Как да използвате архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на файлове и папки в Windows XP Home Edition

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 308422 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.

За да продължите да получавате актуализации на защитата за Windows, се уверете, че използвате Windows XP със Service Pack 3 (SP3). За Още действия информация обърнете се към тази уеб страница на Microsoft: Подкрепа е край за някои версии на Windows

Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

Кратко изложение

Тази статия описва как да използвате архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на файлове и папки на компютър, който се изпълнява Windows XP Home Edition. Въпреки, че помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) е включена по подразбиране инсталацията на Windows XP, не е включват автоматично с по подразбиране инсталацията на Windows XP Home Edition. Следователно за да използвате помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра), трябва първо да инсталирате го.

Можете да гледате видео с тази статия за демонстрация на това как да архивирате файлове и папки на вашия компютър. За да гледате видео, вижте раздела "Повече информация".

Тази статия е предназначена за начало на междинните компютъра потребител.

Можете да го намерите по-лесно да следвате стъпките, ако отпечатате тази статия първо.

Как да инсталирате помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра)

Преди да можете да архивирате важна информация на вашия компютър, трябва да инсталирате помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра). Помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) е включена в Компактдиска с Windows XP Home Edition.

Забележка Ако Windows XP Home Edition е предварително инсталиран на вашия компютър и не сте Компактдиска с оригиналния Windows XP, свържете се с производителя на компютъра или посетете уеб сайта на производителя за Още действия информация. Можете също да използвате софтуер за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра), което сте закупили отделно.

За да инсталирате помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) Препоръчано от Компактдиска с Windows XP:
 1. Поставете Компактдиска за Windows XP в CD устройството или DVD устройството на компютъра.
 2. Щракнете върху Изход.
 3. Намерете CDDrive: \ValueAdd\Msft\Ntbackup папка на диска.
 4. Щракнете двукратно върху NTBackup.msi за да инсталирате помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра).
 5. Когато ви подканва архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) или възстановяване на съветника, щракнете върху Завърши.
 6. Премахване на Windows XP CD.
Сега, след като сте инсталирали помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра), вие сте готови да архивирате важни събиране на данни.

Как да архивирате файлове и папки

За да архивирате вашите файлове и папки, следвайте стъпките:

Забележка За архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на файлове и папки, вие трябва да влезете в компютъра като администратор или като потребител, който е част Препоръчано от група на администраторите. За да проверите, че сте влезли в Windows с потребителски сметка за плащане, който е администратор на компютъра, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://support.Microsoft.com/GP/Admin
Забележка Следващите стъпки обясняват как да използвате помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра), за да архивирате вашите файлове и папки ръчно. Можете да използвате за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) и възстановяване на съветника за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на вашите файлове и папки. Въпреки това стъпките ще бъдат малко по-различни Препоръчано от тези, които са изброени в следващия раздел.

Стъпка 1: Започнете помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра)

 1. Щракнете върху Старти след това щракнете върху Тичам.
 2. Тип NTBackup.exe в Отворен поле и след това щракнете върху OK.

  Забележка Ако получите следното съобщение за грешка, се уверете, че сте спазили стъпките в раздела "Как да инсталирате помощната назначена програма за архивиране" правилно:
  Windows не може да намери "ntbackup.exe"

Стъпка 2: Изберете елементи, за да архивирате и изберете местоположението на архивния файл

 1. Щракнете върху Разширен режим.

  Забележка Ако възстановяване на съветника за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) и стартира, помощната назначена програма се изпълнява в режим на съветника. Можете да щракнете, за да изчистите Винаги се стартира в режим на съветника отметка в квадратчето и после рестартирайте помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра). Ако продължите да използвате за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) и възстановяване на съветника, стъпки ще бъдат малко по-различни Препоръчано от тези, които са изброени в следващия раздел.
 2. Щракнете върху архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) в раздела.
 3. На Работа меню, щракнете върху Нов.
 4. Отметнете квадратчетата до устройствата, които искате да архивирате. Ако изберете конкретни файлове или папки, разгънете устройството, където се намират тези файлове или папки. След това поставете отметка в квадратчетата за файловете или папките, които искате да архивирате.
 5. Изберете Състоянието на системата квадратче за отметка, което се намира под Моят компютър в навигационния екран.

  Забележка Ако искате да архивирате системни настройки и файлове с събиране на данни, архивирайте всички събиране на данни на вашия компютър и събиране на данни за състоянието на системата. събиране на данни състоянието на системата включват системния регистър, COM + клас регистрация базата събиране на данни, файлове, които са под защита на файла на Windows, обувка файлове и други системни файлове.
 6. Ако Резервната дестинация Списъкът е налична, щракнете върху местоназначението на архива, който искате да използвате.

  Забележка Ако сте избрали Файл в тази стъпка, въведете пълния път и името на файла за които искате да архивирате данните в Архивния носител или файл име за влизане поле.

  Можете да зададете мрежов дял като дестинация за архивния файл. Обикновено архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на файлове имат разширение .bkf. Въпреки това можете да използвате всяко разширение на файловото име за влизане, което искате.

Стъпка 3: Започнете архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра)

 1. Щракнете върху Старт архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) за да отворите Информация за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) диалоговия прозорец.
 2. Под Ако медиите вече съдържа архиви, направете едно Препоръчано от следните неща:
  • Ако искате да добавите този архивен файл към предишното архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на файлове, щракнете върху Добави този архив на медиите. Тази опция добавя нова архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на съществуващите архивния файл, така че можете да запазите всички предишни архивирания в един файл. Тази опция е полезна, ако някога искате да възстановите Архив Препоръчано от определен ден. Имайте предвид, че размерът на архивния файл ще нараства с всеки нов резервен. Може би искате да следите размера на файла, за да се уверите, че не запълни на вашия твърд диск с течение на времето. Ако файлът е твърде голям, можете да помислите за записването на файла на външен твърд диск. Или, ако сте загрижени за файла, като използвате твърде много място на твърдия диск, изберете Замести данните върху носителя с този архив Вместо това.
  • Ако искате да заместите предишната архивните файлове с този архивен файл, щракнете върху Замести данните върху носителя с този архив. Тази опция е полезна, ако само искате да поддържат текущите гръб и не се грижи за поддържане на предишното архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра). Или използвайте тази опция, ако сте загрижени за файла, като използвате твърде много място на твърдия диск на вашия компютър.
 3. Щракнете върху Разширено.
 4. Изберете Проверка на данните след архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) квадратчето.
 5. В Тип архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) кутия, изберете вида на архива, който искате да създадете. За описание на всеки тип архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра), щракнете върху типа на архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) и описанието се появява под "Описание". Можете да изберете някоя Препоръчано от следните типове архивиране:
  • Нормален
  • непълно копиране
  • Точковите
  • Диференциал
  • Ежедневно
 6. Щракнете върху OKи след това щракнете върху Старт архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра). А архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) прогрес диалоговият прозорец се показва, и започва на архивирането.

Стъпка 4: излизам помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра)

 1. Когато архивирането завърши, щракнете върху Затвори.
 2. На Работа меню, щракнете върху Изход.

СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ

Ако тези стъпки не работят или имате проблеми по време на архивирането, можете да използвате Microsoft клиент разширена поддръжка услуги уеб сайт, за да намерят решения на проблема си. Можете да посетите този уеб сайт, за да научите Още действия за това как да архивирате важни събиране на данни на вашия компютър. Някои услуги, които Microsoft клиент разширена поддръжка услуги уеб сайтът предоставя включват следното:
 • транзитна база събиране на данни знания: Търсене на информация за техническа разширена поддръжка и самопомощ инструменти за продуктите на Microsoft.
 • Разтвор центрове: изглед Препоръчано от въздуха продукт-специфични често задавани въпроси и разширена поддръжка акценти.
 • Други опции за разширена поддръжка: Използва интернет, за да задам един въпрос, се свържете с услугите за разширена поддръжка на клиенти на Microsoft или осигуряват обратна връзка.
Ако не можете да намерите помощ се търси чрез Microsoft клиент разширена поддръжка услуги уеб сайт, може да искате да се свържете с техническата поддръжка:
http://support.Microsoft.com/contactus

Допълнителна информация

Гледайте видео за това как да използвате помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра)

Следните видео ви показва процеса на архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра). За да стартирате видеофилма, натиснете бутона Play .

Забележка За да видите видео, трябва да имате Microsoft Windows Media Player 7.0 или по-нова версия, инсталирана на вашия компютър. За да получите най-новата версия на Windows Media Player, посетете следната уеб страница на Microsoft:
http://www.Microsoft.com/Windows/WindowsMedia/Download/AllDownloads.aspx

Свойства

ID на статията: 308422 - Последна рецензия: 10 декември 2012 г. - Редакция: 1.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Ключови думи: 
kbexpertisebeginner kbceip kbarttypeshowme kbhowtomaster kbmt KB308422 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена от софтуер за машинен превод на Microsoft, а не от човек преводач. Microsoft ви предлага както статии, преведени от хора, така и статии, преведени машинно, за да може да имате достъп на своя език до всички статии в нашата База знания. Обаче една статия, преведена машинно, невинаги е точна. Тя може да съдържа грешки в речниковия състав, синтаксиса или граматиката, точно както чужденец прави грешки, когато говори на вашия език. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Освен това Microsoft често актуализира софтуера за машинен превод.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 308422

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com