Overzicht van de Windows Installer-technologie

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 310598 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Dit artikel wordt de Windows Installer-technologie voor software-installatie. Deze technologie bestaat uit de Windows Installer-server voor 32-bits Windows-besturingssystemen en een nieuw pakketbestandsindeling voor het opslaan van informatie over configuratie en installatie.

Meer informatie

Windows Installer is niet alleen een installatieprogramma; het is een uitgebreid softwarebeheersysteem. Windows Installer beheert de installatie van software, beheert het toevoegen en verwijderen van software-componenten, tolerantie voor bestand gecontroleerd en herstellen met behulp van rollback onderhoudt.

Bovendien Windows Installer ondersteunt installeren en uitvoeren van de software vanaf meerdere bronnen en kan worden aangepast door ontwikkelaars die aangepaste programma's willen installeren.

Windows Installer omvat de volgende functionaliteit:
 • De oorspronkelijke computer staat worden hersteld als een installatie niet. Windows Installer houdt alle wijzigingen die zijn aangebracht in het systeem tijdens de installatie wordt van bij. Als de installatie niet lukt, kan het installatieprogramma het systeem herstellen in de oorspronkelijke toestand. Dit staat bekend als "rollback".
 • Dit helpt voorkomen dat bepaalde vormen van inter-program conflicten. Een programma dat wordt geïnstalleerd of verwijderd kunnen problemen veroorzaken met een ander programma al op de computer, of zelfs als u wilt dat de computer niet meer reageert (vastloopt). De installer dwingt installatieregels die voorkomen dat conflicten veroorzaakt bij een installatie wijzigingen worden aangebracht in een dynamic link library (DLL) bestand gedeeld door een bestaand programma of wanneer een verwijderingsbewerking Hiermee verwijdert u een DLL-bestand door een ander programma af.
 • Het opsporen en herstellen van beschadigde programma's. Een programma kunt de installer om te bepalen of een bepaald geïnstalleerd programma eventuele ontbrekende of beschadigde bestanden vragen. Deze vraag vervolgens de service dat programma zo nodig herstellen door opnieuw te kopiëren bestanden ontbreken of beschadigd zijn.
 • Bestaande programma's worden op betrouwbare wijze verwijderd. De installateur kan op betrouwbare wijze verwijderen van een programma dat eerder is geïnstalleerd en verwijder alle bijbehorende registervermeldingen en programmabestanden zover deze niet door andere geïnstalleerde software worden gedeeld.
 • Biedt ondersteuning voor de installatie op afroep van programmaonderdelen. Het installatieprogramma kan installeert een minimale subset van een programma worden belast. Later kunnen extra onderdelen automatisch worden geïnstalleerd de eerste keer dat u een functie gebruikt waarvoor aanvullende onderdelen vereist zijn.
 • Biedt ondersteuning voor installatie zonder toezicht. Het installatieprogramma ondersteunt de mogelijkheid om een script van de installatie van een programma volgens de aanwijzingen van de beheerder.
De Windows Installer-technologie is onderverdeeld in twee delen die samenwerken; Deze omvatten een installatieservice aan de kant van de client (Msiexec.exe) en een pakketbestand Microsoft Software installatie (MSI). Windows Installer gebruikt de informatie in een pakketbestand om het programma te installeren.

Het programma Msiexec.exe is een onderdeel van Windows Installer. Wanneer deze wordt aangeroepen door Setup, Msiexec.exe Msi.dll gebruikt voor het lezen van het pakket (.msi)-bestanden, passen de transformatiebestanden (.mst) en geleverd door Setup opdrachtregelopties te verwerken. Het installatieprogramma voert alle installatie-gerelateerde taken, zoals het kopiëren van bestanden naar de vaste schijf, wijzigingen in het register aanbrengen, snelkoppelingen op het bureaublad en dialoogvensters gevraagd om gebruikersvoorkeuren bij de installatie.

Wanneer Windows Installer op een computer is geïnstalleerd, verandert het geregistreerde bestandstype .msi-bestanden als u dubbelklikt op een MSI-bestand, Msiexec.exe uitgevoerd met dat bestand.

Elk MSI-pakketbestand bevat een soort relationele database waarin instructies en gegevens die nodig zijn om te installeren (en verwijderen) wordt opgeslagen in allerlei verschillende installatiescenario.

Eigenschappen

Artikel ID: 310598 - Laatste beoordeling: woensdag 16 januari 2013 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbinfo kbsetup kbmt KB310598 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 310598

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com