Érvénytelen bejegyzések eltávolítása a Programok telepítése és törlése eszközben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 310750 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Windows beállításjegyzékének ismertetése tapasztalt felhasználók számára
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Windows XP-alapú számítógépeken új programok telepítéséhez, illetve a meglévő programok módosításához vagy eltávolításához a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése eszköze használható. Időnként előfordulhat, hogy nem sikerül teljes mértékben eltávolítani egy programot, és egy arra mutató hivatkozás továbbra is szerepel a Jelenleg telepített programok listában. Programok módosításakor vagy eltávolításakor olyan hiányzó fájlokra figyelmeztető üzenetek jelenhetnek meg, amelyekre szükség van a módosítás vagy eltávolítás befejezéséhez. A cikkből megtudhatja, hogy miként távolíthatók el ezek az érvénytelen bejegyzések a Programok telepítése és törlése eszközből.

További információ

Figyelem! A beállításszerkesztő (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításszerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

Az alábbi lépésekkel csak a Programok telepítése és törlése eszközben megjelenő programokhoz kapcsolódó rendszer-beállítási bejegyzéseket távolíthatja el. Azon programok eltávolításához, amelyeket nem sikerült teljes mértékben eltávolítani a Programok telepítése és törlése segédprogram Módosítás/eltávolítás gombjára kattintva, a lemez fizikai könyvtárstruktúrájából és a beállításjegyzékből egyaránt törölnie kell a program minden összetevőjét. Mindkét művelet esetén rendkívül körültekintően kell eljárni.

Egy, a Programok telepítése és törlése eszközben látható programhivatkozás eltávolításához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a beállításszerkesztőt (Regedit.exe).
 2. Keresse meg a következő kulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
 3. A program által létrehozott kulcsnév alapján keresse meg a törlendő kulcsot. Ha a névből nem derül ki egyértelműen, hogy azt az adott program hozta létre, jegyezze fel az összes szóba jöhető kulcs DisplayName értékét. Ez az érték tartalmazza a Programok telepítése és törlése eszközben megjelenő karakterláncot.
 4. A beállításszerkesztő (Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) menüje segítségével készítsen biztonsági másolatot a kijelölt beállításkulcsról. Az exportált .reg fájlt mentse egy biztonságos helyre, hogy szükség esetén importálhassa azt egy későbbi időpontban.
 5. Törölje a kijelölt beállításkulcsot és az általa tartalmazott értékeket. A teljes Uninstall kulcsot azonban ne törölje!
 6. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.
 7. Győződjön meg róla, hogy a hivatkozás már nem látható a Programok telepítése és törlése eszközben.
Amennyiben fájlok és rendszer-beállítási bejegyzések törlésére van szükség, érdemes az eltávolítani kívánt program gyártójához fordulni. A jelen szakaszban ismertetett eljárás nem távolítja el az adott program által használt összes fájlt és rendszer-beállítási bejegyzést, csak a Programok telepítése és törlése eszközben szereplő hivatkozást.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 310750 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 27. - Verziószám: 1.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbenv KB310750
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com