Artikkelin tunnus: 308569 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Ajoitetut tehtävät -toiminnon avulla voit ajoittaa minkä tahansa komentosarjan, ohjelman tai asiakirjan suoritettavaksi sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Ajoitetut tehtävät -toiminto käynnistetään aina, kun käynnistät Windows XP:n, ja se suoritetaan taustalla. Se käynnistää kaikki ajoittamasi tehtävät ajankohtana, jonka määrität luodessasi tehtävän.


Ajoitetut tehtävät -toiminnon käyttäminen

Voit avata Ajoitetut tehtävät -toiminnon napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Kaikki ohjelmat, valitsemalla Apuohjelmat, valitsemalla Järjestelmätyökalut ja valitsemalla sitten Ajoitetut tehtävät.

Voit ajoittaa uuden tehtävän seuraavasti:
 1. Käynnistä Ohjattu tehtävien aloitus kaksoisnapsauttamalla Lisää ajoitettu tehtävä ja valitse sitten ensimmäisessä valintaikkunassa Seuraava.
 2. Seuraavassa valintaikkunassa näkyy luettelo tietokoneeseen joko Windows XP -käyttöjärjestelmän osina tai erillisinä ohjelma-asennuksina asennetuista ohjelmista.

  Tee jokin seuraavista:
  • Jos luettelossa on ohjelma, jonka haluat suorittaa, valitse ohjelma ja valitse sitten Seuraava.
  • Jos haluat suorittaa ohjelman, komentosarjan tai asiakirjan, jota ei ole luettelossa, valitse Selaa, valitse ajoitettava kansio tai tiedosto ja valitse sitten Avaa.
 3. Kirjoita tehtävälle nimi ja valitse sitten jokin seuraavista vaihtoehdoista:
  • Päivittäin
  • Viikoittain
  • Kuukausittain
  • Vain yhden kerran
  • Käynnistettäessä tietokone
  • Kirjauduttaessa

 4. Valitse Seuraava, määritä tehtävän suorittamisen päivän sekä ajan tiedot ja valitse sitten Seuraava.

  Huomaa, että tehtävän suorittamisen päivän ja ajan tiedot vaihtelevat sen mukaan, minkä valinnan teit ohjatun toiminnon edellisessä valintaikkunassa. Jos esimerkiksi valitset Viikoittain, sinun on määritettävä viikonpäivä ja aika sekä se, suoritetaanko tehtävä joka viikko, kahden viikon välein, kolmen viikon välein ja niin edelleen.
 5. Kirjoita tehtävään liittyvän käyttäjän nimi ja salasana. Varmista, että valitset sellaisen käyttäjän, jolla on tarvittavat oikeudet ohjelman suorittamiseen. Oletusarvon mukaan ohjattu toiminto valitsee parhaillaan kirjautuneena olevan käyttäjän nimen.
 6. Valitse Seuraava ja valitse sitten Valmis, kun olet tarkistanut tekemäsi valinnat.

Ajoitetut tehtävät -toiminnon lisäasetusten käyttäminen

Jos haluat muuttaa tehtävän määrityksiä, valitse tehtävän lisäasetuksissa Avaa, ennen kuin valitset Valmis. Kun olet valinnut Valmis, tehtävän Ominaisuudet-valintaikkuna avautuu.

Ajoittaminen-välilehdessä voit muuttaa ohjatussa toiminnossa valitsemiasi ajoitusasetuksia, mutta voit myös muuttaa tehtävän määrityksiä niin, ettei tehtävää suoriteta liian kauan ja ettei sitä suoriteta, jos tietokone toimii akkuvirralla (kannettavat tietokoneet). Lisäksi voit määrittää, onko tietokoneen oltava käyttämättömänä, jotta tehtävä voidaan suorittaa.

HUOMAUTUS: Voit avata tehtävän Ominaisuudet-valintaikkunan milloin tahansa, jos avaat Ajoitetut tehtävät -toiminnon, napsautat tehtävää hiiren kakkospainikkeella ja valitset sitten Ominaisuudet.

Et pysty ajoittamaan tehtävää niin, että se toistetaan lyhyemmän ajan kuin vuorokauden kuluttua, mutta voit tehdä sen Ominaisuudet-valintaikkunassa:
 1. Valitse Ajoittaminen-välilehti ja valitse Lisäasetukset.
 2. Valitse Toista tehtävä -valintaruutu ja määritä sitten minuuttien tai tuntien määrä, jonka välein haluat tehtävän toistuvan.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 308569 - Viimeisin tarkistus: 6. kesäkuuta 2013 - Versio: 1.3
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Hakusanat: 
kbhowto kbhowtomaster KB308569

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com