Egy Sound Blaster Live! hangkártya telepítése után nincs hanglejátszás

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 313022 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Windows XP-alapú számítógépen, Creative Labs Sound Blaster Live! hangkártya használatakor működik a hanglejátszás, de nem hallható semmilyen hang.

Oka

Ennek az az oka, hogy a hangkártya illesztőprogramjának lejátszási beállításai, valamint a Windows XP hangerőszabályzójának beállításai nem kompatibilisek.

A megoldás

A probléma megoldásához a Windows XP hangerőszabályzójában át kell állítania a kimenet típusát digitálisról analógra.
 1. Kattintson a Start menü Minden program pontjára, ezután a Kellékek, majd a Szórakozás pontra, végül a Hangerőszabályzó parancsra.
 2. A Hangerő párbeszédpanel Beállítások menüjében kattintson a Speciális szabályozók parancsra.
 3. Kattintson a Lejátszásvezérlő csatorna Speciális gombjára.
 4. Törölje a jelet a Csak digitális kimenet jelölőnégyzetből, majd kattintson a Bezárás gombra.
Megjegyzés: Ha az illesztőprogram frissítése előtt törölte a jelet a Csak digitális kimenet jelölőnégyzetből, kapcsolja be a digitális lejátszást, majd próbálja ki a hanglejátszást.

További információ

A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

A Windows Update webhelyről letölthető a Windows XP rendszer részét képező illesztőprogram frissítése. A Sound Blaster Live! hangkártyához jelenleg elérhető verzió a Windows Driver Model V. 5.1.2601.0. A frissített illesztőprogram letöltéséhez és telepítéséhez látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
Amennyiben a Sound Blaster hangkártya kereskedelmi változatát használja, a legfrissebb illesztőprogramot a The Software Patch webhelyéről töltheti le:
http://www.softwarepatch.com/utilities/creativelive3.html
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

A Windows XP rendszerrel kompatibilis illesztőprogramokhoz a Creative jelenleg a következő Sound Blaster hangkártyákat kínálja:
 • Sound Blaster Audigy
 • Sound Blaster Live! Value 5.1
 • Sound Blaster PCI 512
 • Sound Blaster PCI 16, Vibra128 és AudioPCI
 • Sound Blaster PCI 128
 • Sound Blaster PCI Compact (CT5808)
A frissített illesztőprogram telepítése:
 1. Kattintson a Vezérlőpult Teljesítmény és karbantartás, majd Rendszer ikonjára.
 2. A Rendszertulajdonságok párbeszédpanelen kattintson a Hardver fülre, majd az Eszközkezelő gombra, végül a Hang-, video- és játékvezérlők elemre.
 3. Kattintson a Creative SB Live! elemre, majd az Illesztőprogram párbeszédpanelen a Frissítés gombra.
 4. A Hardver frissítése varázsló üdvözlőképernyőjén kattintson a Speciális gombra, majd jelölje be a Telepítsen listából vagy adott helyről választógombot, végül kattintson a Tovább gombra.
 5. Jelölje be a Ne legyen keresés. Magam választom ki a telepítendő illesztőprogramot választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. Kattintson a Saját lemez gombra.
 7. A Telepítés lemezről párbeszédpanel Gyártó fájljainak másolása; forrás: mezőjébe írja be a letöltött illesztőprogram nevét és elérési útját, például C:\Drivers\751204, majd kattintson az OK gombra.
 8. Kattintson az OK, majd a Befejezés, végül pedig a Bezárás gombra.
 9. A számítógép újraindításához kattintson az Igen gombra.
Megjegyzés: A Creative webhelyéről letölthető, Sound Blaster hangkártyákhoz való illesztőprogramok telepítésével kapcsolatos további támogatásért lépjen kapcsolatba a termékek gyártójával.

A Sound Blaster hangkártya szoftverének telepítése után valószínűleg ki kell kapcsolnia a Sound Blaster Live! keverőpultján lévő Digital Output Only beállítást:
 1. Indítsa el a Sound Blaster Live! keverőpultját.
 2. Kattintson a bal felső sarokban látható Creative ikonra (a kis ikon).
 3. Kattintson az Advanced Control (Speciális szabályozók) elemre. A keverőpult fölött megjelenik egy vörös pluszjel.
 4. Kapcsolja ki a Digital Output Only (Csak digitális kimenet) beállítást.
Ha Sound Blaster Live! Value 5.1 típusú hangkártyát használ, a Windows XP rendszerre történő frissítést követően valószínűleg újra kell telepítenie az eszköz szoftverét is.

Megjegyzés: A Sound Blaster hangkeverőjével vagy az újabb szoftvertelepítésekkel kapcsolatos további támogatásért lépjen kapcsolatba a termékek gyártójával.

Ha egy Gateway-számítógép a Sound Blaster számítógép-gyártói (OEM) változatával rendelkezik, lehetséges, hogy telepítenie kell a Gateway webhelyén elérhető frissített illesztőprogramot; illetve Sound Blaster Live! Value 5.1 hangkártya esetén kipróbálhatja a Sound Blaster Live! Value kártyákhoz készült illesztőprogram 3510.0.0.0 verzióját is, amit szintén megtalál a Gateway webhelyén.

A Gateway webhelyének címe:
http://support.gateway.com/support/drivers/dlcenter.asp
Az audioeszközhöz pontosan illeszkedő típus megtalálásához látogasson el a Gateway támogatási webhelyére (ehhez szüksége lesz az ügyfélazonosítójára és a problémás számítógép gyártási számára). A megfelelő illesztőprogram megkeresésével kapcsolatos további támogatásért forduljon a termék gyártójához. A Gateway a Gateway számítógépekre telepített hangkártyák gyártmányának és típusának megállapításához is kínál egy eszközt, amely a Gateway alábbi webhelyén érhető el:
http://support.gateway.com/support/drivers/search.asp?ref=output&ct=fn&param=gtwupd.exe
Megjegyzés: Az eszköz használatával kapcsolatos támogatásért forduljon a termék gyártójához.

Amennyiben Gateway számítógépéhez Boston Acoustic hangszórókat használ, valószínűleg be kell kapcsolnia a digitális kimenetet. Az alábbi esetben kapcsolja be a digitális kimenetet:

Windows XP rendszerre történő frissítést követően, a megfelelő hangkártya-illesztőprogramok telepítése után a Boston Acoustics 7500 Surround Sound hangszórók nem szólnak, ha viszont a hangkártyához fülhallgatót csatlakoztat, illetve csak analóg kimenetű hangszórókat használ, a hanglejátszás jól működik.

A digitális lejátszás bekapcsolása
 1. A tálca állapotterületén kattintson a Sound Blaster Live! ikonra.
 2. Kattintson az Open Audio HQ (Audio HQ megnyitása) elemre.
 3. Kattintson a Speakers (Hangszórók) ikonra.
 4. Jelölje be a Digital Output Only (Csak digitális kimenet) elemet.
 5. Próbálja ki a hanglejátszást.
A Boston BA735 hangszórókról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
302710 A Boston BA735 hangszórók a Windows XP rendszerre történő frissítést követően nem működnek (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
304778 A korábban telepített SBLive segédprogramok a rendszerfrissítést követően nem működnek (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
307918 A Windows XP hangproblémáinak elhárításával kapcsolatos tudnivalók
295318 A Windows XP rendszer részét képező hang- és játékport-illesztőprogramok listája
310126 Eszközütközésekkel kapcsolatos problémák megoldása az Eszközkezelő segédprogrammal

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 313022 - Utolsó ellenőrzés: 2007. augusztus 10. - Verziószám: 2.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbdownload kbprb kbsound KB313022
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com