ID на статията: 308538 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

КРАТКО ИЗЛОЖЕНИЕ

В тази статия се описва включения в Windows XP дебъгер за програмни грешки Dr. Watson for Windows.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Dr. Watson for Windows е дебъгер на програмни грешки, който събира информация за вашия компютър при възникване на грешка в програма (или при неизправност в потребителския режим). Групите за техническа поддръжка могат да използват информацията, получена и регистрирана от Dr. Watson, за да диагностицират дадена програмна грешка. При откриване на грешка Dr. Watson създава текстов файл (Drwtsn32.log), който може да бъде изпратен на персонала по поддръжка по предпочитания от тях начин. Освен това имате възможност да създадете crash dump файл. Това е двоичен файл, който програмист може да зареди в дебъгер.

Забележка Windows XP също предоставя услуга за съобщаване за грешки, която следи за възникване на неизправности в компютъра както в потребителския режим, така и в режима на ядрото (съобщения за "стоп" грешки или съобщения за грешки, показващи се на син екран, както и неправилни изключвания на системата), влияещи върху операционната система и програми. Тази услуга позволява да изпращате на Microsoft отчети за грешки при появяване на съответната грешка. Тъй като всички отчети за грешки са поверителни и анонимни, специалистите по поддръжка на Microsoft нямат достъп до отчети за грешки, изпратени от вас на Microsoft по Интернет с помощта на услугата за съобщаване за грешки. Затова може да се наложи да изпратите log (регистрационен) файл на Dr. Watson for Windows на специалист по поддръжката. За да получите допълнителна информация относно услугата за съобщаване за грешки в Windows XP, щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
310414 КАК ДА: конфигурирате и използвате услугата за съобщаване за грешки в Windows XP (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)
Ако възникне програмна грешка, Dr. Watson for Windows се стартира автоматично. Изпълнете следните стъпки, за да конфигурирате Dr. Watson:
  1. Щракнете върху Start ("Старт") и изберете Run ("Изпълни").
  2. Въведете drwtsn32, след това натиснете OK.
По подразбиране log (регистрационният) файл, създаден от Dr. Watson, се нарича Drwtsn32.log и се съхранява в следната директория:
устройство:\Documents and Settings\All Users.WINNT\Application Data\Microsoft\Dr Watson
Забележка Drwatson.exe е по-стар дебъгер на програмни грешки, който се предоставяше заедно с по-ранни версии на Windows NT. Microsoft препоръчва използването на Drwtsn32.exe вместо Drwatson.exe в Windows XP.

Свойства

ID на статията: 308538 - Последна рецензия: 29 октомври 2007 г. - Редакция: 1.2
ВАЖИ ЗА
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Ключови думи: 
kbinfo kbproductlink KB308538

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com