Bejegyzések eltávolítása a Távoli asztali kapcsolat Számítógép listájáról

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 312169 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows beállításjegyzékének ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk azt ismerteti, hogy miként távolíthatók el bejegyzések a Távoli asztali kapcsolat Számítógép listájáról.

További információ

Figyelem! A beállításszerkesztő (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításszerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

Miután a Távoli asztali kapcsolat eszközzel kapcsolódott egy másik számítógéphez, a másik számítógép neve felkerül a Távoli asztali kapcsolat párbeszédpanel Számítógép listájára. Így később egyszerűbben kiválasztható ugyanaz a számítógép. A Távoli asztali kapcsolat eszköz azonban nem teszi lehetővé a számítógépnevek törlését vagy a Számítógép lista egy vagy több elemének eltávolítását.

Bejegyzések eltávolítása a Windows rendszerhez készült Távoli asztali kapcsolat ügyfélprogramban

Ha bejegyzéseket kíván eltávolítani a Távoli asztali kapcsolat Számítógép listájából a Windows rendszerhez készült Távoli asztali kapcsolat ügyfélprogramban, indítsa el a Beállításszerkesztőt, majd kattintson a következő beállításkulcsra:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Terminal Server Client\Default
A bejegyzések a jobb oldali ablaktáblán, MRUszám formában szerepelnek. Bejegyzés törléséhez kattintson a jobb gombbal a bejegyzésre, majd válassza a Törlés parancsot.

Bejegyzések eltávolítása a Mac rendszerhez készült Távoli asztali kapcsolat ügyfélprogramban

Ha bejegyzéseket kíván eltávolítani a Távoli asztali kapcsolat Számítógép listájából a Mac rendszerhez készült Távoli asztali kapcsolat ügyfélprogramban, törölje a Users:Username:Library:Preferences:Microsoft:RDC Client:Recent Servers fájlt.

Megjegyzések

Az összes célkapcsolatot (a korábbi kapcsolatokat is) tartalmazó lista MRUszám azonosítóként a következő beállításkulcsban található:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Terminal Server Client\Default
Minden új kapcsolat az MRU0 azonosítót kapja, a többi azonosítószám pedig eggyel eltolódik. Az MRU érték annak a számítógépnek a teljesen minősített tartománynevét vagy IP-címét is tartalmazhatja, amelyhez csatlakozik. Például:
MRU0 REG_SZ 192.168.16.60
MRU1 REG_SZ szamitogep.tartomany.hu

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 312169 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 10. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Remote Desktop Connection Client for Windows 1.0
  • Microsoft Windows Remote Desktop Connection for Macintosh
Kulcsszavak: 
kbhowto kbui KB312169
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com