Útmutató: A Windows XP rendszer hibajelentési szolgáltatásának beállítása és használata

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 310414 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Windows XP rendszer egy hibajelentési szolgáltatással is rendelkezik, amellyel jelezhetők a Microsoft felé a számítógéppel és a telepített programokkal kapcsolatos hibák. A Microsoft a jelentések alapján megkeresheti és javíthatja a hibákat az operációs rendszerben és az egyes termékekben. Ebből a cikkből azt tudhatja meg, hogy miként állítható be a Windows XP rendszer hibajelentési szolgáltatása.

A hibajelentési szolgáltatás beállítása és használata

A Windows XP rendszerű számítógépeken lehetőség van a hibajelentés engedélyezésére és letiltására, és a jelentés módja is beállítható. Ha hiba lép fel, egy párbeszédpanel felajánlja a lehetőséget, hogy jelentheti a problémát a Microsoft felé. Ha úgy dönt, hogy elküldi a jelentést, a program technikai adatokat gyűjt a problémáról, és interneten keresztül elküldi azokat a Microsoft adatbázisába. A szolgáltatás csak aktív internetkapcsolat megléte esetén működőképes. Amennyiben már más felhasználók is jelezték ugyanezt a problémát, és arról rendelkezésre áll információ, a rendszer egy hivatkozást jelenít meg, amelyre kattintva meglátogathatja a problémát ismertető webhelyet.

A hibajelentési szolgáltatás beállításait tartalmazó párbeszédpanel az alábbi módon nyitható meg.
 1. Kattintson a Start gombra.
 2. Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép elemre, és válassza a Tulajdonságok parancsot.
 3. Kattintson a Speciális fülre.
 4. Kattintson a Hibajelentés gombra.
A hibajelentési szolgáltatás beállításához az alábbi műveleteket kell végrehajtani.
 • A hibajelentés alapértelmezés szerint engedélyezve van. Letiltásához jelölje be a Hibajelentés tiltása választógombot. Ha a súlyos problémákról továbbra is értesülni szeretne, de nem kíván hibajelentést küldeni, jelölje be A kritikus hibákról azonban értesítést kérek jelölőnégyzetet.
 • Adja meg, hogy a hibajelentést a Windows rendszerre, a telepített programokra vonatkozóan, vagy mindkettő esetében kéri-e.
 • Ha csak bizonyos alkalmazások esetén szeretne hibajelentést küldeni, kattintson a Programok kiválasztása gombra, jelölje be A listában szereplő programokról választógombot, és jelölje ki a listában a szerepeltetni kívánt programokat.
 • A listában nem szereplő program felvételéhez kattintson a Hozzáadás gombra, majd írja be a program nevét, vagy a Tallózás gombra kattintva keresse meg az alkalmazást a számítógépen.
 • Amennyiben nagyszámú program szerepel a listában, célszerű kizárási listát készíteni. Kattintson a Soha ne legyen hibajelentés az alábbiakhoz csoport Hozzáadás gombjára, írja be a hibajelentésből kihagyni kívánt programok nevét a szövegmezőbe, vagy a Tallózás gombra kattintva keresse meg az alkalmazásokat a számítógépen.Megjegyzés: Mivel a Microsoft a hibajelentésben közölt adatokat bizalmasan és név nélkül kezeli, a támogatási szakemberek nem rendelkeznek hozzáféréssel a Microsoft cégnek a hibajelentési szolgáltatással interneten keresztül küldött hibajelentésekhez. Emiatt előfordulhat, hogy a Dr. Watson for Windows naplófájlját el kell küldenie a támogatási szakembernek a kért módon.

A Dr. Watson for Windows eszközről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
308538 A Dr. Watson for Windows (Drwtsn32.exe) eszköz ismertetése

HivatkozásokTulajdonságok

Cikk azonosítója: 310414 - Utolsó ellenőrzés: 2012. május 10. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster KB310414
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com