Descrierea instrumentului System File Checker (Sfc.exe) din Windows XP și Windows Server 2003

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 310747 - View products that this article applies to.
Pentru o versiune Microsoft Windows 2000 a acestui articol, consultați 222471 (articolul poate să fie în limba engleză).
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie System File Checker (Sfc.exe), care este un utilitar de linie de comandă utilizat cu caracteristica WFP (Windows File Protection).

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

System File Checker oferă administratorului posibilitatea de a scana toate fișierele protejate pentru a le verifica versiunile. Dacă System File Checker descoperă că un fișier protejat a fost suprascris, el regăsește versiunea corectă a fișierului din folderul cache (Systemroot\System32\Dllcache) sau din fișierele sursă de instalare Windows, apoi înlocuiește fișierul incorect. De asemenea, System File Checker verifică și repopulează folderul cache. Este necesar să fi făcut Log on ca administrator sau ca membru al grupului de administratori pentru a executa instrumentul System File Checker. Dacă folderul cache se deteriorează sau nu mai poate fi utilizat, aveți posibilitatea să utilizați comenzile sfc /scannow, sfc /scanonce sau sfc /scanboot pentru a-i repara conținutul.

Sintaxa instrumentului System File Checker

Sfc [/Scannow] [/Scanonce] [/Scanboot] [/Revert] [/Purgecache] [/Cachesize=x]
 • /Scannow: Scanează imediat toate fișierele de sistem protejate și înlocuiește versiunile incorecte cu versiunile corecte Microsoft. Această comandă poate necesita acces la fișierele sursă de instalare Windows.
 • /Scanonce: Scanează toate fișierele de sistem protejate o dată la repornirea computerului. Această comandă poate necesita acces la fișierele sursă de instalare Windows atunci când reporniți computerul. Valoarea DWORD SfcScan este setată la 2 în următoarea cheie registry atunci când executați această comandă:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
 • /Scanboot: Scanează toate fișierele de sistem protejate de fiecare dată când porniți computerul. Această comandă poate necesita acces la fișierele sursă de instalare Windows de fiecare dată când porniți computerul. Valoarea DWORD SfcScan este setată la 1 în următoarea cheie registry atunci când executați această comandă:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
 • /Revert: Readuce scanarea la setarea implicită (nu se scanează fișierele protejate la pornirea computerului). Dimensiunea implicită a memoriei cache nu se reinițializează când executați această comandă. Această comandă este echivalentă cu argumentul /Enable din Windows 2000.
 • /Purgecache: Elimină fișierul cache și scanează imediat toate fișierele de sistem protejate. Această comandă poate necesita acces la fișierele sursă de instalare Windows.
 • /Cachesize=x: Setează dimensiunea memoriei cache la x megaocteți (MO). Dimensiunea implicită a memoriei cache este de 50 MO. Această comandă necesită repornirea computerului, apoi executarea comenzii /purgecache pentru a regla dimensiunea memoriei cache de pe disc. Această comandă setează valoarea DWORD SfcQuota la x în următoarea cheie registry:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Pentru informații suplimentare despre caracteristica Windows File Protection, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
222193 Descrierea caracteristicii Windows File Protection din Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 310747 - Ultima examinare: 1 decembrie 2007 - Revizie: 4.5
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows Server 2003, 64-Bit Datacenter Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Cuvinte cheie: 
kbinfo KB310747

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com