Artikel-id: 308569 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

Ved hjælp af Planlagte opgaver kan du planlægge, at et hvilket som helst script, program eller dokument skal køre på et tidspunkt, der passer dig. Planlagte opgaver starter, hver gang du starter Windows XP, og kører i baggrunden, og det starter hver enkelt planlagt opgave på det tidspunkt, som du angiver, når du opretter opgaven.


Brug af Planlagte opgaver

Hvis du vil åbne Planlagte opgaver, skal du klikke på Start, klikke på Alle programmer, pege på Tilbehør, pege på Systemværktøjer og derefter klikke på Planlagte opgaver.

Sådan planlægges en ny opgave:
 1. Dobbeltklik på Planlæg ny opgave for at starte guiden Opgaveplanlægning, og klik derefter på Næste i den første dialogboks.
 2. I den næste dialogboks vises en liste over de programmer, der er installeret på computeren, enten som en del af Windows XP-operativsystemet eller som et resultat af softwareinstallation.

  Brug en af følgende metoder:
  • Hvis det program, du vil køre, er angivet på listen, skal du klikke på programmet og derefter klikke på Næste.
  • Hvis du vil køre et program, script eller dokument, der ikke er angivet på listen, skal du klikke på Gennemse, klikke på den mappe eller fil, du vil planlægge, og derefter klikke på Åbn.
 3. Skriv et navn til opgaven, og vælg derefter en af følgende indstillinger:
  • Dagligt
  • Ugentligt
  • Månedligt
  • Kun én gang
  • Når min computer starter (inden en bruger logger på)
  • Når jeg logger på (kun efter den aktuelle bruger har logget på)

 4. Klik på Næste, angiv oplysninger om, hvilken dag og på hvilket tidspunkt opgaven skal køres, og klik derefter på Næste.

  Vær opmærksom på, at oplysningerne om, hvilken dag og på hvilket tidspunkt opgaven skal køres, varierer, afhængigt af dit valg i den forrige dialogboks i guiden. Hvis du f.eks. vælger Ugentligt, skal du angive ugedagen, tidspunktet, og om opgaven skal køre hver uge, hver anden uge, hver tredje uge osv.
 5. Indtast navnet på og adgangskoden for den bruger, der er tilknyttet denne opgave. Sørg for at vælge en bruger med tilstrækkelige tilladelser til at køre programmet. Som standard vælger guiden navnet på den bruger, der i øjeblikket er logget på.
 6. Klik på Næste, og klik derefter på Udfør, efter at du har kontrolleret de valg, du har truffet.

Brug af avancerede indstillinger i Planlagte opgaver

Hvis du vil ændre opgavens konfiguration, skal du klikke på Åbn under de avancerede egenskaber for opgaven, inden du klikker på Udfør. Når du har klikket på Udfør, åbnes dialogboksen Egenskaber for opgaven.

Under fanen Tidsplan kan du ændre de planlægningsindstillinger, du vælger i guiden, og du kan også ændre opgavekonfigurationen, så opgaven ikke kører for længe og ikke kører, hvis computeren kører på batterier (bærbare computere), og du kan angive, om computeren skal være ledig, for at opgaven kan køres.

BEMÆRK! Du kan åbne dialogboksen Egenskaber for opgaven på et hvilket som helst tidspunkt, hvis du åbner Planlagte opgaver, højreklikker på opgaven og derefter klikker på Egenskaber.

Du kan ikke planlægge en opgave, så den gentages med et interval på under én dag. Det kan du dog gøre i dialogboksen Egenskaber:
 1. Klik på fanen Tidsplan, og klik derefter på Avanceret.
 2. Klik for at markere afkrydsningsfeltet Gentag opgave, og angiv derefter det antal minutter eller timer, som opgaven skal gentages efter.

Egenskaber

Artikel-id: 308569 - Seneste redigering: 19. maj 2006 - Redigering: 1.1
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøgleord: 
kbhowto kbhowtomaster KB308569

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com