Cum se utilizează comprimarea fișierelor în Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 307987 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Comprimarea fișierelor, folderelor și a programelor scade mărimea acestora și reduce spațiul utilizat în volume sau în dispozitivele de stocare amovibile. Comprimarea unui volum scade mărimea spațiului utilizat de către toate fișierele și folderele stocate în acel volum. Este posibil să nu doriți comprimarea unor fișiere din cauza unor posibile scăderi ale performanțelor.


Compresia NTFS

Compresia NTFS este disponibilă pentru volume care utilizează sistemul de fișiere NTFS și are următoarele caracteristici și limitări:
 • Compresia NTFS se poate utiliza pentru comprimarea fișierelor și folderelor individuale, precum și a întregului volum NTFS.
 • Se poate comprima un folder fără a se comprima și conținutul său.
 • Se poate lucra cu fișiere comprimate NTFS fără a le decomprima, deoarece procesele de decomprimare și recomprimare lor au loc fără intervenția utilizatorului.
 • Aveți posibilitatea să afișați numele de fișiere și foldere comprimate NTFS cu o culoare diferită, pentru a le face mai ușor de identificat.
 • Este posibil să constatați o scădere a performanțelor când lucrați cu fișiere comprimate NTFS. Când se deschide un fișier comprimat, Windows îl decomprimă automat pentru dvs. și îl comprimă din nou atunci când îl închideți. Acest proces poate să scadă performanțele computerului.
 • Fișierele și folderele comprimate NTFS rămân comprimate numai atât timp cât sunt stocate în volume NTFS.
 • Fișierele comprimate NTFS nu pot fi criptate.


Comprimarea unui volum NTFS

Pentru efectuarea acestei proceduri trebuie să faceți Log on ca administrator sau ca membru al grupului de administratori. De asemenea, dacă aveți computerul conectat la o rețea, setările politicii de rețea pot împiedica efectuarea acestei proceduri. Pentru a comprima un volum NTFS:
 1. Faceți clic pe Start, apoi clic pe Computerul meu.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe volumul pe care doriți să îl comprimați, apoi faceți clic pe Proprietăți.
 3. În fila General, faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Comprimare unitate pentru economie de spațiu-disc, apoi faceți clic pe OK.
 4. În Confirmare modificări atribute, faceți clic pe opțiunea dorită.

Comprimarea fișierelor sau folderelor dintr-un volum NTFS

Pentru a comprima un fișier sau un folder:
 1. Faceți clic pe Start, apoi pe Computerul meu.
 2. Faceți dublu clic pe volumul NTFS care conține folderul sau folderele pe care doriți să le comprimați.
 3. Faceți clic cu butonul din dreapta pe fișierul sau folderul pe care doriți să îl comprimați, apoi faceți clic pe Proprietăți.
 4. În fila General, faceți clic pe Complex.
 5. Faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Comprimare conținut pentru economie de spațiu-disc, apoi faceți clic pe OK.
 6. În caseta de dialog Proprietăți, faceți clic pe OK.
 7. În Confirmare modificări atribute, faceți clic pe opțiunea dorită.
NOTĂ: Dacă mutați sau copiați un fișier într-un folder comprimat, acesta va fi comprimat în mod automat. Dacă mutați un fișier dintr-un volum NTFS diferit într-un folder comprimat, acesta va fi de asemenea comprimat. Însă, dacă mutați un fișier din același volum NTFS într-un folder comprimat, fișierul își păstrează starea originală de fișier comprimat sau necomprimat.


Afișarea în culori a fișierelor comprimate

Aveți posibilitatea să modificați afișarea fișierelor și folderelor care sunt comprimate în Windows Explorer și Computerul meu, astfel încât ele să fie ușor de văzut. Pentru afișarea în culori a fișierelor comprimate:
 1. Faceți dublu clic pe Opțiuni folder din Panou de control.
 2. Faceți clic pe Start, apoi faceți clic pe Panou de control.
 3. Faceți clic pe Aspect și teme, apoi pe Opțiuni folder.
 4. În fila Vizualizare, faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Afișare în culori a fișierelor NTFS criptate sau comprimate.
REFERINȚE

Windows acceptă două tipuri de compresie, compresia NTFS și compresia prin utilizarea caracteristicii Foldere comprimate (ZIP).

Pentru informații suplimentare despre folderele comprimate, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
306531 Cum se utilizează folderele comprimate în Windows XP
Pentru informații suplimentare despre compresia NTFS, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
251186 Practici recomandate pentru compresia NTFS (articolul poate să fie în limba engleză)
Proprietă?i

ID articol: 307987 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 1.4
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbhowtomaster KB307987

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com