De Computer loopt vast als u een PC-kaart-opslagapparaat onverwacht verwijderen terwijl de Computer stand-by

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 311822 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Als u een PC-kaart-opslagapparaat verwijdert terwijl de computer in de stand-bymodus of slaaps tand, het venster Deze Computer kan worden weer gegeven in een venster zwart of wit en loopt de computer niet meer (loopt vast) wanneer wordt gehaald. Dit probleem kan optreden met opslagapparaten zoals CompactFlash, PC-kaart ATA Flash kaarten en Memory Stick apparaten.

Oorzaak

Dit probleem kan optreden als Mijn Computer of een ander Windows Explorer gebaseerde programma dat naar het opslagapparaat verwijst wordt uitgevoerd wanneer de computer stand-bymodus of slaaps tand en als uw computer is geconfigureerd om terug te keren direct naar het bureau blad wanneer wordt gehaald. De computer vastloopt omdat het schijf controle proces van Windows Verkenner wordt gestart voordat Windows het onverwachte verwijdering proces kunt voltooien.

Oplossing

Dit probleem kunt oplossen, verkrijgen van het meest recente servicepack voor Windows XP. Voor meer informatie klikt u op het volgende artikelnummer om het artikel in de Microsoft Knowledge Base:
322389Het meest recente Windows XP Service Pack ophalen

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter bedoeld om alleen het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet wellicht extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, is het daarom raadzaam te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix kan gedownload worden, is er een sectie 'Hotfix gedownload' aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weer gegeven, neem u contact op met Microsoft Customer Service and Support om de hotfix te verkrijgen.

OpmerkingAls u nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, moet u mogelijk een afzonderlijk service verzoek indienen. De normale ondersteunings kosten blijven gelden voor extra ondersteunings vragen die niet in aanmerking voor deze specifieke hotfix komen. Voor een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Customer Service and Support of een afzonderlijk service verzoek maken, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
OpmerkingHet formulier 'Hotfix downloaden beschikbaar' wordt weer gegeven de talen waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weer gegeven, is omdat een hotfix niet voor die taal beschikbaar.

Bestandsinformatie

De Engelse versie van deze correctie moet de volgende bestands ken merken of hoger:
  Date     Time  Version   Size  File name
  --------------------------------------------------
  04-Jan-2002 14:13 5.1.2600.26 86,912 Atapi.sys
				

Workaround

Wilt dit probleem wilt omzeilen, schakelt u hetWacht woord vragen als computer uit stand-bymodus wordt gehaaldoptie in het onderdeel Energiebeheer in het Configuratie scherm. Als u deze optie inschakelt, wordt een wacht woord scherm in plaats van naar het bureau blad zelfs als Mijn Computer of Windows Verkenner actief is. Deze optie configureren:
 1. Klik opStart, en klik vervolgens opHet Configuratie scherm.
 2. Klik opPrestaties en onderhoud, en klik vervolgens opEnergiebeheer.
 3. Klik op deGeavanceerdetabblad.
 4. Schakel deWacht woord vragen als computer uit stand-bymodus wordt gehaaldhet selectie vakje en klik vervolgens opOK.
Als u een wacht woord voor aanmelding bij Windows niet gebruikt, wordt een scherm dat u wordt gevraagd om de gebruikersaccount die wordt gebruikt.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit is een probleem in de Microsoft-producten die aan het begin van dit artikel worden vermeld.In Windows XP Service Pack 1 werd voor het eerst een correctie aangebracht voor dit probleem.
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 311822 - Laatste beoordeling: maandag 28 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbbug kbfix kboswin2000fix kbwinxpsp1fix kbmt KB311822 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:311822

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com