Felhasználói profil visszaállítása Windows 2000 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314045 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk részletesen ismereti, hogyan állítható helyre egy felhasználói profil, valamint a felhasználói profil következő elemei:
 • a Dokumentumok
 • az asztal beállításai
 • a Kedvencek
 • a cookie-k
Alapértelmezés szerint a Windows 2000 rendszert futtató számítógépre való első bejelentkezéskor a Windows létrehozza a felhasználói profil mappáját a %SystemDrive%\Documents and Settings mappában, és a felhasználónak ehhez teljes hozzáférés engedélyt biztosít. Ha megszűnik a teljes hozzáférés engedély ehhez a mappához, akkor a következő bejelentkezéskor a Windows a felhasználói profilhoz egy új mappát hoz létre, és a felhasználó a jövőben csak akkor férhet hozzá az eredeti felhasználói profiljához, ha helyi rendszergazdai jogosultsággal rendelkezik a számítógépen.

Ha megszűnik a felhasználó hozzáférési jogosultsága saját felhasználói profiljának mappájához, a Windows létrehoz számára egy új mappát, melyet alapértelmezés szerint a Documents and Settings mappában helyez el. A Windows megkísérli a felhasználó nevét használni a felhasználói profil új mappájának neveként. Ha azonban a felhasználó profil eredeti mappája még létezik, akkor az azonos nevű mappa létrehozásának elkerülése érdekében a rendszer az új mappának módosított nevet ad. Ebben az esetben több, a felhasználó saját felhasználói profiljához tartozó mappa is létezhet. Az alapértelmezett névkiosztási sémákat, melyeket a Windows 2000 rendszer felhasználói profilok esetében használ:
 • Ha a felhasználónév mappa nem létezik, akkor a felhasználói profil új mappájának neve a következő lesz:
  felhasználónév
 • Ha a felhasználónév mappa már létezik, akkor a felhasználói profil új mappájának neve a következő lesz:
  felhasználónév.számítógépnév
 • Ha a felhasználónév.számítógépnév mappa már létezik, akkor a felhasználói profil új mappájának neve a következő lesz:
  felhasználónév.számítógépnév.000
 • Ha a felhasználónév.számítógépnév.000 mappa már létezik, akkor a Windows afelhasználónév.számítógépnév.000 elnevezési séma következő szabad sorszámát használja fel.

  Példa:
  felhasználónév.számítógépnév.001
A felhasználói profilok ismétlődő mappáinak nyomon követésére egy másik lehetőséget a létrehozási dátum és időpont ad mindaddig, amíg azokban nem történt változtatás.

Követelmények

Ahhoz, hogy egy felhasználói profil visszaállítható legyen, a profil Documents and Settings\felhasználónév nevű mappájának még léteznie kell, és a felhasználónak a mappához teljes hozzáférés engedéllyel kell rendelkeznie. Ha nem rendelkezik a megfelelő hozzáférés engedéllyel a felhasználói profil mappájához, akkor egy rendszergazda jogosultsággal rendelkező felhasználónak kell bejelentkeznie a számítógépre, és beállítania a felhasználó számára a megfelelő szintű jogosultságot.


A Dokumentumok mappa átmásolása az aktuális profil mappájából a megfelelő felhasználói profilhoz tartozó mappába

Ha felhasználó bejelentkezett a Windows rendszerbe azóta, hogy a hozzáférési joga a felhasználói profil mappájához megszűnt, akkor legalább kettő, a felhasználói profilhoz tartozó mappa létezik a felhasználó nevével. Ahhoz, hogy ezek a fájlok elérhetőek legyenek a helyreállítandó felhasználói profil számára, tegye a következőket:
 1. Jelentkezzen be a Rendszergazda fiókkal a számítógépre.
 2. Másolja át az összes dokumentumot az aktuális Dokumentumok mappából a helyreállítandó profil Dokumentumok mappájába.

  Megjegyzés: A második lépés nem szükséges, ha a Dokumentumok mappát áthelyezte a Documents and Settings mappán kívülre, azonban ilyenkor a felhasználói profil helyreállítása után újra meg kell határozni a Dokumentumok mappa elérhetőségét.
 3. Az internetes kedvencek visszaállítása érdekében másolja át az összes internetes parancsikonfájlt az aktuális Kedvencek mappából a helyreállítandó felhasználói profil Kedvencek mappájába.

  Megjegyzés: Ne másolja át a Desktop.ini fájlt.

Teljes hozzáférés engedély biztosítása a felhasználói profil mappájához

 1. Kattintson jobb gombbal a felhasználói profil régi mappájára, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra. Az alapértelmezés szerint ez a mappa a %SystemDrive%\Documents and Settings\felhasználónév.
 2. A Biztonság lapon a Név listában kattintson a felhasználó profiljára, majd jelölje be a Teljes hozzáférés elemhez tartozó Engedélyezés jelölőnégyzetet.

  Megjegyzés: Ha a felhasználó profilja nem szerepel a Név listában, akkor vegye fel a profilt a következőképpen: kattintson a Hozzáadás gombra, majd a listában kattintson a felhasználó nevére. Kattintson az OK gombra.
 3. Kattintson az OK gombra a párbeszédpanel bezárásához.

A felhasználói profilhoz tartozó rendszerleíró kulcs szerkesztése

Figyelem: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

A rendszerleíró adatbázist úgy kell módosítani, hogy a profil elérési útvonala arra a mappára mutasson, amelyen a „Teljes hozzáférés engedély biztosítása a felhasználói profil mappájához“ című szakaszban leírt műveleteket végrehajtotta.
 1. Jelentkezzen be a számítógépre azzal a felhasználói profillal, amelyet vissza kíván állítani.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 3. Írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 4. Keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot a rendszerleíró adatbázisban, majd kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
 5. Keresse meg a felhasználói profil mappáját.

  Megjegyzés: A ProfileList mappában több mappát is láthat, melyek mind különböző felhasználókhoz tartoznak. A mappák elnevezése a felhasználók biztonsági azonosítójából (SID) származik, és nem a felhasználónévből.

  A megfelelő felhasználói profil mappájának megkereséséhez a következő módszerek valamelyikét használhatja:
  • Kattintson sorban a mappákra, majd nézze meg a ProfileImagePath értéket, amely a felhasználói profil elérési útvonalát tartalmazza (például: %SystemDrive%\Documents and Settings\felhasználónév).

   – vagy –
  • A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben indítsa el a Keresés szolgáltatást a CTRL+F billentyűkombináció lenyomásával. A Keresendő mezőbe írja be a felhasználónevet. A Keresés típusa mezőben jelölje be az Érték jelölőnégyzetet, majd kattintson a Következő keresése gombra.
 6. Ha megtalálta a felhasználói profil alkulcs mappáját, akkor kattintson duplán a ProfileImagePath értékre.
 7. Az Érték mezőben változtassa meg az elérési útvonalat úgy, hogy a visszaállítandó felhasználói profil mappájára mutasson, majd kattintson az OK gombra.
 8. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.
A számítógépre történő következő bejelentkezés után a Windows a visszaállított felhasználói profilt fogja használni.

Hivatkozások

Az adott kapcsolódó témakörről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében olvashat bővebben a cikk számára kattintva:
814584 Felhasználói profil törlése a Windows Server 2003 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
2003 version(814584)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314045 - Utolsó ellenőrzés: 2006. február 9. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster KB314045
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com