IEEE 1394 szabványú (FireWire) eszközök használata a Windows XP operációs rendszer alatt

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 310433 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Amennyiben ez a cikk nem alkalmazható a hardverrel kapcsolatos problémájára, a Microsoft alábbi webhelyén további cikkeket érhet el:
http://support.microsoft.com/default.aspx/w98?sid=460
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ebben a cikkben az Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE) 1394 számú szabványról és a Windows XP rendszerben történő alkalmazásáról olvashat.

Megjegyzés: Az Apple Computer cég FireWire technológiája az IEEE 1394 szabvány általános implementációja.

További információ

Az IEEE 1394 szabvány szolgáltatásai

Az IEEE 1394 szabvány egy nagysebességű soros interfész, amellyel különböző perifériák – például nyomtatók, lapolvasók, kamerák – csatlakoztathatók a számítógéphez. Az IEEE 1394 szabvány legfontosabb jellemzői:
 • Egyszerű, dugaszból és aljzatból álló csatlakozás, mely szemre nagyon hasonló az univerzális soros busz (USB) csatlakozójához. Az USB és az IEEE 1394 azonban nem kompatibilis egymással.
 • Akár 63 eszköz csatlakoztatható sorba kötve egyetlen porthoz.
 • Az adatátvitel sebessége elérheti a másodpercenkénti 400 megabájtot. (Jelenleg a maximális sebesség 200 megabájt másodpercenként.)
 • Vékony vezetékek.
 • Plug and play csatlakoztatás. (Nem szükséges kikapcsolni a számítógépet a perifériák csatlakoztatásához.)
 • Készülékek különböző módokon történő felfűzésének lehetősége, lezárások és bonyolult telepítési követelmények nélkül.
 • Az IEEE 1394 szabványnak megfelelő készülékek számítógép nélküli összekapcsolásának lehetősége (például videoszalagok másolásához).
 • Aszinkron kommunikáció a szakaszos vagy csomagonkénti adatátvitelhez és adattároláshoz.
 • Egyidejű kommunikáció a valósidejű hang- és képátvitelhez, valamint minden olyan alkalmazáshoz, amelynek jobban megfelel a folyamatos adatátvitel.
 • A készülékek akár 4,5 m távolságból is csatlakoztathatók.

Az IEEE 1394 szabvány a Windows XP rendszerben

A Windows XP rendszer beépített IEEE 1394 támogatással rendelkezik. Az IEEE 1394 szabvány által biztosított összes képesség csak akkor használható ki, ha a számítógépbe IEEE 1394 adapter van telepítve. Ha a számítógépbe FireWire kártya van telepítve, akkor az adapter IEEE 1394 kompatibilis. Néhány azon szolgáltatások közül, amelyeket az IEEE 1394 szabványt támogató, Windows XP alapú számítógépek nyújtanak:
 • Azonnali hálózati kapcsolat létrehozása kettő vagy több számítógép összekapcsolásával (semmilyen további hardver és szoftver nem szükséges).
 • A legtávolabbi eszközök között is több mint 50 Mbps adatátviteli sebesség úgy, hogy jelentős digitális sávszélesség marad szabadon az azt igénylő audiovizuális programok számára is.
 • TCP/IP protokollok használata az IEEE 1394 szabványú porton. Ez a szolgáltatás nagyon egyszerűen megvalósíthatóvá teszi egyetlen internetkapcsolat megosztását úgy, hogy az internetre csak egy számítógép csatlakozik, és ahhoz csatlakozik a többi számítógép. Ehhez a Windows XP beépített internetkapcsolat-megosztási szolgáltatása biztosítja a szükséges szoftveres támogatást.

  Megjegyzés: Az IPX és egyéb hálózati protokollok nem támogatottak.
 • IEEE 1394 illesztőprogramok használata perifériákhoz. Az illesztőprogramokat az eszközök gyártói bocsátják rendelkezésre.

Megjegyzések

 • A Windows XP rendszer teljes IEEE 1394 támogatással rendelkezik, ezért semmilyen további szoftver telepítésére nincs szükség. Adapterrel történő bővítéskor egyszerűen helyezze be a kártyát egy szabad bővítőhelyre, és a Windows XP elvégzi a telepítést.
 • IEEE 1394 szabványú készülék telepítéséhez a számítógépnek rendelkeznie kell IEEE 1394 adapterrel. Ha azzal már rendelkezik, akkor egyszerűen csak csatlakoztatni kell a készüléket.
 • Az esetleg szükséges IEEE 1394 illesztőprogramokat a készülék gyártójának kell biztosítania, azonban a legtöbb IEEE 1394 szabványú készülékhez nincs szükség speciális illesztőprogramra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 310433 - Utolsó ellenőrzés: 2007. december 1. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbhardware kbenv kbproductlink KB310433
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com