Internet-yhteyden jakamisen ottaminen käyttöön Windows XP:ssä koti- tai pienyritysverkossa

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 314066 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämän artikkelin Microsoft Windows 2000 -käyttöjärjestelmää käsittelevä versio on 237254 (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen).
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Tässä artikkelissa kuvataan yksittäisen Internet-yhteyden jakaminen koti- tai pienyritysverkossa.

Enemmän tietoa

Verkko- ja puhelinverkkoyhteyden Internet-yhteyden jakamisen avulla voit liittää koti- tai pienyritysverkon Internetiin Microsoft Windows XP:ssä. Sinulla saattaa esimerkiksi olla kotiverkko, jossa Windows XP -tietokone voi muodostaa yhteyden Internetiin puhelinverkkoyhteydellä. Jos otat Internet-yhteyden jakamisen käyttöön tietokoneessa, joka käyttää puhelinverkkoyhteyttä, voit käyttää kaikille verkon tietokoneille verkko-osoitteiden muuntamisen, osoitteen määrittämisen ja nimenselvityksen palveluita.

Huomaa, että Internet-yhteyden jakamisen ottaminen käyttöön Windows XP -tietokoneessa edellyttää kahta verkkosovitinta: yhtä koti- tai pienyritysverkolle (esimerkiksi verkkosovitin) ja toista Internet-yhteydelle (esimerkiksi modeemi tai erityinen verkkosovitin).

Asennustoimet

Voit ottaa Internet-yhteyden jakamisen käyttöön verkkoyhteydelle seuraavasti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauta Verkkoyhteydet-kuvaketta.
  2. Valitse jaettava lähiverkko- tai puhelinverkkoyhteys (eli Internet-yhteys) ja valitse sitten Verkkotehtävät-kohdasta Muuta yhteyden asetuksia.
  3. Valitse Lisäasetukset-välilehdessä Salli muiden verkon käyttäjien muodostaa yhteys Internetiin tämän tietokoneen kautta -valintaruutu.
  4. Jos tämä on puhelinverkkoyhteys ja haluat, että yhteys muodostetaan automaattisesti, kun verkon tietokone yrittää muodostaa Internet-yhteyden, valitse Muodosta puhelinverkkoyhteys aina, kun tietokoneesta yritetään käyttää Internetiä -valintaruutu.
  5. Jos haluat antaa muiden käyttäjien ottaa jaetun Internet-yhteyden käyttöön tai poistaa sen käytöstä, valitse Salli muiden verkon käyttäjien hallita jaettua Internet-yhteyttä tai poistaa se käytöstä -valintaruutu.
  6. Valitse Internet-yhteyden jakaminen -kohdan Kotiverkkoyhteys-kohdasta yhteys, joka yhdistää Internet-yhteyden jakavan tietokoneen verkon muihin tietokoneisiin.
Huomaa, että Internet-yhteyden jakamisen ottaminen käyttöön Windows XP:ssä edellyttää järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia.

Tärkeää Kun otat Internet-yhteyden jakamisen käyttöön, koti- tai pienyritysverkkoon yhdistetty verkkosovitin saa uuden staattisen IP-osoitteen 192.168.0.1, jonka aliverkon peite on 255.255.255.0. Aiemmat verkon TCP/IP-yhteydet saatetaan menettää, jolloin ne on muodostettava uudelleen.

Kokoonpano ja käyttö

Internet-yhteyden jakaminen on tarkoitettu käytettäväksi sellaisessa koti- tai pienyritysverkossa, jossa verkon kokoonpanoa ja Internet-yhteyttä hallitsee Windows XP -tietokone, jossa jaettu yhteys sijaitsee. Oletetaan, että tässä verkossa tämä tietokone on ainoa Internet-yhteys sekä ainoa Internet-yhdyskäytävä ja se määrittää kaikki sisäiset verkko-osoitteet. Kaikkien verkon isäntien Internet-yhteyden jakamisen isäntää lukuun ottamatta oletetaan olevan määritetty hankkimaan IP-osoite ja DNS-kokoonpano automaattisesti.

Et pysty muokkaamaan verkon oletuskokoonpanoa Internet-yhteyden jakamisen käyttöönoton jälkeen. Verkon oletuskokoonpanon muokkaamiseen kuuluu jaeltujen yksityisten IP-osoitteiden alueen muuttaminen (DHCP-varaus), DNS:n ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä ja julkisten IP-osoitteiden alueen määrittäminen.

Jos kotiverkon käyttäjien on päästävä käyttämään yrityksen verkkoa, joka on yhdistetty Internetiin tunnelipalvelimen avulla, käyttäjien on luotava näennäinen yksityisverkkoyhteys (VPN) tunneliin, joka johtaa Internet-yhteyden jakamisen verkon tietokoneesta yrityksen Internetissä olevaan tunnelipalvelimeen. Näennäinen yksityisverkkoyhteys on todennettu ja turvallinen. Tunneliyhteyden luominen määrittää yrityksen verkolle oikeat IP-, DNS-palvelin- ja WINS-palvelinosoitteet.

Saat lisätietoja näennäisen yksityisverkkoyhteyden määrittämisestä napsauttamalla alla olevaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
305550 Näennäisen yksityisverkkoyhteyden määrittäminen Windows XP Professionalissa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)


Saatat joutua määrittämään ohjelmat ja palvelut toimimaan oikein Internetissä. Jos esimerkiksi kotiverkon käyttäjät haluavat pelata muiden Internetissä olevien käyttäjien kanssa, peli on määritettävä yhteydessä, jossa Internet-yhteyden jakaminen on käytössä. Tarjoamasi palvelut on määritettävä niin, että Internet-käyttäjät pystyvät käyttämään niitä.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 314066 - Viimeisin tarkistus: 4. elokuuta 2006 - Versio: 3.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Hakusanat: 
kbenv kbhowto kbinfo kbnetwork KB314066

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com