Lisää tai poista sovellus -työkalun virheellisten merkintöjen poistaminen

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 310750 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
TÄRKEÄÄ: Tässä artikkelissa käsitellään rekisterin muokkaamista. Muista varmuuskopioida rekisteri ennen sen muokkaamista. Varmista myös, että osaat palauttaa rekisterin ongelmatilanteessa. Lisätietoja rekisterin varmuuskopioimisesta, palauttamisesta ja muokkaamisesta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
256986 Microsoft Windowsin rekisterin kuvaus
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Yhteenveto

Ohjauspaneelin Lisää tai poista sovellus -työkalun avulla voit lisätä tai poistaa ohjelman tai muuttaa sen asennusta Windows XP -tietokoneessa. Toisinaan jotakin ohjelmaa ei välttämättä poisteta kokonaan, ja ohjelman viittaus saattaa säilyä Nykyiset asennetut ohjelmat -valintaikkunassa. Jos muutat ohjelman asennusta tai poistat sen, näyttöön saattaa tulla useita sanomia tiedostoista, joita ei löydy, mutta jotka tarvitaan muuttamisen tai poistamisen viimeistelemiseksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten nämä virheelliset merkinnät poistetaan Lisää tai poista sovellus -työkalusta.

Enemmän tietoa

VAROITUS: Rekisterieditorin virheellinen käyttö saattaa aiheuttaa vakavia ongelmia, joiden vuoksi käyttöjärjestelmä on ehkä asennettava uudelleen. Microsoft ei takaa, että virheellisestä Rekisterieditorin käyttämisestä johtuvat ongelmat voidaan ratkaista. Käytät Rekisterieditoria omalla vastuullasi.

Seuraavien toimien tekeminen poistaa vain Lisää tai poista sovellus -työkalussa näkyvään ohjelmaan liittyvät rekisterimerkinnät. Sinun on puhdistettava levyn fyysinen hakemistorakenne ja rekisteri, jotta voit poistaa ohjelman, jota ei poistettu kokonaan Lisää tai poista sovellus -työkalun Muuta tai poista -vaihtoehdon valitsemisen avulla. Ole erittäin huolellinen, kun teet kumman tahansa näistä toimista.

Voit poistaa Lisää tai poista sovellus -työkalussa näkyvän ohjelmaviittauksen seuraavasti:
 1. Käynnistä Rekisterieditori (Regedit.exe).
 2. Etsi seuraava avain:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
 3. Etsi poistettava avain etsimällä ohjelman luoman avaimen nimi. Jos avaimen nimi ei ole ilmeinen, selaa kukin avain ja tarkastele DisplayName-arvoa. Tämä on Lisää tai poista sovellus -työkalussa tarkasteltava merkkijono.
 4. Ota varmuuskopio viemällä valittu rekisteriavain Rekisteri-valikon avulla. Tallenna .reg-tiedosto turvalliseen paikkaan siltä varalta, että joudut tuomaan sen myöhemmin.
 5. Poista valittu rekisteriavain ja sen arvot. Älä poista koko Uninstall-avainta.
 6. Sulje Rekisterieditori.
 7. Tarkista, että Lisää tai poista sovellus -työkalun viittaus ei enää näy.
Saatat joutua ottamaan yhteyttä poistettavan ohjelman valmistajaan, jos sinun on puhdistettavat levyn ja rekisterin merkinnät. Tässä osassa kuvatut toimet eivät poista kaikkia ohjelman käyttämiä tiedostoja ja rekisterimerkintöjä, vaan ainoastaan Lisää tai poista sovellus -työkalussa olevan viittauksen.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 310750 - Viimeisin tarkistus: 1. joulukuuta 2007 - Versio: 1.5
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Hakusanat: 
kbinfo kbenv KB310750

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com