ID articol: 310590 - View products that this article applies to.
Dacă acest articol nu descrie problema dvs. referitoare la hardware, vizitați următorul site Web Microsoft pentru a vedea mai multe articole despre hardware:
http://support.microsoft.com/ph/1139/ro-ro?sid=460
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie mai multe probleme legate de conexiuni lente pe care le puteți întâlni când utilizați computerul cu sistem de operare Windows și vă oferă sugestii pentru rezolvarea acestor probleme.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Următoarea secțiune descrie cauzele posibile pentru conexiuni lente:

Calitate slabă a liniei telefonice

Energia statică prezentă pe linie, întreruperi totale ocazionale în timpul utilizării liniei telefonice sau transmisiunile de porțiuni din conversațiile telefonice ale altor persoane pot conduce la această problemă. Pentru a rezolva acest comportament, apelați la compania de telefonie locală pentru a verifica liniile telefonice.

NOTĂ: Majoritatea companiilor de telefonie percep taxe pentru serviciile efectuate în interiorul unei locuințe, însă nu și pentru lucrările asupra conexiunilor din exteriorul locuinței. Solicitați companiei de telefonie informații despre tarifele pentru servicii.

Schimbări ale furnizorului de servicii de Internet (ISP)

Puteți cerceta posibile modificări ale ISP-ului interesându-vă dacă ISP-ul dvs. face acum parte din altă companie sau raportând conexiuni lente din cauza unor probleme de rețea. Pentru a rezolvarea unor astfel de probleme, trebuie să treceți la un ISP mai sigur.

Mai multe convertoare analogic-digital între computer și ISP

Incapacitatea de conectare prin linia dvs. telefonică la orice rate de transfer mai rapide de 28,8 kilobiți pe secundă (Kbps) pot sugera această cauză. Pentru a rezolva această problemă, sunați la compania de telefonie pentru a afla ce viteze de conectare sunt disponibile în zona dvs. și cum le puteți îmbunătăți.

Drivere de modem incorecte, corupte sau multiple

Deconectările frecvente caracterizează această problemă. Pentru rezolvarea acestui comportament, porniți computerul în Modul protejat și verificați dacă există mai multe drivere de modem în controllerele de modem, sunet, video și jocuri. Verificați dacă driverul de modem este corect. În caz contrar, eliminați driverul de modem curent și instalați-l pe cel corect.

Interferențe de mediu

Sunetele de modem provenite de la alte dispozitive, ce coincid cu o încetinire a conexiunii pot indica interferențe de mediu. De exemplu, sunetul de modem poate proveni de la boxe de computer și pot apărea interferențe de la unele aparate electronice din încăpere. Pentru a rezolva acest comportament, separați liniile telefonice de alte fire. De asemenea, încercați să testați capacitatea computerului de a se conecta din altă încăpere utilizând altă priză de telefon.

Programe din fundal

Computerul poate încetini când executați programe în fundal. Pentru a rezolva acest comportament, folosiți utilitarul Msconfig pentru a dezactiva programele din folderul Startup (Pornire). Reporniți computerul și apoi testați conexiunea.

Operații normale ale ISP-ului

Pot apărea viteze reduse în timpul orelor de vârf pentru utilizarea Internetului. Dacă ISP-ul introduce multe conexiuni într-o conexiune combinată mică, cererea normală a clienților poate depăși capacitatea conexiunii combinate. Pentru a rezolvarea acestui comportament, trebuie să treceți la un ISP mai sigur.
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Proprietă?i

ID articol: 310590 - Ultima examinare: 31 ianuarie 2012 - Revizie: 1.0
SE APLICĂ LA:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Cuvinte cheie: 
kbenv KB310590

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com