Sådan aktiveres Deling af internetforbindelse i et hjemmenetværk eller et mindre kontornetværk i Windows XP

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 314066 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Du kan finde en Microsoft Windows 2000-version af denne artikel under 237254. Artiklen er evt. på engelsk.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

I denne artikel beskrives, hvordan én internetforbindelse deles i hjemmenetværket eller det mindre kontornetværk.

Yderligere Information

Via Deling af internetforbindelse for netværks- og opkaldsforbindelser kan du bruge Microsoft Windows XP til at oprette forbindelse mellem hjemmenetværket eller det mindre kontornetværk og internettet. For eksempel har du måske et hjemmenetværk, hvor en Windows XP-baseret computer kan oprette forbindelse til internettet via en opkaldsforbindelse. Hvis du aktiverer Deling af internetforbindelse på den computer, der bruger opkaldsforbindelsen, kan du levere tjenester til alle computerne på netværket, f.eks. NAT (Network Address Translation), adressering og navnefortolkning.

Bemærk, at Deling af internetforbindelse først kan aktiveres, hvis den Windows XP-baserede computer har to netværkskort. Et kort til hjemmenetværket eller det mindre kontornetværk, f.eks. en netværksadapter, og et kort til forbindelsen til internettet, f.eks. et modem eller en dedikeret netværksadapter.

Installationsprocedurer

Følg disse trin, hvis du vil aktivere Deling af internetforbindelse for en netværksforbindelse:
  1. Klik på Start, klik på Kontrolpanel, og dobbeltklik derefter på Netværksforbindelser.
  2. Klik på den LAN-forbindelse eller den opkaldsforbindelse, du vil dele (dvs. den, der opretter forbindelse til internettet). Klik derefter på Skift indstillinger for forbindelsen under Netværksopgaver.
  3. Marker afkrydsningsfeltet Tillad andre brugere på netværket at oprette forbindelse gennem denne computers internetforbindelse under fanen Avanceret.
  4. Hvis det er en opkaldsforbindelse, og hvis du vil have, at der skal ringes automatisk til forbindelsen, når en anden computer på netværket forsøger at oprette forbindelse til internettet, skal du markere afkrydsningsfeltet Opret en opkaldsforbindelse, når en computer på netværket forsøger at få adgang til Internettet.
  5. Hvis du vil give andre netværksbrugere mulighed for at aktivere eller deaktivere den delte internetforbindelse, skal du markere afkrydsningsfeltet Tillad andre brugere på netværket at kontrollere eller deaktivere den delte Internetforbindelse.
  6. Under Deling af internetforbindelse skal du i Hjemmenetværksforbindelse vælge den forbindelse, som kobler den computer, der deler sin internetforbindelse, til de andre computere på netværket.
Bemærk, at du skal have administratorrettigheder for at kunne aktivere Deling af internetforbindelse i Windows XP.

Vigtigt! Når du aktiverer Deling af internetforbindelse, får det netværkskort, som er tilsluttet hjemmenetværket eller det mindre kontornetværk, den nye statiske IP-adresse 192.168.0.1 med undernetmasken 255.255.255.0. Eksisterende TCP/IP-forbindelser på netværket kan gå tabt og skal genetableres.

Problemer vedr. konfiguration og anvendelse

Faciliteten Deling af internetforbindelse er beregnet til brug i et mindre kontor eller i et hjemmekontor, hvor netværkskonfigurationen og internetforbindelsen administreres af den Windows XP-baserede computer, hvor den delte forbindelse findes. Det antages, at på dette netværk er denne computer den eneste internetforbindelse og den eneste gateway til internettet, samt at denne computer opsætter alle interne netværksadresser. Bortset fra værten for Deling af internetforbindelse forventes alle værter på netværket at blive konfigureret til automatisk at kunne få IP-adresse og DNS-konfiguration.

Du kan ikke ændre standardnetværkskonfigurationen, efter at du har aktiveret Deling af internetforbindelse. Det gælder også ændring af intervallet for private IP-adresser, som udleveres (DHCP-allokator), aktivering af DNS, deaktivering af DNS og konfiguration af et interval af offentlige IP-adresser.

Hvis hjemmekontorbrugerne har behov for at få adgang til et firmanetværk, der er tilsluttet internettet via en tunnelserver, skal brugerne oprette en VPN-forbindelse (Virtual Private Network) som en tunnel fra computeren på netværket for Deling af internetforbindelse til firmaets tunnelserver på internettet. VPN-forbindelsen er godkendt og sikker. Når der oprettes en tunnelforbindelsen, får firmanetværket tildelt korrekte IP-adresser, DNS-serveradresser og WINS-serveradresser.

Yderligere oplysninger om, hvordan du konfigurerer en VPN-forbindelse, finder du ved at klikke på nedenstående artikelnummer for at få vist artiklen i Microsoft Knowledge Base:
305550 Sådan konfigureres en VPN-forbindelse til internettet under Windows XP Professional. Artiklen er evt. på engelsk.


Du bliver måske nødt til at konfigurere programmer og tjenester, så de fungerer korrekt over internettet. Hvis f.eks. brugerne på hjemmenetværket vil spille et spil med andre brugere på internettet, skal spillet konfigureres på den forbindelse, hvor Deling af internetforbindelse er aktiveret. De tjenester, du leverer, skal være konfigureret, så internetbrugere kan få adgang til dem.

Egenskaber

Artikel-id: 314066 - Seneste redigering: 21. juli 2006 - Redigering: 3.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Nøgleord: 
kbenv kbhowto kbinfo kbnetwork KB314066

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com