Αναγν. άρθρου: 310353 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR310353
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Εάν δεν πραγματοποιείται κανονική εκκίνηση του υπολογιστή σας ή εάν παρουσιάζονται σφάλματα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας που δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσετε μια "καθαρή εκκίνηση". Αυτή η λειτουργία ξεκινά τον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας ένα ελάχιστο σύνολο προγραμμάτων οδήγησης και εκκίνησης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο διαμόρφωσης των Windows XP ώστε να πραγματοποιούν εκκίνηση χρησιμοποιώντας καθαρή εκκίνηση και, στη συνέχεια, τον τρόπο επαναφοράς των Windows XP σε κανονική εκκίνηση.

Αφού ρυθμίσετε τις παραμέτρους των Windows XP ώστε να χρησιμοποιούν την καθαρή εκκίνηση, ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να μην λειτουργούν έτσι όπως θα αναμενόταν. Όταν επαναφέρετε τα Windows XP σε κανονική εκκίνηση (Normal Startup), τα προγράμματα θα λειτουργούν ξανά.

Το άρθρο αυτό προορίζεται για αρχάριους έως μέσους χρήστες υπολογιστών.

Ίσως είναι ευκολότερο να ακολουθήσετε τα βήματα εάν εκτυπώσετε πρώτα αυτό το άρθρο.

Εκκίνηση των Windows XP με καθαρή εκκίνηση

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να ξεκινήσετε τα Windows XP με καθαρή εκκίνηση:
 • Μέθοδος 1: Χρήση της Καθοδηγούμενης βοήθειας
 • Μέθοδος 2: Μη αυτόματη εκκίνηση των XP με καθαρή εκκίνηση (μόνο για προχωρημένους χρήστες)
Ξεκινήστε με την πρώτη μέθοδο. Εάν δεν λειτουργεί και είστε εξοικειωμένοι με τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για προχωρημένους, δοκιμάστε τη δεύτερη μέθοδο.

Μέθοδος 1: Καθοδηγούμενη Βοήθεια

Πριν ξεκινήσετε

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση και τη χρήση της Καθοδηγούμενης Βοήθειας:
 • Για να εγκαταστήσετε αυτήν την Καθοδηγούμενη Βοήθεια, πρέπει να εκτελείτε Windows XP Home Edition, Windows XP Professional, Windows XP Media Center Edition ή Windows XP Tablet PC Edition.
 • Πρέπει να συνδεθείτε ως διαχειριστής ή ως μέλος της ομάδας Administrators για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους των Windows XP ώστε να ξεκινούν χρησιμοποιώντας καθαρή εκκίνηση.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης στα Windows, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
321305 Τρόπος σύνδεσης στα Windows XP σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας ή ο κωδικός πρόσβασής σας έχει λήξει

Μέθοδος 2: Μη αυτόματη εκκίνηση των XP με μια καθαρή εκκίνηση (μόνο για προχωρημένους χρήστες)

Αυτή η ενότητα προορίζεται μόνο για προχωρημένους χρήστες. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την αντιμετώπιση προβλημάτων για προχωρημένους, ίσως θελήσετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με τις Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης της Microsoft, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=el#tab0
Για να κάνετε μη αυτόματη εκκίνηση των XP με μια καθαρή εκκίνηση, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Βίντεο:  Τρόπος εκτέλεσης καθαρής εκκίνησης στα Windows (How to do a clean boot in Windows)

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets video1
uuid=8c884a98-6334-4d34-82ae-acdfe8959440 VideoUrl=http://aka.ms/o1h3lc
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets video2


Βήμα 1: Ξεκινήστε το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων

 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε msconfig και τέλος κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 2. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων (System Configuration Utility).

Βήμα 2: Ρύθμιση των επιλογών για εκκίνηση με επιλογές

 1. Στο παράθυρο διαλόγου Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων (System Configuration Utility), κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά (General) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εκκίνηση με επιλογές (Selective Startup).
 2. Κάντε κλικ για να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Επεξεργασία αρχείου SYSTEM.INI (Process SYSTEM.INI File).
 3. Κάντε κλικ για να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Επεξεργασία αρχείου WIN.INI (Process WIN.INI File).
 4. Κάντε κλικ για να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Φόρτωση αντικειμένων Εκκίνησης (Load Startup Items). Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες οι επιλογές Φόρτωση υπηρεσιών συστήματος (Load System Services) και Χρήση αρχικού BOOT.INI (Use Original BOOT.INI).
 5. Κάντε κλικ στην καρτέλα Υπηρεσίες (Services).
 6. Κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft (Hide All Microsoft Services).
 7. Κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση όλων (Disable All) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 8. Όταν σας ζητηθεί κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση (Restart) για να ξεκινήσετε πάλι τον υπολογιστή.

Βήμα 3: Σύνδεση με τα Windows

 1. Εάν σας ζητηθεί, συνδεθείτε στα Windows.
 2. Όταν εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα, κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα ούτε να ξεκινά το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων όταν ξεκινούν τα Windows (Don't show this message or launch the System Configuration Utility when Windows start) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή OK.

  Σημειώσεις
  • Χρησιμοποιήσατε το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων για να κάνετε αλλαγές στον τρόπο εκκίνησης των Windows.
  • Το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων βρίσκεται σε διαγνωστική λειτουργία ή σε λειτουργία εκκίνησης με επιλογές, και προκαλεί την εμφάνιση αυτού του μηνύματος και την εκτέλεση του βοηθητικού προγράμματος κάθε φορά που θα ξεκινούν τα Windows.
  • Επιλέξτε τη λειτουργία κανονικής εκκίνησης από την καρτέλα "Γενικά" για να ξεκινούν κανονικά τα Windows και αναιρέστε τις αλλαγές που κάνατε χρησιμοποιώντας το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων.

Βήμα 4: Προαιρετικά βήματα για την απενεργοποίηση δυνατοτήτων

Εάν η καθαρή εκκίνηση δεν επιδιόρθωσε το σφάλμα, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε αυτό το βήμα.

Σημαντικό Εάν το πρόβλημα δεν έχει επιδιορθωθεί και πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το βήμα, γίνεται οριστική κατάργηση όλων των σημείων επαναφοράς του υπολογιστή σας. Η δυνατότητα Επαναφοράς Συστήματος (System Restore) χρησιμοποιεί σημεία επαναφοράς για την επαναφορά του υπολογιστή σε παλαιότερη κατάσταση. Αν καταργήσετε τα σημεία επαναφοράς, δεν θα μπορείτε πλέον να επαναφέρετε τα Windows σε παλαιότερη κατάσταση.

Αυτό το βήμα απενεργοποιεί προσωρινά τις δυνατότητες της Microsoft όπως Τοποθέτηση και Άμεση λειτουργία, τα δίκτυα, την καταγραφή συμβάντων και την αναφορά σφαλμάτων.
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολόγησηmsconfig και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων (System Configuration Utility).
 2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά (General) για να καταργήσετε την επιλογή πλαισίου ελέγχου Φόρτωση υπηρεσιών συστήματος (Load System Services) και κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 3. Όταν σας ζητηθεί κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση (Restart) για να ξεκινήσετε πάλι τον υπολογιστή.
Εάν αυτά τα βήματα σας βοήθησαν να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση καθαρής εκκίνησης, έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία. Εάν αυτά τα βήματα δεν βοήθησαν, μεταβείτε στην ενότητα "Επόμενα Βήματα". Εάν πρέπει να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση κανονικής εκκίνησης, μεταβείτε στην ενότητα "Βήματα για τη ρύθμιση των Windows ώστε να χρησιμοποιούν την κατάσταση κανονικής εκκίνησης".

Βήματα για τη ρύθμιση των Windows ώστε να χρησιμοποιούν την κατάσταση κανονικής εκκίνησης

Αφού χρησιμοποιήσετε την καθαρή εκκίνηση για να επιλύσετε το πρόβλημά σας, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους των Windows XP ώστε να γίνεται κανονική εκκίνηση.
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run).
 2. Πληκτρολογήστε msconfig και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων (System Configuration Utility).
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά (General), κάντε κλικ στην επιλογή Κανονική εκκίνηση - φόρτωση όλων των οδηγών συσκευών και υπηρεσιών (Normal Startup - load all device drivers and services), και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 4. Όταν σας ζητηθεί κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση (Restart) για να ξεκινήσετε πάλι τον υπολογιστή.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων εκκίνησης, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
308041 Πόροι για την αντιμετώπιση προβλημάτων εκκίνησης στα Windows XP

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Αν αυτές οι μέθοδοι δεν απέδωσαν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τοποθεσία των Υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης πελατών της Microsoft στο Web για να βρείτε άλλες λύσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Στην τοποθεσία των Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης Πελατών της Microsoft στο Web περιλαμβάνονται υπηρεσίες, όπως:
 • Γνωσιακή βάση με δυνατότητα αναζήτησης: Αναζήτηση πληροφοριών τεχνικής υποστήριξης και εργαλείων βοήθειας για τα προϊόντα της Microsoft.
 • Κέντρα λύσεων: Προβολή των συνηθέστερων ερωτήσεων και βασικών θεμάτων υποστήριξης για κάθε συγκεκριμένο προϊόν.
 • Άλλες επιλογές υποστήριξης: Χρησιμοποιήστε το Web για να υποβάλετε μια ερώτηση, να επικοινωνήσετε με τις Υπηρεσίες υποστήριξης πελατών της Microsoft ή να στείλετε τα σχόλιά σας.
Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε με την Τεχνική υποστήριξη:
http://support.microsoft.com/contactus?ln=el#tab3
Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 310353 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 - Αναθεώρηση: 1.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbexpertiseinter kbresolve kbceip kbexpertisebeginner kbhowto kbacwsurvey kbpubtypekc kbfix kbenv kbfaq kbprod2web kbvideocontent KB310353

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com