирате Plug and Play устройство, Windows автоматично конфигурира устройството, така че да функционира правилно с други устройства, които са инсталирани на вашия компютър. Като част от този конфигурационен процес, Windows присвоява уникален набор от системни ресурси на устройството, което инсталирате. Тези ресурси могат да включват един или повече от следните ресурси: 
 • Interrupt request (IRQ) line numbers.
 • Direct memory access (DMA) channels.
 • Input/output (I/O) port addresses.
 • Memory address ranges.
Всеки ресурс, който се присвоява на вашето устройство трябва бъде уникален, или устройството не може да функционира правилно. За Plug and Play устройства, Windows гарантира, правилното конфигуриране на тези ресурси.

Понякога две устройства изискват едни и същи ресурси, и това може да създаде конфликт между устройствата. Ако това се случи, вие можете ръчно да промените настройките на ресурсите за да бъдете сигурни че всяка настройка е уникална. Въпреки това , някои ресурси (като прекъсвания за PCI устройства) могат да бъдат споделени, в зависимост от драйверите и компютъра. 

Ръчно конфигуриране на устройства, като използвате Диспечер на устройствата

Когато инсталирате устройства които не са Plug and Play, настройките на ресурсите за устройствата не се конфигурират автоматично . В зависимост от вида на устройството, което инсталирате, може да се наложи ръчно да конфигурирате тези настройки. Инструкции за това как трябва да бъдат направени са налични в ръководството, идващо с вашето устройство.

Предупреждение: Неправилна промяна на настройките на ресурсите може да изключи вашия хардуер и да предизвика неизправност във вашия компютър, или да доведе до неизползваемост. Променете настройките на ресурсите само ако сте сигурни, че новите настройки не са в конфликт с настройките на друг хардуер, или ако производителя на хардуера ви е предоставил ресурс със специфични настройки за устройството. Бъдете внимателни, преди да използвате следната процедура.

За да конфигурирате устройствата:
 1. Щракнете Старт, изберете Контролен Панел, отворете Изпълнение и поддръжка, и след това щракнете върху Система.
 2. В раздела Хардуер, щракнете Диспечер на устройствата. Щракнете двукратно върху типа на устройството, което искате да промените.
 3. Щракнете двукратно върху устройството, което искате да промените. Ако устройството разполага с ресурсни настройки, които можете да промените, раздела Ресурси е наличен. 
 4. Щракнете върху раздела Ресурси, а след това щракнете, за да изчистите квадратчето Използване автоматични настройки. Този отметката в квадратчето може да не е активна ако сте избрали устройство което не е Plug and Play.
 5.  В Настройката е базирана на, щракнете върху хардуерната конфигурация която искате да промените. 
 6. В квадратчето Настройки на ресурсите , щракнете върху типа на ресурса искате да се промени в колоната на Тип ресурс.
 7. Щракнете Промяна наНастройката, и след това въведете нова стойност за типа на ресурса.

  ЗАБЕЛЕЖКА: Повторете предишните стъпки, колкото е необходимо.

Свойства

ID на статията: 307970 - Последна рецензия: 16 декември 2011 г. - Редакция: 1.0
ВАЖИ ЗА:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Ключови думи: 
kbhowto kbhowtomaster kbstepbystep KB307970

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com