Artikel ID: 308538 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

In dit artikel wordt het foutopsporingsprogramma Dr. Watson voor Windows beschreven dat deel uitmaakt van Windows XP.

Meer informatie

Dr. Watson voor Windows is een foutopsporingsprogramma dat informatie verzamelt over uw computer wanneer er een fout (of een gebruikersmodusfout) optreedt met een programma. Aan de hand van de informatie die Dr. Watson verzamelt en registreert, kunnen technische ondersteuningsafdelingen een diagnose stellen bij een programmafout. Wanneer er een fout is gedetecteerd, wordt in Dr. Watson een tekstbestand (Drwtsn32.log) gemaakt, dat via de gewenste aanleveringswijze bij de ondersteuningsafdeling kan worden afgeleverd. U kunt desgewenst ook een crashdump-bestand maken: een binair bestand dat een programmeur in een foutopsporingsprogramma kan laden.

Opmerking Windows XP biedt ook een service voor foutrapportage, waarbij de computer wordt gecontroleerd op zowel gebruikers- als systeemmodusfouten ('stop'-foutberichten of foutberichten die op een blauw scherm worden weergegeven, evenals gebeurtenissen waarbij het systeem onverwacht wordt uitgeschakeld) die invloed hebben op het besturingssysteem en op programma's. Met deze service kunt u foutrapporten naar Microsoft sturen wanneer er een fout optreedt. Aangezien alle foutrapporten vertrouwelijk en anoniem zijn, hebben Microsoft Support Professionals geen toegang tot foutrapporten die u met de service voor foutrapportage via internet naar Microsoft hebt verzonden. Daarom moet u wellicht een logboekbestand van Dr. Watson voor Windows naar een medewerker van de ondersteuningsafdeling sturen. Als u meer informatie wilt over de service voor foutrapportage in Windows XP, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
310414 Procedure: Foutrapportage configureren en gebruiken in Windows XP
Als er een programmafout optreedt, wordt Dr. Watson voor Windows automatisch gestart. Ga als volgt te werk om Dr. Watson te configureren:
  1. Klik op Start en klik op Uitvoeren.
  2. Typ drwtsn32 en klik op OK.
Het logboekbestand dat Dr. Watson maakt, wordt standaard onder de naam Drwtsn32.log op de volgende locatie opgeslagen:
station:\Documents and Settings\All Users.WINNT\Application Data\Microsoft\Dr Watson
Opmerking Drwatson.exe is een ouder foutopsporingsprogramma dat was opgenomen in eerdere versies van Windows NT. Microsoft raadt u aan in Windows XP Drwtsn32.exe te gebruiken in plaats van Drwatson.exe.
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 308538 - Laatste beoordeling: woensdag 26 februari 2014 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbproductlink kbinfo KB308538

Geef ons feedback

 

Kontaktieren Sie uns, um weitere Hilfe zu erhalten

Kontaktieren Sie uns, um weitere Hilfe zu erhalten
Wenden Sie sich an den Answer Desk, um professionelle Hilfe zu erhalten.