Stop 0x0000000A Irql_Not_Less_or_Equal -virhesanoma Windows XP:ksi päivittämisen aikana

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 311564 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämä artikkeli on aiemmin julkaistu tunnuksella FI311564
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Oire

Kun yrität päivittää tietokoneesi Microsoft Windows 98- tai Windows Millennium Edition (Me) -käyttöjärjestelmän Windows XP:ksi, näyttöön saattaa tulla seuraava virhesanoma:
Stop 0x0000000A irql_not_less_or_equal

Syy

Tämä voi tapahtua, jos tietokoneessa on yhteensopimatonta laitteistoa tai yhteensopimaton laiteohjain.

Ratkaisu

Jos tämä virhesanoma tulee näyttöön, ratkaise ongelma seuraavasti:
 1. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, onko vaihtoehto palata takaisin edelliseen käyttöjärjestelmään käytettävissä. Jos vaihtoehto on näkyvissä, valitse se. Jos näkyvissä ei ole vaihtoehtoa palata edelliseen käyttöjärjestelmään, siirry vaiheeseen 3.
 2. Kun tietokoneesi käynnistyy Windows 98:een tai Windows Me:hen, poista mahdollisten virustentorjuntaohjelmien ja käynnistyksenhallintaohjelmien (kuten Roxio GoBack) asennus ja käynnistä tietokone uudelleen puhtaasti jommankumman seuraavan Microsoft Knowledge Base -artikkelin ohjeiden mukaisesti:
  267288 Puhtaan käynnistyksen tekeminen Windows Millennium Editionissa
  192926 Windows 98:n vianmäärityksen suorittaminen puhtaan käynnistyksen avulla
  Kun tietokone käynnistyy puhtaan käynnistyksen ympäristössä, yritä päivittää Windows XP:ksi uudelleen. Jos päivitys ei onnistu ja näyttöön tulee sama virhesanoma, ongelma saattaa aiheutua laitteistosta.

 3. Poista kaikki tarpeeton laitteisto tietokoneesta. Poista kaikki USB (Universal Serial Bus) -laitteet ja -tulostimet sekä verkkosovitin, äänikortti, sarjasovittimet ja niin edelleen.
 4. Jos tämä virhesanoma toistuu, saatat joutua päivittämään tietokoneen emolevyn BIOSin. Lisätietoja tämän tekemisestä saat tietokoneen tai emolevyn valmistajan Web-sivustosta.
HUOMAUTUS: Jos tarvitset apua vaiheissa 3 tai 4, ota yhteyttä laitteiston valmistajaan. Huomaa, että muutosten tekeminen tietokoneen laitteistoon tai BIOSiin saattaa mitätöidä takuun. Jos et halua tehdä laitteistomuutoksia tietokoneeseesi, voit viedä tietokoneen korjauskeskukseen.

Enemmän tietoa

Lisätietoja Windows XP:n asennusongelmien vianmäärityksestä saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
310064 Asennuksenaikaisten ongelmien vianmääritys päivitettäessä Windows 98- tai Windows Millennium Edition -käyttöjärjestelmä Windows XP:ksi
Tässä artikkelissa mainitut kolmansien osapuolten tuotteet ovat Microsoftista riippumattomien yritysten valmistamia. Microsoft ei anna näiden tuotteiden suorituskykyä tai luotettavuutta koskevaa takuuta.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 311564 - Viimeisin tarkistus: 6. kesäkuuta 2006 - Versio: 2.1
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Hakusanat: 
kbenv kberrmsg kbprb kbsetup KB311564

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com