Procedure: Niet-ondertekende apparaatstuurprogramma's controleren in Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 308514 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL308514
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In dit stapsgewijze artikel wordt beschreven hoe u het hulpprogramma Controle van bestandshandtekeningen (Sigverif.exe) van Windows XP kunt gebruiken om niet-ondertekende stuurprogramma's op te sporen en apparaatstuurprogramma's te controleren in Windows XP. Deze informatie kan nuttig zijn bij het oplossen van problemen met een instabiel systeem, foutberichten, opstartproblemen, enz.


Niet-ondertekende apparaatstuurprogramma's controleren

 1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ sigverif en klik op OK.
 2. Klik op Geavanceerd.
 3. Klik op Zoeken naar andere bestanden zonder digitale handtekening.
 4. Typ in het vak In deze map zoeken x :\Windows\system32\drivers , waarbij x de letter is van het station waarop Windows XP is geïnstalleerd.
 5. Controleer of op het tabblad Logboekregistratie het selectievakje Resultaten van de handtekeningcontrole in een logboekbestand opslaan is ingeschakeld en klik op OK.
 6. Klik op Start.

  OPMERKING: het logboekbestand heet Sigverif.txt en is opgeslagen in de map Windows. niet-Microsoft-stuurprogramma's die niet zijn ondertekend worden weergegeven als 'Niet ondertekend'. Gebruik de stuurprogramma's in deze lijst als uitgangspunt bij het oplossen van problemen.

Niet-ondertekende apparaatstuurprogramma's uitschakelen

Een veelvoorkomend probleem wordt veroorzaakt door de functies voor energiebeheer en Microsoft verlangt ondersteuning voor energiebeheer om stuurprogramma's te certificeren. Veel niet-ondertekende stuurprogramma's van derden missen deze ondersteuning, wat problemen met energiebeheer oplevert (zoals problemen met de slaapstand en de stand-by-stand).

Nadat u niet-ondertekende stuurprogramma's hebt gevonden, kunt u deze uitschakelen met behulp van een van de volgende methoden:
 • Schakel het apparaat uit in Apparaatbeheer (het kan zijn dat u in het menu Beeld op Verborgen apparaten weergeven moet klikken en het apparaat moet uitschakelen onder de vertakking Stuurprogramma's die niet Plug en Play-compatibel zijn).
 • Verwijder de software waardoor het niet-Microsoft-stuurprogramma met het onderdeel Software in het Configuratiescherm is geïnstalleerd.
 • Hernoem het stuurprogramma in de map Winnt\System32\Drivers.

Probleemoplossing

Als u meerdere niet-ondertekende stuurprogramma's hebt, schakelt u deze een voor een uit. Als het probleem wordt opgelost door een stuurprogramma uit te schakelen, neemt u contact op met de fabrikant van het niet-Microsoft-stuurprogramma voor een bijgewerkte versie voor Windows XP.

Eigenschappen

Artikel ID: 308514 - Laatste beoordeling: maandag 5 november 2001 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Trefwoorden: 
kbhowto kbhowtomaster kbtool kbenv kbhw KB308514

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com