A Windows XP helyreállítási konzoljába történő bejelentkezéskor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A jelszó érvénytelen”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 308402 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Megjegyzés

A „Hibajelenségek” c. részben ismertetett problémát a Windows XP Service Pack 1 és a Windows XP annál újabb verzióiban megoldották. Ha a továbbiakban is tapasztal a cikk által említett problémára emlékeztető hibát, valószínűleg egyéb problémáról van szó. A hasonló problémák megoldásáról a jelen cikk „Hasonló problémák” című részében olvashat.

BEVEZETÉS

A Windows XP helyreállítási konzoljába történő bejelentkezés esetén hibaüzenetet ír ki a rendszer. Jelen cikkben lépésről lépésre bemutatjuk azt a megoldási javaslatot, amely segíthet Önnek sikeresen bejelentkezni a helyreállítási konzolba. Ha az alábbi lépésekkel nem sikerül megoldania a problémát, akkor kattintson a cikkben található hivatkozásokra, és olvassa el a hivatkozott cikkekben található hasonló problémákat és megoldási javaslatokat.

Hibajelenségek

A Windows XP helyreállítási konzoljába történő bejelentkezés esetén előfordulhat, hogy a helyes helyi rendszergazdai jelszó megadásakor a helyreállítási konzol az alábbi hibaüzenetet jeleníti meg:
A jelszó érvénytelen. Írja be újra a jelszót.
Írja be a rendszergazda jelszavát:
A hibaüzenet akkor is megjelenhet, ha a helyes jelszót adta meg. Abban az esetben is ez a hibaüzenet jelenik meg, ha a helyreállítási konzollal indítja újra a számítógépet úgy, hogy előtte elindítja a Windows XP rendszert, ugyanezzel a jelszóval bejelentkezik, és megváltoztatja a helyi rendszergazda jelszavát. A probléma akkor fordulhat elő, ha a Windows XP rendszer telepítése eredetileg egy Sysprep-lemezkép segítségével történt, vagy a számítógépen futtatták a Sysprep 2.0 programot. A Sysprep.exe program megváltoztatja a jelszó-kulcsok beállításjegyzékbeli (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) tárolásának módját. Ezek a változtatások a helyreállítási konzol bejelentkezési rutinjával nem kompatibilisek.

Megjegyzés: Lehetséges, hogy a számítógép gyártója a Windows XP előtelepítését a Sysprep program segítségével végezte.

A hiba elhárításának lépései

Megjegyzés


Ha az alábbi módszerrel nem sikerül megoldania a problémát, akkor érdemes segítséget kérnie vagy felvenni a kapcsolatot a támogatási csoporttal. Ennek módjáról a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://support.microsoft.com/contactus/
Megjegyzés: Ha a Windows XP indítható, és a helyreállítási konzol nincs a merevlemezre előtelepítve, az alábbi lépések végrehajtását a 2. lépéssel kezdje. Amennyiben a Windows XP indítható, és a helyreállítási konzol előtelepítve van a merevlemezen, a 3. lépéssel kezdje.
 1. Ha nem lehetséges a bejelentkezés a Windows XP rendszerbe, töltse le a szükséges fájlokat, hozza létre a hajlékonylemezről történő rendszerindításhoz a megfelelő telepítőlemezeket, indítsa el a számítógépet a telepítőlemezek segítségével, majd jelentkezzen be a helyreállítási konzolba. A telepítőlemezek frissítései megoldották a Windows XP indítását akadályozó problémát. A telepítőlemezek beszerzéséről és használatáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  310994 A Windows XP telepítő rendszerindító lemezeinek beszerzése
 2. Ha még nincs telepítve, telepítse a helyreállítási konzolt. Ezt a lépést a 3. lépésben említett gyorsjavítás teszi szükségessé a helyreállítási konzol frissítése érdekében. A helyreállítási konzol telepítéséhez futtassa a winnt32 /cmdcons parancsot a Windows XP CD-ROM I386 mappájából. A helyreállítási konzol telepítéséről és használatáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  307654 Útmutató: A helyreállítási konzol telepítése és használata Windows XP rendszerben
 3. Lépjen kapcsolatba a Microsoft ügyféltámogatási szolgálatával a Q308402-es gyorsjavítás beszerzése és telepítése érdekében. A Microsoft terméktámogatási szolgálata telefonszámainak teljes listáját és a támogatási költségekre vonatkozó információt a Microsoft következő webhelyén találja:
  http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support&ln=hu
  Megjegyzés: Bizonyos esetekben a telefonos támogatásért felszámított díjak elengedhetők, amennyiben a Microsoft támogatási szakembere megállapítja, hogy egy adott frissítés megoldja a szóban forgó problémát. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, valamint a nem a kérdéses frissítésre vonatkozó problémákat.

  A javítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátumai és időpontjai egyezményes idő (UTC) szerint vannak megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
    Dátum     Idő  Verzió    Méret  Fájlnév
    ---------------------------------------------------
    2001. 05. 11. 13:57 5.1.2600.15 225 152 Spcmdcon.sys
    2001. 11. 11. 04:48 5.1.2600.21 218 624 Srrstr.dll
  					
  Amennyiben a helyreállítási konzol már telepítve van, e gyorsjavítás telepítésével automatikusan frissítheti a C:\Cmdcons mappát annak érdekében, hogy bejelentkezhessen a helyreállítási konzolba.

Sysprep programot használó rendszergazdák számára

A probléma megoldásához szerezze be a Windows XP rendszer Service Pack 1 szervizcsomagot tartalmazó verzióját, vagy a Sysprep használata előtt szerezze be és telepítse a Windows XP legújabb szervizcsomagját. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Sysprep programot használó eredetihardver-gyártók (OEM) számára

A probléma megoldásához szerezze be a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomagot tartalmazó verzióját.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma javítása először a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomagban jelent meg.

További információ

Ha bármilyen oknál fogva újratelepíti a helyreállítási konzolt, ezt a gyorsjavítást újra kell telepítenie. A helyreállítási konzol telepítéséhez futtassa a winnt32 /cmdcons parancsot a Windows XP CD-ROM I386 mappájából. A Microsoft elveszített vagy elfelejtett jelszavakra vonatkozó szabályzatáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
189126 A Microsoft elveszített vagy elfelejtett jelszavakra vonatkozó szabályzata

Hasonló problémák és megoldások

Ha a továbbiakban is tapasztal a cikk által említett problémára emlékeztető hibát, valószínűleg egyéb problémáról van szó. A hasonló problémákról és megoldásukról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
321305 Bejelentkezés a Windows XP rendszerbe elfelejtett vagy lejárt jelszó esetén
308041 A helyreállítási konzolba történő automatikus bejelentkezés engedélyezése rendszergazdák számára
312149 A helyreállítási konzolba történő automatikus bejelentkezés engedélyezése rendszergazdák számára

Ha a fenti cikkek nem nyújtanak segítséget a probléma megoldásában, vagy a jelen cikkben említettektől eltérő tüneteket tapasztal, tájékozódjon a Microsoft Tudásbázisban. A Microsoft Tudásbázisban történő kereséshez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://support.microsoft.com/?ln=hu
Ezután írja be a kapott hibaüzenet szövegét, vagy adja meg a probléma leírását a Keresés a Támogatási tudásbázisban mezőben.”

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 308402 - Utolsó ellenőrzés: 2013. november 29. - Verziószám: 7.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbexpertiseinter kbresolve kbhotfixserver kbqfe kberrmsg kbenv kbbug kbfix kbsetup kbwinxpsp1fix KB308402
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com