Fjerne ugyldige oppføringer i verktøyet Legg til / fjern programmer

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 310750 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Viktig!  Denne artikkelen inneholder informasjon om endring av registret. Før du endrer registret, må du sikkerhetskopiere det og være sikker på at du forstår hvordan du gjenoppretter registret hvis det oppstår et problem. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du sikkerhetskopierer, gjenoppretter og redigerer registret, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
256986 Beskrivelse av Microsoft Windows-registret
Vis alt | Skjul alt

Sammendrag

Hvis du vil legge til, fjerne eller endre et program på en Windows XP-basert datamaskin, bruker du verktøyet Legg til / fjern programmer i Kontrollpanel. Det kan hende at et program må fjernes fullstendig, og det gjenstår en referanse til programmet i dialogboksen Installerte programmer. Hvis du endrer eller fjerner et program, kan det hende du får en rekke meldinger om filer som ikke blir funnet, men som kreves for å fullføre endringen eller fjerningen. Denne artikkelen beskriver hvordan du fjerner disse ugyldige oppføringene fra verktøyet Legg til / fjern programmer.

Mer informasjon

Advarsel!  Hvis du bruker Registerredigering på feil måte, kan dette skape alvorlige problemer som gjør at du må installere operativsystemet på nytt. Microsoft kan ikke garantere at du kan løse problemer som er et resultat av feil bruk av Registerredigering. Bruk av Registerredigering skjer på eget ansvar.

Følgende fremgangsmåte fjerner bare registeroppføringene for et program slik det vises i verktøyet Legg til / fjern programmer. Hvis du vil fjerne et program fullstendig hvis det ikke ble fullstendig fjernet ved å klikke Endre/fjern i verktøyet Legg til / fjern programmer, må du også rydde opp i den fysiske katalogstrukturen på disken og i registret. Vær svært forsiktig når du utfører disse oppgavene.

Slik fjerner du en programreferanse som vises i verktøyet Legg til / fjern programmer:
 1. Start Registerredigering (Regedit.exe).
 2. Finn følgende nøkkel:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
 3. Finn nøkkelen som skal slettes, ved å finne nøkkelnavnet som er opprettet av programmet. Hvis navnet på nøkkelen ikke vises, søker du gjennom hver nøkkel og noterer deg verdien for DisplayName. Dette er strengen som vises i verktøyet Legg til / fjern programmer.
 4. Ved hjelp av Register-menyen kan du eksportere den valgte registernøkkelen for å lage en sikkerhetskopi. Oppbevar REG-filen på et sikkert sted i tilfelle du må importere den ved en senere anledning.
 5. Slett den valgte registernøkkelen og de tilhørende verdiene. Ikke slett hele nøkkelen Uninstall.
 6. Avslutt Registerredigering.
 7. Kontroller at referansen i verktøyet Legg til / fjern programmer ikke lenger vises.
Det kan hende du må kontakte produsenten av programmet du vil fjerne, hvis du må rydde opp på disken og i registeroppføringene. Fremgangsmåten som er beskrevet i denne delen, fjerner ikke alle filene og registeroppføringene som brukes av programmet, bare referansen i verktøyet Legg til / fjern programmer.

Egenskaper

Artikkel-ID: 310750 - Forrige gjennomgang: 1. desember 2007 - Gjennomgang: 1.7
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Nøkkelord: 
kbinfo kbenv KB310750

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com