MMC-snapin-modulen Fjärrskrivbord från Windows Server 2003 Administrative Tools

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 309375 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

Sammanfattning

I den här artikeln beskrivs läget "Anslut till konsol" som används med en anslutning till Fjärrskrivbord.

Mer Information

Filen Adminpak.msi, som är tillgänglig för Windows XP, används vanligen för fjärrkörning av administrativa åtgärder på datorer och i domäner som baseras på Microsoft Windows 2000 och Microsoft Windows Server 2003. I filen Adminpak.msi ingår en version från filen Tsmmc.msc som kallas Fjärrskrivbord. Detta verktyg (som tidigare kallades Terminal Services-anslutningar) är tillgängligt som en MMC-snapin-modul.

Windows Server 2003 ger möjlighet att ansluta till konsolen (session 0) på en dator med hjälp av en anslutning till Fjärrskrivbord. På grund av detta finns det en kryssruta Anslut till konsol i användargränssnittet, men denna funktion fungerar endast vid anslutning till en Windows Server 2003-dator.

Det är fortfarande möjligt att använda Fjärrskrivbord för att ansluta till en dator där Microsoft Windows NT 4.0, Terminal Server Edition, eller Windows 2000 Server körs med Terminal Services aktiverat, men detta skapar en vanlig RDP-session (Remote Desktop Protocol). Alternativet att ansluta till konsolsessionen ignoreras.

Om du ansluter till en dator med Windows XP Professional med Fjärrskrivbord aktiverat, ansluter du emellertid alltid till konsolsessionen oavsett om kryssrutan Anslut till konsol är markerad, eftersom Windows XP Professional bara tillåter denna anslutning till fjärrskrivbord.

Egenskaper

Artikel-id: 309375 - Senaste granskning: den 3 juni 2008 - Revision: 2.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Nyckelord: 
kbinfo KB309375

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com