Cikk azonosítója: 310441 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk egy nem dokumentált és nem támogatott parancssori paramétert ismertet. A Microsoft nem támogatja és nem javasolja ennek a paraméternek a használatát, ezt a cikket csak információnak szánja. Ezt a paramétert csak saját felelősségére használhatja.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk ismerteti, hogyan változtathatja meg a regisztrált nevet és a cégadatokat a Microsoft Windows XP telepítése után.

További információ

A Windows telepítése során a telepítő kéri, hogy adja meg a nevét, valamint igény szerint egy cég nevét is. Ez a rendszerleíró információ a Rendszertulajdonságok párbeszédpanel Általános lapjának A termék használatára jogosult területén található, megtekintéséhez kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd kattintson a Teljesítmény és karbantartás, végül a Rendszer hivatkozásra.

Ha azt szeretné, hogy a Windows telepítése után a név és a cégadatok módosítása automatikusan történjen, ugorjon az Automatikus javítás című bekezdésre. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50560

Megjegyzések
 • Az automatikus javítás telepítése közben meg kell adnia a nevet és a cégadatokat.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően ugorjon a Megoldódott a probléma? című szakaszra.Kézi javítás

Ha a Windows telepítését követően szeretné módosítani a regisztrált nevet és a cégadatokat, akkor kövesse az alábbi lépéseket:

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. A Megnyitás mezőbe írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
 4. A cégnév módosításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán a RegisteredOrganization elemre. Az Érték mezőbe írja be a kívánt nevet, majd kattintson az OK gombra.
 5. A regisztrált felhasználónév módosításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán a RegisteredOwner elemre. Az Érték mezőbe írja be a kívánt nevet, majd kattintson az OK gombra.
 6. A Fájl menü Kilépés parancsára kattintva lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő programból.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Hivatkozások

A Windows XP telepítéséről a Microsoft Tudásbázisban alábbi cikkeiben tájékozódhat:
286463 Fontos tudnivalók a Windows XP telepítéséről a Pro.txt fájlban
306824 Fontos tudnivalók a Windows XP telepítéséről a Home.txt fájlban

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 310441 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbinfo kbmsifixme kbfixme KB310441
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com