Как да отстраняване на неизправности в домашна (географски) разширена мрежа в Windows XP

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 308007 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.

За да продължите да получавате актуализации на защитата за Windows, се уверете, че използвате Windows XP със Service Pack 3 (SP3). За Още действия информация обърнете се към тази уеб страница на Microsoft: Подкрепа е край за някои версии на Windows

Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

ВЪВЕДЕНИЕ

Тази статия описва начините за отстраняване на Windows XP-базирани домашна (географски) разширена мрежа. Освен това тази статия описва как да се определи мрежова структура (топология), как да използвате дома и малкия офис (географски) разширена мрежа неизправности и как да отстраняване на основното свързване и как да разрешите на файлове и принтери споделяне на проблеми. Тази статия е предназначена за междинни за напреднали потребители. Можете да го намерите по-лесно да следвате стъпките, ако отпечатате тази статия първо.

Разрешение

Ако имате проблеми с домашната (географски) разширена мрежа, следвайте стъпките в тази статия за да изолирате и отстраняване на конфигурацията на основното свързване на вашата домашна (географски) разширена мрежа и на файлове и принтери споделяне. Първо опитайте се да изолира и да разрешите проблема, като използвате стъпките в раздела "Как да отстраните проблем на домашна мрежа".

Как да отстраните проблем на домашна (географски) разширена мрежа

Забележка може да се наложи да знаете вида на структурата на мрежата, която използвате за да изпълните тези стъпки. Ако не сте сигурни, отидете на раздела "Начало-мрежови структури и техните конфигурации".

За отстраняване на проблем на домашна (географски) разширена мрежа, използвайте Windows XP у дома и малкия офис (географски) разширена мрежа неизправности в помощ и разширена поддръжка център да се опита да изолира и разрешаване на проблема. За да направите това, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старти след това щракнете върху Помощ и разширена поддръжка.
 2. Под Изберете помощна тема, щракнете върху Работа в (географски) разширена мрежа и в интернет.
 3. Под Работа в (географски) разширена мрежа и в интернет, щракнете върху (географски) разширена мрежа или уеб проблеми фиксиранеи след това щракнете върху Дома и малкия офис (географски) разширена мрежа неизправности.
 4. Отговорете на въпросите в неизправности да се опита да намери обосновано решение.
Ако неизправности решава проблема, сте готови.

Ако неизправности не разреши проблема, определи вашия дом мрежова структура в раздела "Начало-мрежови структури и техните конфигурации" и след това изпълнете стъпките в раздела "Advanced проблеми".

Начало мрежови структури и тяхното конфигурации

Преди да отстраняване на проблеми с домашна (географски) разширена мрежа, трябва първо да определите структурата на мрежата, която използвате. Структурата на мрежата е споразумението или съпоставяне на мрежови елементи като връзки и възли и физически връзки между тях. Има няколко общи дом мрежови структури:

Компютри, които са свързани с NAT устройство

Компютрите са свързани с NAT устройство, което осигурява единна, споделена Интернет връзка. Хардуер (географски) разширена мрежа обръщение превод (NAT) устройство е широколентови или сателитен модем, който позволява на компютрите да получи и да споделят една връзка към интернет. В тази конфигурация компютрите обикновено получават IP адрес Препоръчано от NAT устройство. Обикновено NAT устройство използва адрес 192.168.0.1 и задава адресите на други компютри в диапазона 192.168.0.x, където x е число между 2 и 254.

Компютри, които са свързани към мрежов концентратор

(географски) разширена мрежа център получава събиране на данни през един порт и след това я прави достъпна за всички портове. Това позволява обмен на събиране на данни или Интернет връзка между всички компютри, които са свързани с концентратора. Компютри, които са свързани към мрежов концентратор може да има много конфигурации:
 • Компютрите нямат Интернет връзка.

  В тази конфигурация компютрите обикновено се присвоява IP адреси в диапазона Препоръчано от 169.254.вида x.y, където x и y са числа между 1 и 254.
 • Компютрите са свързани към един център, където само един компютър има Интернет връзка, споделена с помощта на споделяне на Интернет връзка.

  Тази връзка може да бъде широколентова връзка (обикновено xDSL или кабелен модем) или dial-up връзка. В тази конфигурация на компютъра, който споделя връзката обикновено присвоява IP адреси на други компютри в домашната (географски) разширена мрежа. На компютъра, който е споделяне на връзката ще има IP адрес 192.168.0.1, конфигурирани за адаптер, който е свързан към домашната (географски) разширена мрежа. Други компютри в мрежата ще имат адреси в диапазона 192.168.0.x, където x е число между 2 и 254.
 • Компютрите са свързани с интернет чрез широколентова връзка.

  Тази конфигурация е също така известен като (географски) разширена мрежа, заоблена.
  В тази конфигурация компютри в домашната (географски) разширена мрежа всеки има IP адрес, който се предоставя Препоръчано от доставчика на интернет услуги (ISP). Адресите, които се използват се различават, в зависимост Препоръчано от ISP.
 • Компютрите имат отделен dial-up връзка или широколентова връзка към интернет.

  В тази конфигурация компютрите обикновено използват автоматично присвоените IP адреси за адаптери си домашна (географски) разширена мрежа. Обикновено мрежови адаптери присвоите IP адреси в диапазона Препоръчано от 169.254.вида x.y, където x и y са числа между 1 и 254. Компютрите използват ISP-при условие адреси за своите интернет връзки.

РАЗШИРЕНО ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕИЗПРАВНОСТИ

Този раздел обяснява как да отстраняване на конфигурацията на основното свързване на вашата домашна (географски) разширена мрежа и как да отстраняване на неизправности при споделяне на файлове и споделяне на принтер. Първо следвайте стъпките за отстраняване на проблеми с основното свързване.

Отстраняване на проблеми с основното свързване

За отстраняване на проблеми с основното свързване и проверка на име за влизане решителност между компютри, следвайте тези стъпки в реда, в който те са предоставени докато изолирате и разрешаване на проблема. Първо опитайте стъпка 1.

Стъпка 1: Проверка на физическа връзка между компютри

На гърба на всяка мрежова карта с хипервръзки в настолен компютър има видими светлини. Тези индикатори показват добра връзка. Ако използвате мрежов концентратор или комутатор да свържете компютъра, уверете се, че мрежовия концентратор или комутатор е включен и че светлините са осветени за всеки клиент връзка. Това показва една добра връзка.

Стъпка 2: Уверете се, че всички компютри имат инсталирани

Тази стъпка е особено важно с Microsoft Windows 95-базирани компютри. по подразбиране Windows 95-базирани компютри не са инсталирани на TCP/IP. Ако използвате компютри, които работят на Windows 95, Microsoft Windows 98 или Microsoft Windows Millennium Edition в (географски) разширена мрежа, можете да погледнете за TCP/IP като използвате мрежата елемент в контролния панел. Ако TCP/IP не е инсталиран, трябва да инсталирате да комуникира с Windows XP-базирани компютри в мрежата. TCP/IP винаги е инсталирана в Windows XP.

Стъпка 3: Уверете се, че конфигурацията на мрежата включва IP адресите

Събира информация за конфигурацията на мрежата Препоръчано от най-малко два компютъра в мрежата с помощта на състоянието на адаптера. След това се уверете, че присвоените IP адресите съвпадат Начало мрежови конфигурации, описани в раздела "Начало-мрежови структури и техните конфигурации". За да направите това, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип ncpa.cplи след това щракнете върху OK.
 2. Намерете и щракнете с десния бутон на иконата на връзката на този компютър към домашната (географски) разширена мрежа и след това щракнете върху Статус.
 3. Щракнете върху разширена поддръжка в раздела и след това под Състояние на връзката, намерете IP адресите.

  Ако присвоените IP адреси не съвпадат топология, описаната в тази статия в раздела "Начало-мрежови структури и техните конфигурации", на компютъра, който е възлагане на адресите може да не са достъпни. Това е вероятно да бъде вярно, ако 169.254.вида x.y адресите са в една конфигурация, където очаквате различен адрес диапазон.

  За да промените конфигурацията на, така, че адресите на домашна мрежова карта с хипервръзки за всеки компютър са в същия диапазон, определят кой адрес е правилен въз основа на топология на мрежата. За да направите това, проверете дали един компютър получава адрес в диапазона 192.168.0.x, и друг получава адрес в диапазона 169.254.вида x.y. Когато вие изолирате кой компютър има неправилен адрес, отстраняване на компютър, който има неправилен адрес.

  Забележка За Windows 95 базирани компютри в (географски) разширена мрежа, която използва 169.254.вида x.y адресирането, вие трябва да конфигурирате IP адресите ръчно. За информация как да направите това вижте онлайн помощ за Windows 95.

Стъпка 4: Уверете се, че защитна стена функции не са разрешени домашна мрежови адаптери

Уверете се, че функцията на защитна стена на интернет връзката (ICF) или защитна стена на Windows (WF) не е разрешено в адаптери, които използвате за свързване на компютри към домашната (географски) разширена мрежа. Ако тези функции са активирани на тези адаптери, не може да се свържете към споделени ресурси на други компютри в мрежата.

Забележка Заоблена мрежи са изключение. Можете да използвате ICF със заоблена мрежи, ако вземат допълнителни мерки, за да разрешите свързването в домашната (географски) разширена мрежа.

Стъпка 5: Тест свързаност между компютри с помощта на командата "пинг"

За да използвате командата пинг да тествате свързване между два компютъра в (географски) разширена мрежа, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху един Препоръчано от компютрите, Старт, щракнете върху Тичам, тип CMDи след това щракнете върху OK.
 2. В командния ред тип пинг x.x.x.x (където x.x.x.x е IP адреса на другия компютър), и натиснете ENTER.

  Ако командата пинг е успешно, и компютрите може да се свърже правилно, получавате няколко отговори Препоръчано от другия компютър. Например можете да получите отговор със следния формат:
  Reply from x.x.x.x: bytes=32 time<1ms TTL=128
  Ако получите тези отговори, пропуснете стъпка c и преминете към стъпка г.

  Ако не получите тези отговори, или ако получите съобщение "Искане изтече", може да има проблем на локалния компютър. Преминете към стъпка c.
 3. Тест на локалния компютър. За да направите това, въведете пинг x.x.x.x (където x.x.x.x е IP адреса на локалния компютър), и натиснете ENTER.

  Ако получите отговорите, мрежовата карта с хипервръзки е правилно инсталиран, и протоколния стек TCP/IP е вероятно да се работи правилно.

  Ако не получите отговори, мрежовата карта с хипервръзки може да се монтира неправилно, или може да е повреден протоколния стек TCP/IP. Отстраняване на неизправности в мрежовия адаптер и протоколния стек TCP/IP.
  • Можете да проверите дали мрежовата карта с хипервръзки е правилно инсталиран, или по друг начин допълнително отстраняване на други устройства, в диспечера на устройствата. За допълнителна информация относно отстраняването на устройства в Device Manager, щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
   283658Как да управлявате устройства в Windows XP
  • Можете да проверите дали протоколния стек TCP/IP е повреден, или стекът на TCP/IP протокол. За допълнителна информация относно как да стекът на TCP/IP протокол, щракнете върху следния номер на статия, за да видите статия в база знания на Microsoft:
   299357Как да Начално състояние на Интернет протокол (TCP/IP) в Windows XP
   Когато можете да пинг локалния компютър, преминете към стъпка г.

   Ако не може да пинг компютъра, отидете на раздела "Следващи стъпки" за информация относно как да се свържете с поддръжката.
 4. Когато можете успешно да пинг локалния компютър, пинг другия компютър, използвайки неговия IP адрес. За да пинг компютъра по име за влизане, тип пинг име_на_компютъра (където име_на_компютъра е името на отдалечения компютър), и натиснете ENTER. За да определите името на компютъра, щракнете с десния Моят компютър на работния плот щракнете върху Свойстваи след това щракнете върху име за влизане на компютър в раздела.

  Ако получите отговорите, имате свързаност и името на спорове между компютрите.

  Ако не получите отговори, отидете на раздела "Следващи стъпки" за информация относно как да се свържете с поддръжката.
След като сте потвърдили свързаност и име за влизане решителност между компютри, методи свързаност за файлове и принтери споделяне. За да направите това, отидете на раздела "отстраняване на неизправности при споделяне на файлове и споделяне на принтер".

Допълнителна информация

Отстраняване на неизправности при споделяне на файлове и принтери споделяне

След като компютрите са свързани, можете да споделяте файлове и принтери между компютри чрез домашната (географски) разширена мрежа. За да отстраните споделяне на файлове и принтери споделяне, следвайте тези стъпки в реда, в който те са предоставени докато изолирате и разрешаване на проблема. Първо опитайте стъпка 1.

Стъпка 1: Тичам съветника за инсталиране на (географски) разширена мрежа, за да конфигурирате всеки компютър в мрежата

За да конфигурирате файлове и принтери споделяне, изпълнете съветника за инсталиране на мрежата на всеки компютър в мрежата. За допълнителна информация за мрежата Съветника за настройка, щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
308522Описание на настройка на мрежата Съветника в Windows
Когато сте готови, конфигуриране на споделяне на файлове и принтери споделяне на всеки компютър в мрежата, преминете към стъпка 2.

Ако сте успели да конфигурирате споделяне на файлове и принтери споделяне, отидете на раздела "Следващи стъпки" за информация относно как да се свържете с поддръжката.

Стъпка 2: Уверете се, че споделяне на файлове е конфигуриран правилно на всеки компютър.

За допълнителна информация относно отстраняването на файл споделяне и да се уверите, че конфигурацията на компютъра е правилен, щракнете върху следния номер за да видите статията в Microsoft Базата знания:
304040Как да конфигурирате за споделяне в Windows XP
В член 304040 отидете на раздела "Отстраняване на неизправности файл споделяне в Windows XP".

Когато сте готови, конфигуриране на споделяне на файлове на всеки компютър, преминете към стъпка 3. Ако сте успели да конфигурирате споделяне на файлове, отидете на раздела "Следващи стъпки" за информация относно как да се свържете с поддръжката.

Стъпка 3: Уверете се, че акаунтът за гост е настроен за достъп до мрежата

Всички достъп до мрежата или Windows XP Home Edition-базиран компютър в работна група или на компютър, базиран на Windows XP Professional в работна група използва акаунта на гост. Преди да продължите да отстранявате, уверете се, че акаунтът за гост е настроен за достъп до мрежата. За да направите това, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип CMDи след това щракнете върху OK.
 2. Тип (географски) разширена мрежа потребител гости, и след това натиснете ENTER.
 3. Ако акаунтът е активен, Ред "До" се появява в продукцията на командата, която има следния формат:
  Account active               Yes
 4. Ако акаунтът не е активен, тип (географски) разширена мрежа потребител гости активен:, и след това натиснете ENTER, за да дава на гости достъп до мрежата на акаунта. Следният текст се връща след командата:
  The command completed successfully.
  Ако получите всеки друг отговор, уверете се, че сте влезли като администратор и след това потвърдете, че сте въвели командата правилно, преди да опитате отново.
Когато сте готови, настройване на акаунта на гост за достъп до мрежата, преминете към стъпка 4. Ако сте успели да настроите акаунта на гост, отидете на раздела "Следващи стъпки" за информация относно как да се свържете с поддръжката.

Стъпка 4: Се уверете, че тази папка за името на компютъра е споделена

След като сте проверени споделяне конфигурация и настроите акаунта на гост за достъп до мрежата, се уверете, че папката за всеки компютър е споделена. За да направите това, изпълнете следните стъпки:
 1. За да намерите името на компютъра за всеки компютър, щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип sysdm.cplи след това щракнете върху OK.
 2. На име за влизане на компютър раздел, под име за влизане на пълното компютъра, Намерете името на компютъра.
 3. За да определите дали е споделена папка, щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип fsmgmt.mscи след това щракнете върху OK.
 4. В левия навигационнен екран щракнете върху Акции. външен списък на споделени папки се показва в десния навигационния екран.
 5. Намерете папката дял за всеки компютър.

 6. Ако всички преобразуване на имена на компютъра са изброени, преминете към стъпка 5.

  Ако не са включени всички преобразуване на имена на компютъра, отидете на раздела "Следващи стъпки" за информация относно как да се свържете с поддръжката.
Когато сте готови, споделяне на папки за всеки компютър име за влизане, преминете към стъпка 5.

Ако сте били в състояние да споделят папки, отидете на раздела "Следващи стъпки" за информация относно как да се свържете с поддръжката.

Стъпка 5: Тест на връзката между компютри

За да тествате връзката Препоръчано от един компютър на друг, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип \\име_на_компютъра (където име_на_компютъра е името на друг компютър в мрежата), и натиснете ENTER. Отваря прозорец, който съдържа икона за всяка споделена папка на другия компютър.
 2. Опитайте се да отворите един Препоръчано от споделени папки, за да потвърди, че връзката работи.

  Ако можете да отворите споделена папка, компютрите са свързани. Преминете към стъпка 6.

  Ако не можете да отворите споделена папка, отидете на стъпка c.
 3. Тествайте връзката Препоръчано от обратната посока. За да направите това, отидете на другия компютър в мрежата и повторете стъпки 1 и 2, за да се опитате да отворите споделена папка между компютри или между други компютри, за да се уверите, че проблемът не е с определен компютър в мрежата.

  Ако можете да отворите споделена папка Препоръчано от всеки компютър, компютрите са свързани. Преминете към стъпка 6.

  Ако можете да отворите споделена папка Препоръчано от един компютър, но не и на другата, проблемът може да бъде, че другият компютър няма достъп до папката. Преминете към стъпка d за отстраняване на връзката за другия компютър.

  Ако не можете да отворите споделена папка Препоръчано от или компютър, може да има проблем с връзката. Отидете на раздела "Отстраняване на основното свързване" и вижте стъпка 5.
 4. Ако все още не може да отворите споделена папка, опитайте отново да проверите връзката с име_на_компютъра като име за влизане на локалния компютър. Това тестове за връзка локално. Прозорец се показва с икона за всяка споделена папка на компютъра. Опитайте се да отворите един Препоръчано от споделени папки, за да се уверите, че имате достъп.

  Ако можете да отворите споделена папка, компютрите са свързани. Преминете към стъпка 6.

  Ако вие все още не може да отворите споделена папка, или ако не се показва прозореца, който съдържа споделени папки на компютъра, или ако получите съобщение за грешка, потърсете в базата за знания на Microsoft за Още действия информация за конкретните грешка съобщение, което сте получили. За да търсите база знания на Microsoft, посетете следния уеб сайт на Microsoft и след това щракнете върху разширена поддръжка:
  http://www.Microsoft.com
Когато сте готови, изследване на връзката между компютрите, преминете към стъпка 6.

Ако сте били не може да се установи връзка между компютри, отидете на раздела "Следващи стъпки" за информация относно как да се свържете с поддръжката.

Стъпка 6: Проверете съветника за настройка на мрежата за регистрационния файл за грешки

Ако не получавате съобщения за грешка, или не намирате информация в база знания на Microsoft, Проверете регистрационния файл за грешки във всички Визуализатор на събития, които не са последвани Препоръчано от успешни операции съветник за настройка на мрежата. За да отворите регистрационния файл и се проверява за грешки, следвайте тези стъпки:
 1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип %SystemRoot%\nsw.log, и след това натиснете ENTER.
 2. Ако откриете грешки в регистрационния файл, потърсете в базата за Още действия информация относно как да конфигурирате ръчно компютъра в областта на знания на Microsoft да има правилните настройки.

  Ако не намерите грешки в регистрационния файл на съветника за инсталиране на (географски) разширена мрежа, и файлът Nsw.log не ви дава никаква информация за проблема, проверете системния регистър за грешки и разследва тези грешки.

  Можете да използвате Event Viewer за проверка за грешки на системата регистър. За допълнителна информация относно за да използвате Event Viewer да търсите записи в регистъра на системата, щракнете върху следната статия номер, за да видите статията в база знания на Microsoft:
  308427Как да преглеждате и управлявате регистрационни файлове за Визуализатор на събития в преглед на събитията в Windows XP
Когато сте готови, проверка на съветника за настройка на мрежата за регистрационния файл за грешки, сега трябва да имате връзка за файлове и принтери споделяне. Ако все още имате проблеми с домашната (географски) разширена мрежа, отидете на раздела "Следващи стъпки" за информация относно как да се свържете с поддръжката.

СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ

Ако стъпки за отстраняване в тази статия не ви помогне, можете да използвате Microsoft клиент разширена поддръжка услуги уеб сайт да намерите други решения. Някои услуги, които Microsoft клиент разширена поддръжка услуги уеб сайтът предоставя включват следното:
 • транзитна база събиране на данни знания: Търсене на информация за техническа разширена поддръжка и самопомощ инструменти за продуктите на Microsoft.
 • Разтвор центрове: изглед Препоръчано от въздуха продукт-специфични често задавани въпроси и разширена поддръжка акценти.
 • Други опции за разширена поддръжка: Използва интернет, за да задам един въпрос, се свържете с услугите за разширена поддръжка на клиенти на Microsoft или осигуряват обратна връзка.
Ако продължавате да имате въпроси, след като използвате тези уеб сайтове на Microsoft, или ако не можете да намерите обосновано решение на Microsoft разширена поддръжка услуги уеб сайт, щракнете върху следната връзка, за да се свържете с техническата поддръжка:
http://support.Microsoft.com/contactus

Свойства

ID на статията: 308007 - Последна рецензия: 15 ноември 2012 г. - Редакция: 1.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Professional
Ключови думи: 
kbPubTypeKC kbhowto kbfirewall kbenv kbnetwork kbtshoot kbmt KB308007 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена от софтуер за машинен превод на Microsoft, а не от човек преводач. Microsoft ви предлага както статии, преведени от хора, така и статии, преведени машинно, за да може да имате достъп на своя език до всички статии в нашата База знания. Обаче една статия, преведена машинно, невинаги е точна. Тя може да съдържа грешки в речниковия състав, синтаксиса или граматиката, точно както чужденец прави грешки, когато говори на вашия език. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Освен това Microsoft често актуализира софтуера за машинен превод.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 308007

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com