Vaststellen van de processorsnelheid

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 312104 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

In dit artikel wordt beschreven hoe de processorsnelheid wordt gemeld in Windows XP.

Meer informatie

Het onderdeel Systeem van het Configuratiescherm gebruikt voor het vaststellen van de processorsnelheid de waarde voor currentspeed en niet de waarde voor maxspeed. Desondanks kan in het venster Systeemeigenschappen een verkeerde kloksnelheid voor de processor worden weergegeven.

Vanaf januari 2002 wordt in Windows XP de waarde voor currentspeed gebruikt in plaats van de waarde voor maxspeed. De reden hiervoor is dat de maxspeed-waarde inconsistente resultaten oplevert voor de kloksnelheid van de processor.

Het is mogelijk dat de processorsnelheid direct na het opstarten niet juist is. De snelheid wordt correct weergegeven zodra een programma processortijd benut.

In sommige laptopcomputers is het BIOS zodanig ingesteld dat het processorverbruik moet worden beperkt (throttling) om oververhitting, overbelasting of een te hoog stroomverbruik te voorkomen.

De currentspeed-instelling controleren:
  1. Klik achtereenvolgens op Start, Configuratiescherm en Prestaties en onderhoud.
  2. Klik op Informatie over de computer weergeven. Op het tabblad Algemeen wordt de processorsnelheid (in MHz) weergegeven onder Computer.
De maxspeed-instelling controleren:
  1. Klik op Start, wijs achtereenvolgens Alle programma's, Bureau-accessoires en Systeemwerkset aan en klik op Systeeminfo.
  2. De snelheid (Maxspeed) van de processor wordt in MHz weergegeven in het venster Systeeminfo, in de rechterkolom van Systeemoverzicht, onder Processor.
Opmerking In de systeeminformatie die wordt weergegeven in Systeembeheer wordt altijd de Maxspeed-waarde gemeld.

Als u op Start klikt, vervolgens Alle programma's, Bureau-accessoires en Systeemwerkset aanwijst en dan op Systeeminfo klikt, wordt de juiste processorsnelheid weergegeven (bijvoorbeeld 797 MHz = 800 MHz). Nadat u het programma Systeeminfo hebt gestart, wordt in het venster Systeemeigenschappen van het Configuratiescherm de juiste processorsnelheid weergegeven. Als u dit venster echter direct opent na het opstarten van de computer, wordt een verkeerde snelheid weergegeven.

Eigenschappen

Artikel ID: 312104 - Laatste beoordeling: dinsdag 4 oktober 2005 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Trefwoorden: 
kbinfo kbui KB312104

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com