Cikk azonosítója: 308422 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ebből a cikkből megtudhatja, hogy miként készíthet biztonsági másolatot a számítógépen tárolt mappákról és fájlokról a Windows XP rendszer Biztonsági másolat segédprogramjával.

Megjegyzés: A fájlok és a mappák biztonsági mentéséhez rendszergazdai engedélyekkel vagy biztonságimásolat-felelősként kell bejelentkeznie a számítógépre. A biztonságimásolat-felelősök és a rendszergazdák titkosított fájlok és mappák biztonsági mentését és visszaállítását is végrehajthatják a titkosítás visszafejtése nélkül.

A cikk a kezdő és a középszintű számítógép-felhasználóknak íródott.

A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni a jelen cikket.

Fájlok és mappák biztonsági mentése

1. lépés: A Biztonsági másolat segédprogram elindítása

 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára. A megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be az ntbackup.exe parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Ha a Biztonsági másolat vagy visszaállítás varázsló elindul, ugorjon a 3. lépésre. A Biztonsági másolat segédprogram nincs telepítve a számítógépen, ha az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
  A Windows nem találja az 'ntbackup.exe' fájlt.
  Ebben az esetben kattintson az OK gombra, zárja be a Futtatás párbeszédpanelt és folytassa a 2. lépéssel.

2. lépés: A Biztonsági másolat segédprogram telepítése

 1. Helyezze a Windows XP telepítőlemezét a számítógép CD- vagy DVD-meghajtójába.
 2. Kattintson a Kilépés gombra.
 3. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára. A megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be az alábbi parancsot, majd kattintson az OK gombra:
  CD-meghajtó:\valueadd\msft\ntbackup\ntbackup.msi
  Megjegyzés: A CD-meghajtó a CD- vagy a DVD-meghajtó betűjele. Ha nem ismeri a betűjelet, próbálkozzon a „D” vagy az „E” betűvel.
 4. Amikor a Biztonsági másolat vagy visszaállítás varázsló arra kéri, kattintson a Befejezés gombra.
 5. Vegye ki a meghajtóból a Windows XP telepítőlemezét.
 6. A Biztonsági másolat segédprogram elindításához kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be az ntbackup.exe parancsot, majd kattintson az OK gombra.

3. lépés: Mappák és meghajtók kijelölése biztonsági mentéshez

 1. A „Biztonsági másolat vagy visszaállítás – üdvözli a varázsló” lapon kattintson a Speciális üzemmód hivatkozásra.
 2. Kattintson a Biztonsági másolat fülre.
 3. Kattintson a Feladat menü Új parancsára.
 4. Jelölje be azoknak a meghajtóknak a jelölőnégyzetét, amelyekről biztonsági másolatot szeretne készíteni. Ha pontosabban szeretné meghatározni a biztonsági másolatban szereplő fájlok és mappák körét, bontsa ki a kívánt meghajtót, majd jelölje be a menteni kívánt fájlokhoz és mappákhoz tartozó jelölőnégyzeteket.
 5. Jelölje be a System State (Rendszer állapota) jelölőnégyzetet.

  Megjegyzés: A rendszerbeállítások és az adatfájlok biztonsági mentéséhez a számítógépen található minden adatról és a rendszerállapot adatairól is biztonsági másolatot kell készítenie. A rendszerállapot-adatok többek között a beállításjegyzéket (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis), a COM+ osztályregisztrációs adatbázist, a Windows fájlvédelmi szolgáltatása által védett fájlokat és a rendszerindító fájlokat tartalmazzák.

4. lépés: A biztonságimásolat-fájlok helyének kijelölése

 1. A Biztonsági másolat helye listában adja meg, hogy hol szeretné tárolni a biztonsági másolatot.
 2. Ha az előző pontban a Fájl lehetőséget választotta, kattintson a Tallózás gombra, majd jelölje ki a helyet. A biztonságimásolat-fájl hálózati megosztáson is elhelyezhető.

5. lépés: A fájlok biztonsági mentése

 1. A Biztonsági másolat lapon kattintson az Indítás gombra. Ekkor megjelenik a Biztonsági mentési feladat információi párbeszédpanel.
 2. A Ha az adathordozó már tartalmaz biztonsági másolatokat csoportban az alábbi lehetőségek közül választhat:
  • Ha a biztonsági másolatot hozzá kívánja adni a korábbi biztonsági másolatokhoz, jelölje be A biztonsági másolat hozzáfűzése az adathordozóhoz választógombot.
  • Ha a korábbi biztonsági másolatokat felül kívánja írni az új biztonsági másolattal, akkor jelölje be Az adatok lecserélése a biztonsági másolattal választógombot.
 3. Kattintson a Speciális gombra.
 4. Jelölje be az Adatok ellenőrzése a biztonsági mentés után jelölőnégyzetet.
 5. A Biztonsági másolat típusa legördülő listában jelölje ki a kívánt másolattípust. A biztonsági másolat kijelölt típusának leírása a „Leírás” csoportban látható.
 6. Kattintson az OK, majd az Indítás gombra. Megjelenik a Biztonsági mentési folyamat párbeszédpanel, és a biztonsági mentés megkezdődik.

6. lépés: Kilépés a Biztonsági másolat segédprogramból

 1. A biztonsági másolat elkészítését követően kattintson a Bezárás gombra.
 2. Kattintson a Feladat menü Kilépés parancsára.

További információ

A Biztonsági másolat segédprogram használatát bemutató videó megtekintése

Az alábbi videó részletesen ismerteti a biztonsági mentés folyamatát. A videó lejátszásához kattintson a Lejátszás gombra.

Megjegyzés: A videó megtekintéséhez a Windows Media Player 7.0-s vagy újabb verziójának kell futnia a számítógépen. A Windows Media Player legfrissebb verziójának letöltéséhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/AllDownloads.aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 308422 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 6.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbexpertisebeginner kbceip kbarttypeshowme kbhowtomaster KB308422
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com