Αναγν. άρθρου: 308421 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR308421
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο ανάληψης κατοχής ενός αρχείου ή φακέλου, στο οποίο δεν σας επιτρέπεται η πρόσβαση.

Εάν η πρόσβαση σε ένα αρχείο ή φάκελο, στον οποίο δεν έχετε δικαιώματα, είναι αναγκαία, πρέπει να αναλάβετε την κατοχή αυτού του αρχείου ή φακέλου. Όταν το κάνετε αυτό, αντικαθιστάτε τα δικαιώματα ασφαλείας που είχαν δημιουργηθεί αρχικά για το αρχείο ή το φάκελο.

Περισσότερες πληροφορίες

Προαπαιτούμενα

Συνδεθείτε ως διαχειριστής

Πρέπει να έχετε συνδεθεί στα Windows ως διαχειριστής προκειμένου να αλλάξετε τα δικαιώματα ασφαλείας για ένα αρχείο ή φάκελο. Αν πρόκειται για τον δικό σας υπολογιστή, πιθανόν να έχετε συνδεθεί ήδη ως διαχειριστής. Αν ο υπολογιστής ανήκει σε ένα δίκτυο υπολογιστών σε χώρο εργασίας, ζητήστε τη βοήθεια του διαχειριστή του συστήματος. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στα Windows ως διαχειριστής του υπολογιστή, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία Web της Microsoft:
http://support.microsoft.com/gp/admin?ln=el

Κάντε εκκίνηση των Windows XP Home Edition σε ασφαλή λειτουργία.

Εάν εκτελείτε τα Windows XP Home Edition ή τα Windows XP Professional, πρέπει να κάνετε εκκίνηση του υπολογιστή σας σε κατάσταση ασφαλείας και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε με κάποιο λογαριασμό διαχειριστή, ώστε να έχετε πρόσβαση στην καρτέλα Ασφάλεια (Security). Απαιτείται πρόσβαση στην καρτέλα Ασφάλεια (Security), προκειμένου να αλλάξει το δικαίωμα ασφαλείας. Εάν εκτελείτε τα Windows XP Home Edition ή τα Windows XP Professional, δεν χρειάζεται να κάνετε εκκίνηση του υπολογιστή σας σε κατάσταση ασφαλείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης των Windows XP σε ασφαλή λειτουργία, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, ώστε να προβληθεί το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
304449 Τρόπος εκκίνησης εργαλείου Επαναφοράς συστήματος σε γραμμή εντολών των Windows XP

Απενεργοποίηση της Απλής κοινής χρήσης αρχείων (Simple File Sharing) των Windows XP Professional

Αν χρησιμοποιείτε τα Windows XP Professional, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την Απλή κοινή χρήση αρχείων. Από προεπιλογή, τα Windows XP Professional χρησιμοποιούν την Απλή κοινή χρήση αρχείων όταν δεν είναι συνδεδεμένα σε κάποιο τομέα. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη διαδικασία, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
307874 Τρόπος απενεργοποίησης της απλής κοινής χρήσης και ορισμού δικαιωμάτων σε έναν κοινόχρηστο φάκελο στα Windows XP

Ανάληψη κατοχής αρχείου

Τρόπος ανάληψης κατοχής αρχείου

Για να έχετε πρόσβαση σε κάποιο προστατευόμενο αρχείο πρέπει να είστε κάτοχός του. Αν κάποιος άλλος χρήστης έχει περιορισμένη πρόσβαση και εσείς είστε ο διαχειριστής του υπολογιστή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αρχείο αν το αποκτήσετε.

Για να αναλάβετε την κατοχή ενός αρχείου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο του οποίου θέλετε να γίνετε κάτοχος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).
 2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια (Security) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK στο μήνυμα Ασφάλεια (Security) (αν εμφανιστεί).
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους (Advanced) και κατόπιν κάντε κλικ στην καρτέλα Κάτοχος (Owner).
 4. Στη λίστα Όνομα (Name), κάντε κλικ στην επιλογή Administrator ή στην ομάδα Administrators, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.

  Ο administrator ή η ομάδα administrators είναι τώρα κάτοχος του αρχείου.
Για να αλλάξετε τα δικαιώματα στο αρχείο του οποίου είστε κάτοχοι, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη (Add).
 2. Στη λίστα Εισαγάγετε τα ονόματα αντικειμένων για επιλογή (παραδειγμάτων), πληκτρολογήστε το λογαριασμό χρήστη ή ομάδας, στον οποίο θέλετε να εκχωρήσετε πρόσβαση στο αρχείο. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε Administrator.
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 4. Στη λίστα Ονόματα ομάδων ή χρηστών (Group or user names), κάντε κλικ στο λογαριασμό που θέλετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα πλαίσια ελέγχου των δικαιωμάτων που θέλετε να εκχωρήσετε σε αυτόν το χρήστη.
 5. Όταν τελειώσετε με την εκχώρηση δικαιωμάτων, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 6. Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αρχείο.

Ανάληψη κατοχής φακέλου

Πρέπει να είστε κάτοχος ενός προστατευόμενου φακέλου για να έχετε πρόσβαση σε αυτόν. Αν κάποιος άλλος χρήστης έχει περιορισμένη πρόσβαση και εσείς είστε ο διαχειριστής του υπολογιστή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον φάκελο αν τον αποκτήσετε.

Για να αναλάβετε την κατοχή ενός φακέλου, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
 1. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο του οποίου θέλετε να γίνετε κάτοχος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).
 2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια (Security) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK στο μήνυμα Ασφάλεια (Security) (αν εμφανιστεί).
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους (Advanced) και κατόπιν κάντε κλικ στην καρτέλα Κάτοχος (Owner).
 4. Στη λίστα Όνομα (Name) κάντε κλικ στο στοιχείο όνομα χρήστη, ή στο στοιχείο Administrator αν είστε συνδεδεμένοι ως διαχειριστές, ή στην ομάδα Administrators. Αν θέλετε να γίνετε κάτοχος των περιεχομένων αυτού του φακέλου, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αντικατάσταση κατόχου στα δευτερεύοντα κοντέινερ και αντικείμενα (Replace owner on subcontainers and objects).
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) όταν λάβετε το ακόλουθο μήνυμα:
  Δεν έχετε το δικαίωμα ανάγνωσης των περιεχομένων του καταλόγου όνομα φακέλου (folder name). Θέλετε να αντικαταστήσετε τα δικαιώματα καταλόγου με τα δικαιώματα που σας εξασφαλίζουν πλήρη έλεγχο;
  Όλα τα δικαιώματα θα αντικατασταθούν αν πατήσετε το κουμπί Ναι (Yes).

  Σημείωση Το όνομα φακέλου (folder name) είναι το όνομα του φακέλου του οποίου θέλετε να γίνετε κάτοχος.
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK, και στη συνέχεια εφαρμόστε πάλι τα δικαιώματα και τις ρυθμίσεις ασφαλείας που θέλετε για το φάκελο και τα περιεχόμενα του φακέλου.

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Αν αυτές οι μέθοδοι δεν απέδωσαν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τοποθεσία των Υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης πελατών της Microsoft στο Web για να βρείτε άλλες λύσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Στην τοποθεσία των Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης Πελατών της Microsoft στο Web περιλαμβάνονται υπηρεσίες, όπως:
 • Γνωσιακή Βάση με δυνατότητα αναζήτησης: Αναζήτηση πληροφοριών τεχνικής υποστήριξης και εργαλείων αυτοβοήθειας για τα προϊόντα της Microsoft.
 • Κέντρα λύσεων: Προβολή των συνηθέστερων ερωτήσεων για κάθε προϊόν και των σημαντικότερων θεμάτων υποστήριξης.
 • Άλλες επιλογές υποστήριξης: Χρησιμοποιήστε το Web για να υποβάλετε μια ερώτηση, να επικοινωνήσετε με τις Υπηρεσίες υποστήριξης πελατών της Microsoft ή να στείλετε τα σχόλιά σας.
Αν συνεχίσετε να έχετε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Τεχνική υποστήριξη:
http://support.microsoft.com/contactus?ln=el#tab3

Αναφορές

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα πρόσβασης σε αρχεία και φακέλους, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
161275 Αλληλεπίδραση της ασφάλειας αρχείων και φακέλων σε τόμους NTFS

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 308421 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013 - Αναθεώρηση: 3.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbacwsurvey kbhowtomaster KB308421

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com