ID članka: 308538 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

POVZETEK

V tem članku je opisano orodje za iskanje napak v programih, imenovano Dr. Watson, ki je vključeno v operacijski sistem Windows XP.

DODATNE INFORMACIJE

Orodje Dr. Watson za operacijski sistem Windows je iskalnik napak v programih, ki zbira informacije o računalniku, ko pride do težave v programu (napaka uporabniškega načina). Skupine tehnične podpore lahko na podlagi informacij, ki jih orodje Dr. Watson zbere in zabeleži v dnevnik, diagnosticirajo napako v programu. Ko je napaka zaznana, orodje Dr. Watson ustvari besedilno datoteko (Drwtsn32.log), ki jo je mogoče dostaviti osebju za podporo po želenem načinu. Prav tako pa lahko ustvarite datoteko za izvoz ob zrušitvi, ki je binarna datoteka. To datoteko programer lahko naloži v isklanik napak.

Opomba Operacijski sistem Windows XP ponuja tudi storitev za poročanje o napakah, ki nadzira računalnik, ali so v njem nastale napake uporabniškega načina ali napake v načinu jedra (sporočila o »prekinitvenih« napakah, sporočila o napakah, ki so prikazana na modrem zaslonu, in nepravilni zaustavitveni dogodki). Te napake vplivajo na operacijski sistem in na vse programe. Storitev omogoča pošiljanje poročil o napakah Microsoftu, ko pride do napake. Ker so vsa poročila o napakah zaupna in anonimna, Microsoftovi strokovnjaki za podporo nimajo dostopa do nobenega poročila o napakah, ki ste ga poslali Microsoftu prek interneta z uporabo storitve za poročanje o napakah. Zato boste morda strokovnjaku za podporo morali poslati dnevniško datoteko orodja Dr. Watson za operacijski sistem Windows. Če želite dodatne informacije o storitvi za poročanje o napakah v operacijskem sistemu Windows XP, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
310414 POSTOPEK: Nastavitev in uporaba poročanja o napakah v operacijskem sistemu Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
Če pride do napake v programu, se orodje Dr. Watson za operacijski sistem Windows zažene samodejno. Če želite nastaviti orodje Dr. Watson, sledite tem korakom:
  1. Kliknite Start in nato še Zaženi.
  2. Vnesite drwtsn32 in kliknite V redu.
Dnevniška datoteka, ki jo ustvari orodje Dr. Watson, se privzeto imenuje Drwtsn32.log in ja shranjena na to mesto:
pogon:\Documents and Settings\All Users.WINNT\Application Data\Microsoft\Dr Watson
Opomba Drwatson.exe je starejši iskalnik napak v programih, ki je bil vključen v prejšnje različice operacijskega sistema Windows NT. Microsoft priporoča, da v operacijskem sistemu Windows XP namesto iskalnika Drwatson.exe uporabite iskalnik Drwtsn32.exe.

Lastnosti

ID članka: 308538 - Zadnji pregled: 29. oktober 2007 - Revizija: 1.2
VELJA ZA
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Ključne besede: 
kbinfo kbproductlink KB308538

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com